Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

najbolj zanimive in čudne

Default avatar

kukoš

Samo zato kokodaknem, ker hočem imet 600 ti post. 🤣
Default avatar

tinatana50

Zaradi zdravstvenih razlogov sem morala preventivno odstraniti prsi.
Naredili so mi rekonstrukcijo s silikoni.
Pred parimi leti sem praznovala abrahama in dobila v službi med drugim za darilo majico z napisom:
50
jih imam,pa kaj zato

Po parih letih je 50,dol padla,ostal je pa napis:jih imam,pa kaj zato.
Si predstavljate smeha v kampu ko sem prišla na dopust in se vsi poznamo,ko sem oblekla to majico?
Default avatar

cheeseburger lesson

Kulinarične zmenšnjave

Z začetku 90-ih smo šli v Zagreb, kjer si je brat na Ilici (glavni zagrebški ulici) zaželel hamburger. Takrat takšnih fast food obratov še ni bilo veliko. Ker jaz v tistem obdobju nisem jedla mesa, sem si naročila cheeseburger, misleč, da je namesto mesa noter sir. Odprem cheeseburger, vidim meso IN sir. Mislim, da je pomota. Naročim še enega. Dobim isto... Najbolj je seveda profitiral brat, ker je dobil tri burgerje, jaz pa sem šla v pekarno po burek.

Grem v Merkator v Lj in naročim sirovo žemljico, kot že velikokrat prej. Pri polni vetrini sveže pečenih mi prodajalka reče, nimam sirovih žemljic, samo štručke. No, potem pa mi dajte eno štručko, rečem. (Pri nas na Primorskem je žemljica generično ime, tako kot kruh, v vsej ostali Sloveniji pa imate v mislih točno določeno obliko...)
Default avatar

cheeseburger lesson

skutni burek, da ne bo pomote, ker originalni je tudi mesni :) - Ni bilo namerno, je pa izpadlo še bolj odštekano, kot je v resnici bilo...

Za nas doma je burek (brez pridevnika spredaj) vedno skutni, čeprav "ni po pravilima". Tudi ne jem ga "po pravilima" z jogurtom, ampak pijem zraven sok, ledeni čaj... So me bivši sodelavci, Bosanci, vedno zezali zaradi tega, ampak smo se imeli zelo lepo :)

Vsi Primorci tudi rečemo "brioš", ko v resnici mislimo "croissant" (rogljiček), ampak to smo pobrali od nerazgledanih Italijanov. Pred časom sem v Trstu videla eno tako ponudbo pred kafičem za rogljiček s kavo, pisalo je "brioche" zraven pa je bil narisan croisssant...