Starševski čvek

Grčija v lastni režiji

Default avatar

Groza!

Ker nad Hrvaško obupujemo, slikice iz Grčije so pa takoooo lepe, obenem pa agencije drage, malo razmišljamo, da bi šli v lastni režiji za deset dni. Pred desetimi leti sem se že tako potepala po Grčiji, samo takrat brez otrok, torej je šlo kot keks. Z otroki ne upam iti na blef, zato vas sprašujem, če ste si že tako organizirali potovanje. Koliko pride letalska karta, kje ste bili. Diši nam apartma ob bazenu, po možnosti na Kosu. Je šel že kdo s trajektom? Koliko pride karta?
Default avatar

Maja

Mi smo bili za maturantski izlet na Santoriniju in je bilo krasno!
Default avatar

Tanyta

Malo pobrskaj po katalogih. Ni vse tako drago, kot misliš.
Default avatar

Simba

Ne govori, da ni drago! Za 4-člansko družino pride za en teden minimalno 350.000 SIT (junija). Da ne govorimo o cenah v Grčiji, ki so še enkrat višje kot pri nas!
Z otroci ne moreš iti v hotel z dvema *, da bo ceneje.

Gledala sem pa katalog Intelekte in Globtourja, tudi Kompasa.
Default avatar

AnaM

Booking.com
Default avatar

Groza!

No, malo sem prečekirala. Če sem prav gledala, bi prišla vožnja s trajektom za štiričlansko družino v kabini 60.000? Povratna. Če štejem še 50 EUR za apartma ob bazenu (kar se dobi), je to res poceni, če pomislim, da hočejo imeti Hrvati 60 in 75 EUR samo za apartma. Oziroma Mišelinka kar 80 EUR. Sva se prej narobe razumeli. Se pravi, že samo tukaj dobiš noter skoraj ceno trajekta. Če naprosiš še koga, da te pelje do Benetk. Mikavno, mikavno.
Default avatar

xxs mami

Tudi mene mika Grčija, pa tudi jaz imam majhne otroke. Jaz bi bila že s Krfom zelo zadovoljna, saj sem na netu gledala zelo lepe plaže.
Default avatar

enaana

Lani smo najeli čisto luškan apartma (oziroma kot oni rečejo studio) za 30 evrov na dan. Apartma ima sobo (3 postelje, jedilna miza, omara)kopalnica, zunaj terasa z mizo, zraven bazen z ležalniki,marelami - res hudo.

Tudi v Grčiji se dobi precej poceni, imajo pa grki čudno filozofijo - ko rezerviraš preko neta, ti ponujajo precej višjo ceno kot potem ko prideš tja. V Grčiji ni problema dobiti sobo, studio, apartma tja do cca 25.7, po tem datumu pa imajo zasedeno. Mi prakticiramo, da gremo tja in tam najememo, ker tako dobimo ceneje.
Default avatar

Groza!

Vidiš, to me zanima, ker sem takrat tudi jaz tako delala. Z otroki pa nekako nimam jajc. Torej gre še vedno tako zlahka?
Default avatar

sam dnar me zanima

sam grki imajo malo čudno pojmovanje kategorij nastanitve....pri njih je npr. apartma ali hotelska soba s štirimi zvedzicami navadna luknja, ki si komaj zasluži 3 zvezdice... tista s tremi zvezdicami pa tud, če ne bi imela nobene zvezdice :))
Default avatar

Kofetarica

4 tedni Grčije v lastni režiji, ogled 3 kikladskih otokov (z notranjimi trajekti) ter Aten, prenočevanje v penzionih, hrana, spominki, trajekt Benetke-Patras ter avtobus Patras-Pireji, potepanje po otokih,..... v septembru lani(ko je že posezona) za dve osebi 2000 evrov. Pa nič šparanja. Preko agencije bi za ta denar verjetno uživala le en teden ali največ štirinajst dni...
Default avatar

dvojčica

čarterske letalske karte so zelo drage, ker so agencije zainteresirane za kaj več kot le sedež v letalu. plačaš pa za vsak stol svojo ceno brez popustov seveda (razen za otroke do 2. let). vem, da ima gulet vedno tudi napisano samo letalsko ceno.

od agencij se mi zdi za družine še najboljša intelekta, ki ima včasih ugodne cene tudi za več kot enega otroka. katalog si oglej na
Default avatar

andi

Mi smo bili lani v lastni režiji, ampak smo kampirali. Šli smo z avtom preko ex- Jugoslavije in potem prerajžali večino celinske Grčije, najprej Halkidiki, nato Meteora, Delfi, Atene, nato Peloponez (prav do konca enega od "prstkov"). Otroka sta bila stara 5 in 10 let, bili smo pa 19 dni, vendar smo se najprej za 2 dni ustavili v Beogradu. Vračali pa smo se s trajektom iz Patrasa kot palubni potniki. Nič nismo imeli v naprej rezervirano. Če greš julija, sploh ni pretirane gneče, pravijo, da je večji naval avgusta. Imeli smo se suuuuuuuuper, otroka sta zelo uživala.
Pozabila sem, koliko so bile karte za trajekt, vem pa, da so julija krepko cenejše kot avgusta.
Default avatar

mama2831

enaana, mi zaupaš, kje ste bili? nas tudi mika, samo se mi zdi, da je Grčija v lastni režiji najbolj izvedljiva na Ionskih otokih, ker tja s trajektom prideš v 24 urah, te smo pa mi že vse obdelali.
Default avatar

enaana

lani smo šli na dodekaneze (Rodos, Karpatos), predlani pa na kiklade (paros, naxos). Moj mož srfa, tako, da izbiramo "vetrovne" otoke.
Ker pa gremo za 35 dni (štejem odsotnost iz Slovenije, kar nekaj dni nam vzame pot), si lahko privoščimo tudi pot do oddaljenih otokov.
Če nimamo trajekta iz Pirejev, pač vzamemo sobo v hotelu v Glyfadi (lani ena nočitev v apartmaju z dvema sobama, klimo, zajtrk, za nas (jaz, mož, hči) + dva kolega je zneslo 55 eur) in gremo pogledat Atene pa Sounion. Prejšnje leto pa smo šli po predelali tudi celinsko grčijo (meteora..), šele nato šli na otoke.

Je pa tudi res, da imajo grki zelo čudno pojmovonje kategorij, samo pač pregledaš nekaj nastanitev, pa dobiš primerno. Poiščeš novejše ali pa vsaj bolj vzdrževane stavbe, pa gre, samo ne smeš komplicirat. Ne grem v zatohlo stavbo, tako nastanitev takoj zavrnemo, gremo pa v primerno čisto, urejeno. Saj kdor je že bil v grčiji (ali kje podobno) ve, da če imaš teraso, pobrišeš mizo in čez pol ure je spet čisto prašna (droben pesek) - to pač sprejmeš in gre.
Default avatar

nika

v grčijo hodiva že 10 let, približno vsako drugo leto. 2x sva bila še brez otrok, sedaj pa že 3x z otroci.
Intelekta prodaja poleg paketov tudi samo letalske vozovnice. Tako smo šli mi z otrokoma (1 in 5 let) na samos, in povratni let s Karpathosa, vmes pa z nahrbtniki na rami in malim v vozičku potovali s trajekti in si ogledali 4 otoke. Šli smo avgusta in se vračali septembra - predlog za vas - nikakor tja ne potujte avgusta ker je malo prostih sob in so cene nabite. Mi nismo imeli nikakršnih vnaprejšnjih rezervacij, smo hodili od hotela do hotela in spraševali za cene, in nikoli ni bilo težav. Samo 1 septembra je bilo problemov s sobami konec in cene so padle na polovico v 1 dnevu.

Enkrat smo ši na kreto kjer pa je več turizma in je bilo tudi v septembru drago in težko najt sobo, ampak se je tudi dalo dobit.

bili smo tudi na peloponezu z avtom (trajekt iz benetk) - takrat smo šotorili - in v začetku julija je bilo tudi še vse prazno.

Je pa res da ni mnogo ceneje kot potovati z gencijo, ker imajo agencije količinski popust pri rezervaciji sob, tako da morate razmislit ali je to res to kar si želite - mi tako potujemo ker več kot nekaj dni nikoli ne zdržimo na istem mestu - in vedno potujemo okoli