Starševski čvek

najbolj zanimive in čudne

Default avatar
Pri meni je pa bolj klasika.... Iščem sončna očala, ki jih imam na glavi ali pa radirko in ko prebrskam celo mizo jo najdem v roki ;)

Prosila bi vas še, če rešite spodnjo anketo pa bom kasneje objavila rezultate, kako 'zanimivi' znamo biti pri poznavanju ekoloških vidikov: https://www.1ka.si/a/216433
Default avatar
ta anketa veze s to temo?
Default avatar
Narocujem hotdog in me vprasa kaj bom notri...recem hrenovko
Default avatar
urs_us je napisal/a:
Tolk smeha pa že dolgo.... neeeee :)))))
Default avatar
urs_us je napisal/a:
:D
Default avatar
Berem nedavno objavo o predlogih za imena dvojčkov, pa se mi ob tem pojavi še ena tema iz leta 2017 z naslovom Če bi danes izbirali, kakšno ime bi dali svojemu otroku. Začnem brati in je med objavami tudi odgovor: Moje tri bi imele enaka imena. Pa razmišljam kako enaka? No, ja, očitno dobra zafrkancija. Potem pa mi le potegne, da enaka kot jim jih je že dala ob rojstvu, ne vsem trem isto ime.

Kaj hočemo, petek, pa še vroče je že.
Default avatar
Samo zato kokodaknem, ker hočem imet 600 ti post. 🤣
Default avatar
Zaradi zdravstvenih razlogov sem morala preventivno odstraniti prsi.
Naredili so mi rekonstrukcijo s silikoni.
Pred parimi leti sem praznovala abrahama in dobila v službi med drugim za darilo majico z napisom:
50
jih imam,pa kaj zato

Po parih letih je 50,dol padla,ostal je pa napis:jih imam,pa kaj zato.
Si predstavljate smeha v kampu ko sem prišla na dopust in se vsi poznamo,ko sem oblekla to majico?
Default avatar
Kulinarične zmenšnjave

Z začetku 90-ih smo šli v Zagreb, kjer si je brat na Ilici (glavni zagrebški ulici) zaželel hamburger. Takrat takšnih fast food obratov še ni bilo veliko. Ker jaz v tistem obdobju nisem jedla mesa, sem si naročila cheeseburger, misleč, da je namesto mesa noter sir. Odprem cheeseburger, vidim meso IN sir. Mislim, da je pomota. Naročim še enega. Dobim isto... Najbolj je seveda profitiral brat, ker je dobil tri burgerje, jaz pa sem šla v pekarno po burek.

Grem v Merkator v Lj in naročim sirovo žemljico, kot že velikokrat prej. Pri polni vetrini sveže pečenih mi prodajalka reče, nimam sirovih žemljic, samo štručke. No, potem pa mi dajte eno štručko, rečem. (Pri nas na Primorskem je žemljica generično ime, tako kot kruh, v vsej ostali Sloveniji pa imate v mislih točno določeno obliko...)
Default avatar
skutni burek, da ne bo pomote, ker originalni je tudi mesni :) - Ni bilo namerno, je pa izpadlo še bolj odštekano, kot je v resnici bilo...

Za nas doma je burek (brez pridevnika spredaj) vedno skutni, čeprav "ni po pravilima". Tudi ne jem ga "po pravilima" z jogurtom, ampak pijem zraven sok, ledeni čaj... So me bivši sodelavci, Bosanci, vedno zezali zaradi tega, ampak smo se imeli zelo lepo :)

Vsi Primorci tudi rečemo "brioš", ko v resnici mislimo "croissant" (rogljiček), ampak to smo pobrali od nerazgledanih Italijanov. Pred časom sem v Trstu videla eno tako ponudbo pred kafičem za rogljiček s kavo, pisalo je "brioche" zraven pa je bil narisan croisssant...
Default avatar
Nekaj dni nazaj sem v trgovini izgubil...


...denarnico.


Sploh nisem vedel, dokler nisem bil že praktično na vrsti na blagajni. Ena punca je ravno plačevala svojo "fasungo" jaz pa tik pred zdajci brskam po žepih, "tošla" nikjer. Se opravičim prodajalcu, mu rečem, da jo imam ziher v avtu in odhitim ponjo, vmes pa rečem, naj kar gospoda, ki je za mano naprej spusti.

Brskam na parkingu po avtu, tošla ni. Stopim ven in odhitim proti vhodu "štacune", kjer sva se s punco, ki je bila na blagajni pred menoj spet srečala in mi reče: "eno denarnico so našli!"

O zakon, moja je! Grem hitro notri, prodajalec mi pove, da jo je neka punca našla, tisti gospod, ki je bil sicer za menoj in sem ga spustil naprej, pa mi je v angleščini povedal in pokazal za katero deklino gre.

Super happy sem najprej opravil s plačilom svojih artiklov, jih odložil na pult, pograbil eno izmed ovsenih tablic z jagodami in mandlji, ki sem jih kupil, ter zraven priložil še 10e nagrade ter v navalu navdušenhja odhitel do tistega dekleta.

Ko sem ji povedal, da je denarnica moja in da imam eno malo nagrado zanjo, je denar odklonila, čokoladico pa z nasmeškom obdržala. Njena skromnost mi je dala misliti, da gre verjetno za skandinavko. Samoumevno se ji je zdelo, da denarnico v hipu nese na blagajno, in nadaljuje z lastnim nakupom, kot da se ni nič zgodilo.

Mene pa je njena dobrota tako zelo osupnila, da sem kar na lepem zmrznil in še v angleščini nisem več znal govorit, kaj šele da bi ji za tistih 10e nakupil sladkarij...no, objet sem jo bil še sposoben, pa zahvalit se nekako tudi, razmišljal pa sem še kar nekaj časa o tem dogodku.

Drugič v življenju sem namreč izgubil denarnico, drugič se je zgodilo, da jo je na blagajno prinesel tujec, in obakrat je vsebina ostala nedotaknjena.

Neverjetno, a resnično. Momenti, ki polepšajo pogled na življenje in poztivno vplivajo na dejanja. Izjemen občutek, res...


Lep dan vsem🌞
Prekajen meso dl cajt gvera;)
Default avatar
Sushi je napisal/a:
Lepa zgodbica in lepo si napisal, mi je kar toplo postalo pri srcu. :-)
Default avatar
Sushi je napisal/a:
Nauk te zgodbe...če izgubiš denarnico, prosi boga, da jo najde tujec. :))))
Default avatar
Sushi je napisal/a:

No, tretjič boš pa "izgubil" srce. Vse najlepše ti želim🤗
Default avatar
Iz Tržiča je napisal/a:
Delam na tem, da NAJDEM srčico...če bova pa vmes mal pameti zgubila, ne bo nič narobe. Hvala za lepe želje🤗lp
antilopa je napisal/a:
Hja, verjetno imaš kar prav. Testiral pa nebi rad, naj ostane pri dvakratni izgubis srečnim koncem😁
Lepo res je napisal/a:
Hvala. Sem prav začutil potrebo, da jo delim tu na forumu, da vas malo razvedrim z res fantastičnim spletom okoliščin.
Prekajen meso dl cajt gvera;)
Default avatar
Sushi je napisal/a:
Ha ha, sem se spomnila svoje zgodbe v zvezi z denarnico. Tip jo je imel zabasano v zadnjem žepu in ko se je basal iz avta, mu je padla ven. Ni opazil, šel lagodno dalje. Laufam za njim in mu jo prinesem, on pa: O kul. In gre naprej.
Česa tako brezbrižnega pa res še ne.
Default avatar
Ena bolj "butastih" se mi je zgodila ravnokar, ko nisem razumela zakaj je nekdo lahko zgrožen zaradi Lidlovih "stejkov" - a so dobili kakšne parazite v mesu, ali kaj? No, hvala nekomu je bilo govora o Lidlovih stikeez.
Default avatar
Jaz sem danes vhodna vrata v blok "odprl" z avtomobilskim ključem na daljinca. Kakšno sekundo je trajalo, preden mi je potegnilo.
Default avatar
Nedavno nazaj sem pobirala na terasi posušeno perilo.
Veter je malo preveč zapihal in ene mi je odpihnilo pred vhod sosedovega bloka.
Smo v najvišjem nadstr. in meni se ni dalo dol, zato sem prosila sina.
Pogledal me je, kot da sem marsovec in seveda ga nisem prepričala da mi gre po gatke.

Danes pa se igra nekaj s kozarcem čez balkon in ga okaram naj se ne igra, ker mu lahko kozarec spolzi iz rok in trešči komu na glavo.

Mali mi odgovori, da ne ve kaj je huje moje gate, ki so mi padle pred vhod ali bi to bil njegov kozarec. ::D
Default avatar
Kozarec ali gatke je napisal/a:
Izjava 👌