Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Vrtec Galjevica

Default avatar

nenn

Prosim za izkušnje z vrtcem Galjevica. Zanima me 1. starostna skupina - jasli v enoti Galjevica in enoti Orlova. Kako ste zadovoljni, so veliko zunaj, kako je s prehrano?
Hvala :)
Default avatar

orlica

No, bom pa jaz prva. Moja pupi hodi tja od 16 meseca. Zelo smo zadovoljni, vrtec ji ni bil nikoli odveč, zelo rada gre tja in večkrat reče, da ima rada vzgojiteljico (jo imenuje). Nasploh sva z možem z osebjem zelo zadovoljna, samo ena gospa, ki ima starejšo skupino, nama ni preveč simpatična. Hčerka nič ne reče, da ji kdo ne bil bil všeč.

V prvi starostni skupini me je motilo le to, da so imeli vsi čisto zlepljene noske, čeprav so jih očitno redno brisali. Glede hrane ni pripomb, ne komplicirajo zaradi alergikov. Želela bi si le še kakšne dodatne govorilne ure in malo več komunikacije.

Mogoče ti lahko odgovorim na kakšno konkretno vprašanje, povej, kaj te zanima.
Default avatar

nenn

Predvidevm, da je tvoja hči na Orlovi.
Zanima me predvsem to ali hodijo vsak dan ven (če je vreme primerno seveda), kako vas informirajo (nekateri vrtci imajo table kamor za vsak dan napišejo kaj so počeli, če so bili zunaj ipd.), kako je z združevanjem skupin zjutraj in popoldne, so strogli in ne dovolijo bolanih otrok v vrtcu, kako je s higieno (umivanje rok pred obroki, čiščenje noskov, redno previjanje). Imate govorilne ure 1x na mesec oz. ko se vpišete na seznam?
Jaz sem hči vpisala na Galjevico, a je s 1.9. sprejeta na Orlovi...
Default avatar

ppuu

Bodi vesela da je sprejeta kajti moja hči je na čakalni listi in jo nimam prav nikamor z adat v varstvo. Pa sem jo tudi vpisala na Galjevicopa so jo zavrnili. Smrk....
Default avatar

orlica

Ja, moja hči je na Orlovi. Odgovarjam na tvoja vprašanja:
1. Če je primerno vreme, so vsak dan zunaj. Pri najmlajših imajo zagrajen prostorček, ko so malce večji, gredo na večje igrišče ampak samo na izbrana igrala. Pri nas sta se ponevadi zunaj igrali obe tamanjši skupini, tako da so bile z otroci vsaj 4 če ne 5 vzgojiteljic (oz. pomočnic).
2. na oglasni deski je mesečni razpored oz. načrt dela, dnevnega pa ni. Tule jaz pogrešam malo več informacij. Tudi roditeljski sestanki so bolj redko - 2 do 3x letno. Hčerkina vzgojiteljica je vse sproti povedala, kar sem jo vprašala, tukaj pa res ni težav.
3.Zjutraj in popoldne so skupine združene. Malčki skupaj, veliki skupaj.
4.Bolan otrok tako ali tako ni za v vrtec, tako da nikoli nisem preizkušala, kako odreagirajo. tudi zdravil ne dajejo. Enkrat je hčerkico skuhalo med spanjem pa so me takoj poklicali v službo in sem prišla ponjo.
5.Pred in po obroki umijejo roke. S previjanjem ni težav. mislim, da imajo omejeno količino plenic, tako da moraš imeti v omarici kakšno rezervno. Otroke ne silijo na kahlico, jih pa lepo spodbujajo.
6.Noske so čistili redno, niso pa jih umivali, spirali... Brisali so z robčki, ki smo jih vsak mesec nosili starši. Ker jih je hitro zmanjkovalo, so bili očitno pridni. Lahko pa bi tudi sem in tja zavili v kopalnico in orng spucali smrkce.
7.Tudi pri govorilnih urah je križ. So zelo redko, vpišes pa se na seznam.

Še kaj?
Default avatar

kyri

smo v vrtcu Galjevica, naš je začel hodit, ko je imel 2 leti, tako za jasli konkretno ti ne morem povedat. Sem zadovoljna, lahko pa povem da tamali(do 4 let) po kosilu gredo zelo redko še kaj ven, ker večinoma spijo.. Kar je sprehoda, je dopoldne.
Na splošno smo zadovoljni, hrana kar ok, le popoldanske malice so bolj tako-tako.. Pa premalokrat govorilne, ja.
Default avatar

nenn

Orlica in ostale najlepša hvala za odgovore :) super ste.
Meni je sicer najbolj pomembno to, da bi se hči v vrtcu dobor počutila in rada hodila.

Vrtec smo dobili, ker je naš najbližji in ker smo od lani na čakalni listi.
Default avatar

cipilonika

živjo!!!
vem da je že dolgo časa, odkar ste pisali na ta forum o tem vrtcu, pa me vseeno nekaj zanima.
mi smo doma iz škofljice in imamo otroka v vrtcu lavrica. v njeni skupini je vzgojiteljica mira, ki je pred tem delala v vrtcu galjevica, vendar ne vem v kateri enoti. že v samem začetku mi nikakor ni bila simpatična, saj je poleti, ko so otroci odšli spat po kosilu večkrat zračila prostor tako, da je naredila prepih v učilnici, otroci pa so spali na tleh in bili izpostavljeni temu prepihu. ko sem jo opozorila, mi je zabrusila, da ona nikoli ne dela prepiha ko so otroci v učilnici, pa čeprav sem jo videla na lastne oči!!!
od takrat me je že dvakrat klicala, da je mo ja mala bolana, da ima vročino 39 stopinj?, čeprav je pred odhodom v vtrec ni imela, da jo ušesek boli in da je zaspana... ko je prišla domov je bila "vročina" 37 stopinj, ona pa živahna. zato bi se malo rada pozanimala zakaj je ona zamenjala službo in odšla delat v vrtec lavrica, če je na rudniku doma???

lepo vas prosim če ima kdo kakšne informacije!!!

hvala
Default avatar

maksmaja

Draga cipilonika!!!

Kakšen odnos imaš z vzgojiteljico, pri kateri je tvoj otrok je bolj ali manj vajina stvar, sem pa mnenja, da kar daš, to tudi dobiš. Kar pomisli in pošteno priznaj, da smo večkrat starši osorni, pikri, želimo, da ko pridemo po otroka da so nam vsi na razpolago in odgovarjajo na naša vprašanja, se nam prijazno nasmihajo itd., sami pa po možnosti "ubijamo z pogledom". Kar pa se tiče vročine, pa takole: draga moja, 37 stopinj NI telesna temperatura zdravega otroka, ampak je vročinsko stane ob katerem ni potrebno ukrepati, je pa priporočljiva domača oskrba in spremljanje zadeve po možnosti v domači oskrbi.Strokovni delavci so dolžni starše o tem obvestiti, naša DOLŽNOST staršev pa je, da za svoje otroke poskrbimo!!! Sama sem mati treh otrok in NE DOVOLIM, da za bolanega otroka skrbi kdo drug kot jaz.
lep pozdrav.
Default avatar

ježevka

jaz se pa delno strinjam s cipiloniko. o vzgojiteljici miri ni bilo nikoli slišati prav dobrega mnenja tudi na galjevici ne. res je, da otrok s 37C vročine ni primeren za v vrtec ampak tak odnos do staršev res ni potreben. sodelovati moramo korektno. truditi se moramo strokovni delavci in starši, saj gre za naše otroke. samo pomislite da je večina otrok dlje časa v vrtcu kot doma. res da gre za tak tempo življenja ampak stari se moramo tudi malo bolj potruditi za naše malčke.
Default avatar

Amel

Ne žali preveč ker ni tam vse lepo kot se zdi, mi smo peljali otroka ko še ni hodil in ni govoril,otroci so ga praskali in udarjali ko smo povedali da otrok prihaja domov z krvavimi ušesi uzgojiteljice povejo da to otroci majo med sabo če prav naš otrok ne hodi in ne govori, potem pa ko smo se odločili da ga odvadimo plenic in vsakič ko smo povedali da je doma brez plenic in da ga odvajamo naj ga še oni so povedale ok bomo še mi, ko pa gremo iskat otroka ga najdemo v plenicah tako da otrok ne dojame kaj prav ker je doma brez plenic in ne sme lulat v gate tam v vrtcu mu dajo plenico gor in naj lula.
Dodatne težave so se pojavile ko je otrok začel se branit od drugih otrok ki so vsi starejßi od njega so ga začeli optoževat (otroka 3 leta starega) da je agresivan in napadalen ipd, po tem pa se ravnateljica odloči da ga razglasi da je otrok z posebnimi potrebami ker naj nebi im sledil in da je nepredvidiv in kaj vse niso izmislili, ko pa se z tem nismo strinjali so težave zaostrovali ravnateljica je samovoljno uvlekla dodatno uzgojiteljico pod navodi da je tukaj zaradi enega otroka z ppsebnimi potrebami da bi potem sama kot prestavnica vrtca podala zahtjev na ministarstvo za šolstvo in šport da se otroku dodeli dodatna uzgojiteljica ki jo je ona že zaposlila (na kašen način in na kateri osnovi je to za preverit) in seveda denarna sredstva ki ih dobi vrtec, z katerimi ravnateljica raspolaže, po mojih saznanji gre se za približno okrog 36.000 eur na enega otroka z posebnimi potrebami. Ko smo bili povabljeni na mistarstvo za šolstvo in šport kot starši otroka so nam na ministarstvu prebrali navode vrtca za kakšenga se otroka gre je to bilo za neverjet, ravnateljica je navedla neresnične devnike in cel kup laži kako bi pridobila sretdstva oz denar. Seveda smo povedali da ti navodi ne držijo in da so navadne laži ter prosili naj negdo pregleda otroka in ugotovi da so ti navodi ravnateljice izmišljotine in laži. Takrat so nam povedali da bo ministarstvo oz komisija ministarstva za šolstvo in šport sestavljena iz več specijalistov, pedijatrov psihologov, logopedov itd pregledala otroka in potem podala svoje mnenje, nam so pa takoj podali vabilo za pregled otroka..
Ko smo otroka odpeljali na omenjeni pregled, strokovnjaki niso mogli verjeti kaj je vse ravnateljica navedla in da nič od tega ne drži oz da ni res in da so laži.
Čez nekaj časa smo dobili odločbo da navodi vrzca oz. Ravnateljice ne držijo ter da otrok ne ustreza navodima in kot takav ne dobi dodatno uzgojiteljico in seveda dodatna novčana sredstva ki si ih ravnateljica želi.. Seveda ravnateljica se pritoži na takšno odločbo in si želi na vsak način dodatna sredstva in da opravda dodatno zaposleno uzgojiteljico ki jo trenutno vrtec plačuje po nepotrebnem na kar dobi zavrnjeno pritožbo in potrjeno odločbo da se otroka NE usmerja ker ni potrebe in kot možno opcijo ponudijo vrtcu dodatnega strokovnjaka ki bi DODATNO IZOBRAZIO UZGOJITELJICE KAKO DA RAVNAJO Z OTROCI, ampak to ni denar in seveda ravnateljica se i dalje pritožuje u mes nas maltretira, hujska roditelje drugih otrok proti nam ker kot češ naš otrok grize praska in tepe druge otroke, in na dodatnem roditeljske sestanku izvaja skupaj z temi starši pritisk na nas da mi potpišemo papirje in da se strinjamo da je naš otrok otrok z posebnimi potrebami kako bi ona oz vrtec opravdo novo zaposleno uzgojiteljico brez našeg soglasja in kako bi pridobila dodatna sredstva od opčine teh cc 36.000 eur na kar seveda nismo pristali zaznamovati otroka zaradi denarja ki si ga ravnateljica želi. Otrok je sedaj star 3,5 leta že skoraj en let je brez plenic in doma nikoli se ne polula, ponoči ko ga tišći lulat se zbudi in kliče mamico da bi išo lulat v vrtcu pa spijo od 12 pa do 15 ure in nekaj zadnjih dni pride polulan, ni mi bilo jasno doma spi po 10 ur se zbudi in kliče da gre lulat v vrtcu pa spi 3 ure in se polula in tok je mokar da je za neverjet ko sem danes išel po njega je ponovno uzgojiteljica povedala da se polulo med spanjem prej pa več kot pol leta se ni polulo sedaj pa naenkrat vsak dan, danes sam pa ugotovil in sem 99% prepričan da se otrok ni polulal ker je obleka preveč mokra in ni nobenega vonja obleke dißijo po milu kako so oprane in ne po urinu na kar sem povedal da to ni res in da menim da ga uzgojiteljica namenoma poliva z vodo med tem ko spi, povedal sem da bom dal obleke na analizo na kar je uzgojiteljica išla po ravnateljico in ko je prišla in uprašala kaj je narobe sem ji isto povedal in da bom nesel obleke na analizo da bi mi ravnateljica povedala da naj ji nesem zmočit z vodo potem pa naj ji nesem na analizo...
Nisem sam ki ima težave z ravnateljico a uzgojiteljice dajo kot im ona naroči sam bomo videli do kam bo išla, dobili so otroka ki ni hodil in ni govoril in je bil zlat sedaj pa ko ne želimo podpisat teh igric in zaznamovat otroka je začelo maltretiranje in sovražnost do nas kot staršev, ne na zadnje od kar je prišla dodatna uzgojiteljica ki naj bi delala z otrokom brez našeg soglasja in dovoljenja , otrok si ne želi u vrtec zjutraj joka in govori NE MAMI NOČEM IČI U VRTEC pred uzgojiteljico pove da se BOJI TETE, nekajkrat je prišel domov in povedal da je žalosten in da ga boli trebušček ker ga je teta pritisnula v trebuh..
Default avatar

smanji doživljaj

Amel je napisal/a:
Ne žali preveč ker ni tam vse lepo kot se zdi, mi smo peljali otroka ko še ni hodil in ni govoril,otroci so ga praskali in udarjali ko smo povedali da otrok prihaja domov z krvavimi ušesi uzgojiteljice povejo da to otroci majo med sabo če prav naš otrok ne hodi in ne govori, potem pa ko smo se odločili da ga odvadimo plenic in vsakič ko smo povedali da je doma brez plenic in da ga odvajamo naj ga še oni so povedale ok bomo še mi, ko pa gremo iskat otroka ga najdemo v plenicah tako da otrok ne dojame kaj prav ker je doma brez plenic in ne sme lulat v gate tam v vrtcu mu dajo plenico gor in naj lula.
Dodatne težave so se pojavile ko je otrok začel se branit od drugih otrok ki so vsi starejßi od njega so ga začeli optoževat (otroka 3 leta starega) da je agresivan in napadalen ipd, po tem pa se ravnateljica odloči da ga razglasi da je otrok z posebnimi potrebami ker naj nebi im sledil in da je nepredvidiv in kaj vse niso izmislili, ko pa se z tem nismo strinjali so težave zaostrovali ravnateljica je samovoljno uvlekla dodatno uzgojiteljico pod navodi da je tukaj zaradi enega otroka z ppsebnimi potrebami da bi potem sama kot prestavnica vrtca podala zahtjev na ministarstvo za šolstvo in šport da se otroku dodeli dodatna uzgojiteljica ki jo je ona že zaposlila (na kašen način in na kateri osnovi je to za preverit) in seveda denarna sredstva ki ih dobi vrtec, z katerimi ravnateljica raspolaže, po mojih saznanji gre se za približno okrog 36.000 eur na enega otroka z posebnimi potrebami. Ko smo bili povabljeni na mistarstvo za šolstvo in šport kot starši otroka so nam na ministarstvu prebrali navode vrtca za kakšenga se otroka gre je to bilo za neverjet, ravnateljica je navedla neresnične devnike in cel kup laži kako bi pridobila sretdstva oz denar. Seveda smo povedali da ti navodi ne držijo in da so navadne laži ter prosili naj negdo pregleda otroka in ugotovi da so ti navodi ravnateljice izmišljotine in laži. Takrat so nam povedali da bo ministarstvo oz komisija ministarstva za šolstvo in šport sestavljena iz več specijalistov, pedijatrov psihologov, logopedov itd pregledala otroka in potem podala svoje mnenje, nam so pa takoj podali vabilo za pregled otroka..
Ko smo otroka odpeljali na omenjeni pregled, strokovnjaki niso mogli verjeti kaj je vse ravnateljica navedla in da nič od tega ne drži oz da ni res in da so laži.
Čez nekaj časa smo dobili odločbo da navodi vrzca oz. Ravnateljice ne držijo ter da otrok ne ustreza navodima in kot takav ne dobi dodatno uzgojiteljico in seveda dodatna novčana sredstva ki si ih ravnateljica želi.. Seveda ravnateljica se pritoži na takšno odločbo in si želi na vsak način dodatna sredstva in da opravda dodatno zaposleno uzgojiteljico ki jo trenutno vrtec plačuje po nepotrebnem na kar dobi zavrnjeno pritožbo in potrjeno odločbo da se otroka NE usmerja ker ni potrebe in kot možno opcijo ponudijo vrtcu dodatnega strokovnjaka ki bi DODATNO IZOBRAZIO UZGOJITELJICE KAKO DA RAVNAJO Z OTROCI, ampak to ni denar in seveda ravnateljica se i dalje pritožuje u mes nas maltretira, hujska roditelje drugih otrok proti nam ker kot češ naš otrok grize praska in tepe druge otroke, in na dodatnem roditeljske sestanku izvaja skupaj z temi starši pritisk na nas da mi potpišemo papirje in da se strinjamo da je naš otrok otrok z posebnimi potrebami kako bi ona oz vrtec opravdo novo zaposleno uzgojiteljico brez našeg soglasja in kako bi pridobila dodatna sredstva od opčine teh cc 36.000 eur na kar seveda nismo pristali zaznamovati otroka zaradi denarja ki si ga ravnateljica želi. Otrok je sedaj star 3,5 leta že skoraj en let je brez plenic in doma nikoli se ne polula, ponoči ko ga tišći lulat se zbudi in kliče mamico da bi išo lulat v vrtcu pa spijo od 12 pa do 15 ure in nekaj zadnjih dni pride polulan, ni mi bilo jasno doma spi po 10 ur se zbudi in kliče da gre lulat v vrtcu pa spi 3 ure in se polula in tok je mokar da je za neverjet ko sem danes išel po njega je ponovno uzgojiteljica povedala da se polulo med spanjem prej pa več kot pol leta se ni polulo sedaj pa naenkrat vsak dan, danes sam pa ugotovil in sem 99% prepričan da se otrok ni polulal ker je obleka preveč mokra in ni nobenega vonja obleke dißijo po milu kako so oprane in ne po urinu na kar sem povedal da to ni res in da menim da ga uzgojiteljica namenoma poliva z vodo med tem ko spi, povedal sem da bom dal obleke na analizo na kar je uzgojiteljica išla po ravnateljico in ko je prišla in uprašala kaj je narobe sem ji isto povedal in da bom nesel obleke na analizo da bi mi ravnateljica povedala da naj ji nesem zmočit z vodo potem pa naj ji nesem na analizo...
Nisem sam ki ima težave z ravnateljico a uzgojiteljice dajo kot im ona naroči sam bomo videli do kam bo išla, dobili so otroka ki ni hodil in ni govoril in je bil zlat sedaj pa ko ne želimo podpisat teh igric in zaznamovat otroka je začelo maltretiranje in sovražnost do nas kot staršev, ne na zadnje od kar je prišla dodatna uzgojiteljica ki naj bi delala z otrokom brez našeg soglasja in dovoljenja , otrok si ne želi u vrtec zjutraj joka in govori NE MAMI NOČEM IČI U VRTEC pred uzgojiteljico pove da se BOJI TETE, nekajkrat je prišel domov in povedal da je žalosten in da ga boli trebušček ker ga je teta pritisnula v trebuh..
Ko bi ti mogoče začela pisati v jeziku, v katerem se v tejle državi sporazumevam! Recimo v slovenščini! Za začetek! Potem bo mogoče tvoja zgodba imela rep in glavo!
Za naprej pa: vzemi otroka iz vrtca, kjer mu ni všeč, še manj je všeč tebi! Imejte otroka doma, delajte z njim, kar pač hočete!
Tako vrtec ne bo dobil 36.000 evrov, mi davkoplačevalci bomo prihranili pri tem znesku in pri plačevanju vrtca zate, vrtec in vzgojiteljice pa si bodo oddahnile od takihle, kot si ti. Strokovnjaki se z vami ne bodo več ukvarjali, saj po tvoje tako nič ne vedo in nič ne znajo. Torej imejte otroka doma do njegove polnoletnosti! Tako bo za vse najbolje!
Default avatar

Amel

Vem da vam tako najbolj odgovarja, vendar ni vrtec vaša svojina i vaš privatni vrtec in gdo vam da pravico da nekog oslovljavate a kar se tiče davkoplačevalskega denarja to ga bi zlorabljate in v tem je problem ker ne želim potpisat da bi vi iskoriščali davkoplačevalski denar in tudi moj denar ker tudi jast plačujem davke..
Glede vrtca, otrok bo išel do konca v vrtec in ga nebom nikamor prestavljal bom pa bolj pozoren in če bo treba ukrepal na svoj način, enkrat se živi in vsakdo ima pravico da se odloči da nebo več živeo pred tem pa poravnamo račune i adio...
Default avatar

Rešitev problema

Aha, torej če oče ne govori dobro slovensko in če je z vrtcem nezadovoljen, naj pa otroka kar izpiše?
Super nasvet.
Default avatar

Amel

Saj tudi ta domnevna slovenka začenja dijalog z "SMANJI DOŽIVLJAJ" namest zmanjšaj in to takoj pove gdo je jast pa vem koga resnica boli....
Default avatar

Amel

Od zadnjega dni ko sem otroka najdel mokrega v vrtcu, naš otrok ne obiskuje vrtec galjevica, naj povem še to da danes je 8 dni odkar se je zgodilo tisto vrtcu, otrok je 8 dni doma in niti enkrat se ni polulal v gate ali kamorkoli razen školjke na wc, tako da sem še vedno prepričan da otroka polijo z vodo in to namerno ko spi, seveda če im nismo po volji, ker sva z zeno čakali fantka 25 let in ga hvala ALLAHU dobila on nam je bolj pomemban kot vrtec in tista pregovarjanja in zaradi tega ga bomo imeli doma, saj imamo še dve punce ena je diplomirala na fakulteti za varnostne vede, mlajša pa ima še dva ispita na fakulteti za pravo in menadžment in če nam je ratal odgojiti dve krasne punce verjamem i da bo naš Amel sledio temu trendu, glede uslužbenk v vrtcu bi ispostavil samo ravnateljico ker imam občutek da nas sovraži ker smo MUSLIMANI in je tolk bolj do nas nestrpna in pokvarjena, namenoma je hotela prikazat otroka kot otroka z posebnimi potrebami samo zaradi tega ker nas sovraži in ker je hotela na ta način pridet do denarja za vrtec z katerim ona raspolaga, verjamem in vem da nismo edini ki smo z njo imeli težave, z enimi staršimi od drugega otroka je celo na sodišču končala itd ampak za mene in mojega fantka ta nočna mora se je končala fala bogu njej pa želim da občuti to nestrpnost in sovraštvo na svoji koži in da se takrat spomne tisti katerim je to sama prouzročala... Ako ima boga, molim ga da ji istavi račun na njoj najdražima in to troduplo...Amin...