Starševski čvek

potovanje po Hrvaški obali

Default avatar
trenutno zelo aktualna tema očitno :-) ampak mene pa res zanima nekaj:

redko gremo na Hrvaško (v zadnjih 15 letih mislim da smo bili 3x). Letos je pa taka situacija, da mogoče bi se pa vseeno zapeljali na Jadran. Seveda nimam v mislih 14 dni apartmaja, pač pa bi kampirali in se postopoma pomikali južneje - morda celo do Črne gore.

Očitno je tu kar nekaj ljudi, ki poznajo lepe skrite kotičke Hrvaške :-) Kje so torej ti kotički, kjer se je res vredno ustavit. Dobri majhni Kampi. Kje je lepo, domače vzdušje in kaj na tej poti se res splača pogledat? V mislih imamo cca. 3-4 tedne. 2 otročka.

upam na čimveč zanimivih odgovorov. Ne rabim pa tistih v stilu zakaj ne na Hrvaško. Nam je pač to samo ena od mnogih destinacij v Evropi, politika nas trenutno ne zanima.

Hvala :-)
Default avatar
Sigurno morate videti Korčulo in Hvar. Na Hvaru je bil dober camp v Vrbvski, če nimate nič proti nudistom.
Default avatar
no lepo :-) zdej ne vem a tako zelo skrivate lepe kotičke, al je pa tale naloga pretežka :-). Dvomim da Hrvaška nebi imela kaj lepega ...

Hvala Dsimon za namig :-)
Default avatar
Jaz priznam, da skrivam lepe kotičke. :-)

Me pa zanima, a greste po cesti ali po morju? Odgovor je v teh dveh primerih namreč različen. Tudi na kopnem je veliko lepih kotičkov. Na primer izvir Krke (blizu Šibenika).
Default avatar
Majhen privat kamp, približno 20 km pred Dubrovnikom, Trsteno... lani smo tam kampirali 3 dni in bili navdušeni. Do plaže se moraš sprehoditi skozi botaničen vrt (nekdaj so tukaj ob vikendih uživala dubrovniška gospoda). Lastnica je super prijazna, ko greš v kopalnico, še na hitro pomije, da je vse čisto. Vglavnem nam je bilo všeč in se bomo še vrnili...
Ni pa seveda nekega luksuza, ali restavracij, je res majhen kamp, a zato poln lepega cvetja ... lp
Default avatar
ja sej vem da vas večina skriva :-) in vem da obstaja nekaj klasičnih destinacij, ki so nujno potrebne ogleda (Plitvice, izvir Krke, Dubrovnik ...) ampak vseeno sem upala da izvem še kaj posebnega .. ker HR res ne poznamo.

gremo po cesti, večinoma kopno.
Po raznih komentarjih, ki sem jih tu brala, kako ljudje hvalijo HR in sploh morje sem upala na vsaj par konkretnih namigov.

mi smo v preteklosti raziskovali svet, pa smo zdaj razmišljali, da mogoče preverimo kako je kaj na Jadranu :-) .. očitno bomo morali poiskati svoje skrite in lepe kotičke :-)))

daj prosim mi samo prišepni na katerem koncu so vaši skriti kotički ... otoki, kopno, dalmacija, kornati, kvarner ???
Default avatar
mamljivo :-) hvala za namig! Ne rabimo luksuza, samo lepo izkušnjo :-)
Default avatar
Otoki - srednja in severna Dalmacija. :-)))
Je pa res tako, da si moraš skrite kotičke poiskati sam. Tam, kjer se jaz počutim domače, nu nujno, da se boš tudi ti.
Default avatar
Zivjo,

kot so ti ze napisale predhodnic lepi koticki se skrivajo :).

Moj namig je:
1.Bol na Braču, plaža pri samostanu je fantasticna, voda cista kot kristal.
2.Korčula, Pupnatska luka in še mnogo ostalih kotičkov, najbolj je, da najdete kakšne domačine, ki imajo svoje hišice (ponavadi brez elektrike, vse je na agregat) tik ob vodi, do teh hišic pa se pride po cesti, ki jo je gradila še Marija Terezija, je pa fantastično.
3.Primošten