Forum: Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Ikea - naročanje preko neta - kapo dol!

Odgovori Nova tema
Default avatar Caca 19 Jul 2007 13:44

Ko me že ravno srbijo prsti in fehtam za nasvete, kje kupit dobro torto, vržem gor še eno pohvalo, v vednost in ravnanje za vse, ki še mogoče cagate.

Ohcet gre skupaj z obnovo stanovanja (ali nakupom ali ...). In evo. Prelaufala sva vse Rutarje, Dipoje, Lesnine, Harvije, Merkurje, pa našla nič pametnega. In sem en večer sedla dol, vzela Ikein katalog in začela listat. In mi kapne, da bi bilo prima kar naročit preko neta vse, kar je velikega in nisva dobila pri nas.

Nabrala sva za več kot 2.000 ojrov robe, poslala po mailu seznam, čez kako uro že dobim potrditev, da je naročilo sprejeto.

Naslednji dan me kličejo, češ, da imajo eno veri bed njus. Sem mislila, da manjka pol stvari s seznama, pa mi takoj pade kamen s srca, ko omeni, da v njihovem skladišču manjka le nekaj drobnarij, ki jih lahko komot pripeljeva v avtu in najdeva tudi v zgoraj napisanem seznamu štacun s pohištvom. Omeni okviren prihod.

Mine teden dni, v ponedeljek me kličejo z neke čudne cifre, ki diši po Avstriji. Se oglasim s "Hello!", on pa po slovensko, da kliče iz DHL in bi v četrtek prišli z robo. :-) Se dogovoriva za uro. Vprašam za ceno prevoza, če morava kaj doplačat? Pa pravi: "Vidim, gospa, da je prevoz plačala Ikea, tako da nič skrbet, vi pripravite le denar za pohištvo."

Kliče isti gospodič včeraj: "Veste gospa, vsa roba ne bi šla v en kombi, tako smo dva fotelja pripeljali kar danes. Bi ju lahko prevzeli?" Je šlo, rdeča stola že od včeraj kraljujeta v dnevni.

Danes je četrtek. Časovno so bili točni. Prišla dva tipčka, vse sama znosila gor v 9. štuk bloka (in Boga hvalila, ker imamo lift). Sta rekla: "gospod, vi kar gor bodte in kljukajte, če sva vse prinesla." Aaaaaa? Če ni to luksuz, no!

Plačala sva jima TOČNO toliko, kot bi, če bi šla sama v Graz, s tem, da bi morala vzet dan dopusta, stane pot, vinjeta, čas, cestnina, bencin. Mogla bi najet en velik kombi in ga, jasno, plačat. Garala bi cel dan, da bi vso robo izbrala in jo natlačila v kombi, potem pa se še jagala z liftom gor in dol par urc, da bi vse to spravila do najinih soban.

Tako pa sem se elegantno igrala s tipkovnico en večer tri urce in to je to.

Naročilo sem poslala 4. julija, robo smo dobili danes zjutraj. Trajalo je točno 15 dni.

Plačala sva šoferju. Celoten znesek. Nobenega avansa preko neta, nobenega kompliciranja in nezaupanja.

Midva sva navdušena in priporočava vsem, ki bi v Ikei kupovali velike stvari in tam zapravili več kot 1.000 €, da se odločite za to možnost, če se vam ravno ne mudi. Za zneske višje od 1.000 € je namreč dostava v stanovanje zastonj.

Prima. Ikea je res zakon. Ampak v Moemax in Moebelix (Celovec) se tudi splača it pogledat. Tam sva kupila tisto, kar v Ikei nisva dobila. :-)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar jpa 19 Jul 2007 13:54

A so kakšne omejitve pri dostavi, npr. Lj z okolico, ali šiba po celi Slo ?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Caca 19 Jul 2007 13:55

Cela Slovenija je njihova. :-) Danes grejo še v Izolo in Celje in nevemkamševse.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar teichi 19 Jul 2007 14:09

hvala caca...taksno konkretno izkusnjo sem rabila :)..zej grem pa najprej v prijavo na ikeini strani in potem narocanjem:)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar NatašaH 19 Jul 2007 14:15

Super!!!! Kar mravljinci so me "napadli" in prsti zasrbeli, da bi se šla malo sprehodit po njihovih straneh :))))

Hvala ti za tole izkušnjo, jo bomo z veseljem uporabili.

In tako vidiš, da so naši trgovci še daleč od Evrope ...........Uživaj!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Caca 19 Jul 2007 14:28

Ej, ženske, da se zastopmo. Jaz NISEM naročala preko njihove spletne strani, ker tam nimajo vseh izdelkov; jih je v katalogu več. Nikamor se nisem logirala, prijavila, v nobeno spletno košarico nisem not dajala reči.

Naročala sem ko ena mamca - s katalogom v roki, odprt sem imela prazen Wordov dokument, ki sem ga potem skopirala v prazen mail. Mail sem poslala na [email protected], potem je steklo malenkost dopisovanja in danes vam vsa presrečna :-) sporočam, da zadeva deluje.

Jaz sem pisala kar v angleščini, ker me nemščina malo daje, pa se je, aleluja, tudi Ikea odzivala v angleščini.

Da rajši ne začnem pisat, kako sva bila šele vesela, ko je prišla živorumena kuhinja iz Moebelixa (Celovec). To je bila veselica! :-)))

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar firbka 19 Jul 2007 14:30

kje pa si dobila katalog??

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Caca 19 Jul 2007 14:33

Eeee, sem mislila, da je to splošno znano.

Ali zakurblaš koga, ki gre v Ikeo, da ti ga prinese, ali pa greš v njihovo poslovalnico v Lj (tam na Šmartinki), kjer ga lahko dobiš. Saj res, obstaja še tretja šansa - na netu ga tudi lahko listaš.

Zdajle se ne grebi zanj, ker je izid novega pred vrati. Uradno izide avgusta, ampak na Šmartinko ga dobijo z nekajtedensko zamudo. Vsaj tako je bilo 5 let nazaj, ko sem ga besno čakala...

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar tika 19 Jul 2007 14:57

No, daj še povej, kako je bilo pa s kuhinjo?
Me tudi zanima, čeprav je ta Moebelix malo bližje.
pa hvala za info, ki si jo delila z nami.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Caca 19 Jul 2007 15:04

Tika, to je pa dolga zgodba, čeprav je vožnja do Celovca bistveno krajša kot do Graza oz. Ikee. :-)

Mogoče ne bi utrujala še drugih tule gor. Ti bom kar en mail napisala.

Jah no, priznam, da sem se čist zaljubila v avstrijske štacune s pohištvom. Tule pri nas so nekako (se mi zdi) zaklete. Ko samo hodiš po njih, gledaš in nič ne rabiš, imajo veliko fajnih reči, ko pa rabiš kaj za kupit, pa nč pametnega.

Potem pa že iščemo termin, katero soboto jo ruknemo v Celovec...

Ti pišem...

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Caca 19 Jul 2007 15:05

No, lahko mi pa ti pišeš, glede na to, da je tvoj e-naslov skrit in sem to, koka, odkrila šele pravkar.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar jpa 19 Jul 2007 15:13

Glede na to, da nas je 322 bralo tvoj post ;), nam bo prav prišla tudi info o Moebelix-u.
hvala

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ksenča 19 Jul 2007 15:23

caca,
povsem se strinjam, imam podobno izkušnjo.

jpa, se podpišem še pod tvoj post

;)

lp,k

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar spet 19 Jul 2007 15:28

Hay, jaz pa moram pokritizirat Moemax iz Celovca. Kupila sem en spodnji element kuhinjski pred tremi tedni in doma ugotovim, da ni v paketu sprednjega dela predala. Pokličem drugi dan v firmo Moemax, pa mi prijazno svetujejo, da se naj kar oglasim v roku štirinajstih dni bo manjkajoča stranica pri njih. Pošiljajo ne, ker so menda stroški previsoki za SLO. In v torek se odpravim vročini naproti v Celovec (200 km iz LJ sem in tja), natanko po treh tednih. Žal me ni čakalo nič, dotični gospod je bil dosegljiv samo po telefonu in je prepričal g. na info, da fotokopira moj račun in vzame mojo telef. številko, čeprav jo je dobil tudi že pred tremi tedni, pa še njihovo bonus kartico imam, kjer so zabeležili tudi telefon pred tremi tedni. In obljuba, da bo manjkajoča stranica v enem tednu pri njih. Zdaj me bodo menda poklicali, ko bo stranica končno pri njih. Počakam do torka, potem pa se bom razpisala na direkcijo, saj nisem prva in ne zadnja, ki pogledujem po njihovih izdelkih, vendar pričakujem, da me nikoli več ne potegnejo za nos, ha,ha...........

U torek je bil Celovec skoraj prazen, na parkiriščih so mlada dekleta ponujala redkim voznikom, ki smo se privlekli v tej vročini do njihovih trgovin, pijačoooooooo.........BREZPLAČNO.

Ja punce, pa razprodaje da te kap! od 30-70 %, odvisno kje in kaj. Tudi Mobelix, Momax in XXXLUTZ, pa KIKA imajo velika znižanja, kupcev pa glede na to da so dopusti zelo malo.
Tudi vse trgovine v Sud parku imajo močna znižanja.....!!!!

Ja, pa sem še zapravljala, da ni bila pot brezveze. Sedaj sem pa oblečena do novembra.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar merenge 19 Jul 2007 15:30

Če ti ni pretežko, te tudi jaz prosim, da tudi o mobelixu kar na forum napišeš. Pa hvala ti za izčrpno poročilo o Ikei:)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Caca 19 Jul 2007 15:47

No, pa dejmo. :-)

Da skrajšam zgodbo, vabim na tale linkec.

Kuhinjo sva izbrala v Moebelixu in je krasno krasna. :-) Cenovno ugodna in nič slabša kot Sveina, ki je sicer bistveno dražja in jo tudi poznam od blizu.

Všeč mi je tako kuhinja, kot Moebelixova storitev. Midva sva izbrala sončno rumeno na eni strani in vanilija barvo na drugi strani. Zraven pa sva dobila še vse aparate v inox barvi. Kako delajo, težko rečem, ker še niso v pogonu.

Nakupovala sva pri res prijaznemu Kohošcu :-), ki sliši na ime Josef Trap. Pomemben podatek: govori slovensko! Tam je cele dneve, ker imajo ta šmentani M. odprt samo do 18. ure. :-( Za prevoz kuhinje sva si izposodila njihov kombi. Cena najema oz. zavarovanja je le 22 € - v to ceno je vštet tudi bencin do Ljubljane. Joško se je osebno potrudil, da je svoje nadrejene prepričal, da ni Ljubljana nič dlje kot kak oddaljen naslov na Avstrijskem Koroškem. Pa še nekaj evrov popusta je dal, ker sva bila (no, saj sva še :-)) Slovenca.

Uradni dobavni rok kuhinje je od 6 - 8 tednov. Midva sva prosila, če bi lahko kaj prej, pa se žal ni izšlo. Potem je bilo z njihove strani nekaj pisnega opravičevanja, ker nama niso mogli ustreči, pa sva jo vseeno dobila prej kot v 8 tednih.

Ko sva imela namen jo prevzet, sva spet klicala Joškota, ta nama je rezerviral njihov kombi, ob najinem prihodu so ga natovorili, smo peljali domu, pripeljali okrog desetih zvečer nazaj in ključ kombija vrgli v njihov poštni nabiralnik. Če bi se odločila za njihov prevoz, bi prišlo kar drago, tako, da smo peljali sami, ker ura vožnje stran tudi ni toliko (no, to pravim jaz, ki sem medtem s svojo bodočo taščo zapravljala v Metroju, ki je odprt do 22h :-)).

Slaba stran te kuhinje je (zaenkrat) ta, da navodila niso tako lepa kot Ikeina in je res dobro, da imaš kakega mizarskega mojstra poleg. Dobra stran (boljša kot pri Ikei) je pa ta, da imaš omarice (ogrodja) že postavljene oz. sestavljene! Celo luknje za ročaje so že izvrtane!

Ročaje, pult, barvo front in stranic omaric izbereš poljubno. Brez doplačila.

Enake (iste) kuhinje imajo tudi v Rutarju (Rutar je itak avstrijski), tako, da si greste lahko te zadevice pogledat tja. Mislim, da so malenkost dražje, kot v Celovcu. V Rutarja nisva šla, ker temu klincu ne zaupava. Slišiva same pripombe glede rokov, zato sva jo raje mahnila čez mejo. Je nekaj štrapaca, ampak kuhinja stoji. In nama je res všeč.

Takrat kot kuhinjo, sva naročila še dnevno sobo in pipe, prejšnjo soboto sva tam kupila še jedilno mizo. Joško naju je vedno vesel, ker kupujeva pri njemu. Saj ne, da bi bil kaj posebej navezan na naju (ženske moje, itak je poročen mladenič), ampak od najinih nakupov dobi nekaj provizije, tako, da težko srečaš v Moebelixu kakega zateženega prodajalca.

Jutri greva v Celovec še po poročno obleko za mojga moža. To je pa že spet tretja zgodba. :-)))

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar jpa 19 Jul 2007 15:53

Hvala, kaj naj rečem, kaže da imaš zdaj vse v malem prstu. No, mene Ikeina kuhinja še čaka. Malo cvikam, da bom kaj pozabila pri naročanju drobnarij( letvice, ročke), bova pa zato opravila nakup v dveh kosih.

srečno

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Caca 19 Jul 2007 15:53

spet,
ženska moja, ne mešat Moebelixa in Moemaxa. Isti lastnik, podobno ime, ampak druga zgodba.

O Moemaxu bi tudi jaz lahko kaj napisala. Imam čisto frišno izkušnjo od prejšnje sobote.

Ampak že vidim. Če začnem, pol ne znam nehat. Mogoče se jutri spravim napisat kako zgodbico še o Moemaxu.

Mimgrede: zraven omenjenih štacun (Moemax, Moebelix in XXLutz, ki je od teh treh najdražja) gradijo še največji Rutar na Koroškem. Pa to bo pohištva na kupu, da se ti zmeša. :-))

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Timonka 19 Jul 2007 16:00

No, zdaj sem pa do konca prepričana. Ker se bomo kmalu selili v hišo, bo pri vsem laufanju naokorg super naričit stvari preko interneta.

lp :)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Aeryn Sun 19 Jul 2007 16:20

no, jest sem pa v košarco metala na ikeini spletni strani. Za nekih 6.000 eurotov robe.

Imam enako krasne izkušnje z njimi kot zgoraj opisano. Pravzaprav sem zraven dobila še 3/4 pax omare, ki je nisem niti naročila, niti plačala. Jo bom dala v klet - je IKea častila.


Dostavljeno je bilo super, nič ni manjkalo, skratka BP!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Na vrh