Kako tole povezati skupaj v eno dobro kosilo?
Iz fileja bi skuhala juho, vanjo bi dala fritate (palačinke, narezane na rezance).
Papriko in grah bi malo popražila na olju, dodala na kocke narezano meso iz juhe, začinila, malenkost zalila z vodo in naredila omako. Dodala bi še nariban sir in žlico smetane (ni nujna) in MLJASK!
Kakrkoli boš naredila – dober tek! 🙂
Par vprašanj;)
A meso dam kar surovo v maso? Kako dolgo moram pa potem pečt?
Kako se naredi bešamel?
Kaj pa če po vrhu potrosim z naribanim sirom?[/quote]
Ja, lahko kar surovo, ker bodo majhni koščki. Pečeš cca. pol ure na 180 stopinj. Po občutku.
Lahko tudi potrosiš sir povrhu,vendar ga dodaj nekje po polovici časa pečenja.
Bešamel:
————-
V lonec nalijemo mleko in ga segrejemo, nato ga odstavimo.
V drugem loncu segrejemo maslo in moko, ter kuhamo na manjšem ognju približno 1 minuto.
Maslo in moko odstavimo ter dolijemo polovico mleka. Vse skupaj damo na štedilnik in mešamo toliko časa, da se mešanica zgosti.
Postopno dolivamo še preostalo polovico mleka. Ves čas mešamo.
Na koncu omako še enkrat zavremo, solimo in odstavimo.