Starševski čvek

najbolj zanimive in čudne

Default avatar
Že dolgo let nazaj smo bili s prijatelji v nekem klubu. Ker smo potrebovali dodaten stol, stopim do sosednje mize in moškega za njo vprašam, če ga lahko vzamem. Moški mi nakaže da me ne sliši, zato se jaz še enkrat, na pol zaderem in ponovim vprašanje (glasba v klubu je bila glasna). Naenkrat se vsi za mizo smejijo. Na kar ugotovim da so društvo gluhonemih.
Default avatar
Pa še ena, neprijetna. Jaz v cvetu pubertete, stara okrog 13 let. Smo bili na morju, v nekem kampu na slovenski obali. Se odločim da se grem stuširat. Se slečem, stopim pod tuš, se nekaj časa tuširam. Na kar se odprejo vrata, tam stoji moški srednjih let in me gleda. So mu skoraj oči ven padle, nekaj sekund gleda, na to hitro zapre vrata. Jaz prav tako v šoku. Kasneje ugotovim, da sem šla pomotoma na moški tuš, povrh vsega pa se še pozabila zaklenit.
Default avatar
pridem v trgovinico lokalno, in naročim kilo kruha. in mi prodajlka reče, bo pol kar dovolj.
me ustavi policaj in reče luč vam ne gori? kako ne gori? pa začne sukat zadnjo kolo in reče ne gori. seveda ne gori če je spredaj dinamo! vklopit jo moram.
pridme v trogivnico in rečem. dajte mi 10 žemljic. pa kaj še imate ono akcijo za 5 plus 2. ja imamo. a dam paket, desteih??? rečem ja dajte te paket 10 žemljic. ja samo pol pa nimate popusta, teh dveh zastonj! hm? no te pa mi dajte komplet. (7žemljic, 2 zastonj). no dajte mi raje kr dva kompleta, ko so lih sveže. ok?! sam pol ne boste imeli 10 žemljic. GGGGGRRRRRRRRRR SE TI MORA SKELGAT.
Default avatar
HA HA HA ja ne, zdaj ko si starejša pa se ti ne bo več zgodilo. pa da bi ti še kaki maldi plavalec 185 80, pomtoma že slečen odprl vrata ne!!! hahahah kako se use spremeni. samo ene olimpiskei gre minijo, pa je vse drugače.
Default avatar
Smo bili na morju in sem spila dva radlerja (sicer ne pijem skoraj nič alkohola). Grem na wc, okno gleda proti vrtu, kjer sedijo ostali družinski člani. Hči je delala neke sezname v angleščini in mi zakliče: "Mama, a poznaš še katero sadje na B - razen banana, berry, blueberry?"
Jaz (mimogrede, moj kruh je prevajanje iz angleščine v slovenščino in obratno) začnem mrzlično tuhtati - in jo stuhtam! Se zaderem: "BEAVER!"
Malo tišine ... potem slišim neko nasprotovanje in pripombe - in se še enkrat, zdaj že malo jezno, zaderem: "BEAVER je BOBER!!!"

In potem hčerka: "Mama, za sadje sprašujem!"
Tako sem se režala sama sebi, da sem skoraj s školjke padla.
Default avatar
Bobrca je napisal/a:
beaver je češplja, saj nisi falila 😹😹😹
Default avatar
Opravljala sem že vrsto del od dela v proizvodnj, kot čistilka in delo v pisarni. Vse povsod smo se na račun zmedenosti (al kako bi temu rekla) ogromno presmejali. V spominu sta mi ostali dve taki najbolj "neumni".

Kot čistilka: v času dopustov sem 3 dni poleg svojega dela nadomeščala še sodelavko, kar je pomenilo da delam dve izmeni, njeno jutranjo od 6 do 14 in svojo naprej do 22. Tretji dan, kot pričakovano sem bila že res utrujena. Proti koncu, po vseh očiščenih pisarnah, mi je ostalo samo še dvigalo. In grem sodelavko, ki mi je pomagal, vprašat če moram dvigalo očistit v vsakem nadstropju. Pa me je samo debelo pogledala, sem mislila, da ker slabo govori slovensko, da me ne razume in ko sem hotela ponovit vprašanje sem se šele zavedla, kaj sem vprašala. Obe sva se nasmejali do solz.

Druga prigoda je iz pisarne. Veljala sem za eno bolj iznajdljivih delavk, pa tudi na delovanje računalnikov se nekaj spoznam. Pa me sodelovka pokliče, da naj ji pridem pomagat, ker ji tipkovnica ne dela. Pridem do nje, probam, res tipke ne primejo. Pregledam ,če je vse pravilno priklopljeno - vse zgleda ql. Ja nič, bo treba zamenjat tipkovnico, gremdo drugega računalnika, ki ni bil v uporabi, staro tipkovnico priklopim tja, novo vzamem, jo priklopim na sodelovkin računalnik, probam - dela. Super stvar rešena. Se vrnem k svojemu delu, ko me čez par minut spet pokliče, da tudi ta nova tipkovnica ne dela. OK, ponovimo vajo. Ko je že tretjič prišla, da ne dela, sem že skoraj popizdila. Pa kako? No, po nekaj minutah sem ugotovila, da ženska vztrajno polaga fascikel na tipko ALT. Cela pisarna (9 žensk) smo umirale od smeha.
Default avatar
Znam nemško kar dobro, medtem ko italijanščino lomim nekaj na približno.
Saj to poznate, transfer besed iz tujega jezika, ki ga obvladate, v drug tuj jezik, ki vam gre slabše? No v glavnem, skupina Italijanov in jaz, se trudim komunicirat z njimi. Gremo in kar na lepem zagledam na res strmi, ogromni strehi mačka. Itak sem rekla: guarda un cazzo.

To pa je bilo nekaj let pred tem muckom. Bila v Italiji pri prijateljici oz. njenih starših. Moja italijanščina boga boga, komaj smo lahko s starši spregovorili kako besedico. Nakar se na TV pojavi en lep napovedovalec in jaz kot iz topa: Occhi verdi molto belli. Cel teden nisem spacala enega stavka skupaj, potem pa bruhne iz mene tole .... popadali so s stolov od smeha.
Še to: cel teden, ko sem bila pri njih, so jamrali, kako je "tropo caldo". Pa kaj jim je, ful je vendar vroče???
Default avatar
to je blo že dolgo nazaj. ko sm biv ene 16 let star, sem si pustu da mi lasje zrastejo čez hrbet. pa sem mel en tak šampon za lase, da mi je po pranju, vedno naredu zelo bleščeče pa gladke lase. no, umijem si lase, posušim in grem v trgovino po kruh in čakam da plačam pa slišim ko se dva fanta za mano pogovarjata. pa en reče drugmu "ej kolk ma ta bejba fajn rit" pa se nekaj časa ne obrnem. onadva kar naprej govorita o moji postavi. jaz se obrnem, oba totalno bleda v glavo in do izhoda tudi besede nista več rekla
Default avatar
dobra_rit je napisal/a:
Hvala? 😂