Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

pogosto potovanje z dojenckom

Default avatar

Nana11

Kaj menite o potovanju z latalom (let v eno smer traja uro in pol) s 3-mesecnim dojenckom vsak mesec?
Zivimo v tujini in imamo moznost priti domov vsak mesec od januarja do konca poletja.
Kaksne izkusnje?

Hvala
N
Default avatar

***katka***

Mah, ena ura in pol pa res ni nič. Jaz ne bi komplicirala.
Default avatar

kanja*

koliko časa bi pa bili doma po takem letu?

jaz sicer konkretnih izkušenj nimam. samo razmišljam. ena ura in pol na letalu za tako majhnega ni nič, če ostanete doma, recimo, vsaj en teden. če ste doma samo en vikend, se pa jaz tega vsak mesec ne bi šla. premosorazmerje, tako nekak.
Default avatar

MG

Dojenčku ne bo nič škodilo. Bolj je vprašanje če boš ti zmogla. Pri tako majhem otroku je potrebno s seboj nositi kar nekaj "opreme".
Zame je vse tisto pakiranje prej in pospavljenje potem večji napor kot samo potovanje.

Mogoče bi se lahko organizirala, da bi večino stvari, ki jih potrebuješ imela tukaj, da ti ne bi bilo potrebno vedno toliko pakirati in vleči s seboj.


Lp,

Marjana
Default avatar

pikica*

Eno uro in pol pa res ni veliko. Mi se skoraj vsak vikend takole tovorimo z avtom (no, saj je razlika med avtom in avionom, ampak mislim, da spet ne tako zelo velika) pa naša punči vse skupaj lepo prenaša. Poleg tega pa bo otrok vsak mesec en mesec starejši;).
Default avatar

Ajča

sama sem šla z 8 mesečnico na letalo in ni bilo panike. Dojiš ob vzletu in pristanku da si mišek izenačuje pritisk, gor imaš v wcju previjalno mizico in to je to. Imaš predost pri pakiranju na avion, kar je ok, ker si izbereš sedež bolj spredaj, da imaš vse pri roki.
Pri pakiranju z aviona dol je večji problem, ker so ljudje TAAAKOOOO prijazni. Preden pride mimo kakšna dobra duša, ki ti pomaga spakirat vse ven iz omarice nad glavo preteče kar nekaj časa, medtem pa se drenanjo mimo tebe tudi tisti, ki so sedeli poleg tebe in ti v bistvu ščitiš svojega dojenčka pred njimi in čakaš, da bo večina ljudi odšla z aviona in se boš lahko še sama odpravila. No to je bila moja izkušnja, pa me ni prav dosti ganilo, ker česa drugega niti nisem pričakovala. Ljudem se pač mudi, a ne. V glavnem, važno je, da si mirna, da predvidiš kaj boš na avionu potrebovala za malega in da od sopotnikov ne pričakuješ kakšnega blaznega razumevanja ko bo mali jokal in ko boš odhajala z aviona. potem boš prav dobre volje ko ti bo kdo pomagal :o))

srečno.

Ajča
Default avatar

Zoe3

Odvisno od otroka. Jaz s svojim 7m ne grem nikamor, dobiva oba živčni zlom, če bi šla. S srednjim fantok pa bi šla že ko je bil star 1m in kadarkoli do danes, ko ima 3,5l. S ta večjim je bilo pa tud hudo, se ne mara vozit še zdaj in teži, da ni res. Če se pripeljete z avtom normalno kam dalj, potem z letalom najbrž ne bo težav.
Default avatar

zalika

Pri letalskih prevozih je kar nekaj konkretnega sevanja, ki se mu jaz osebno z tako malim otrokom brez resnično dobrih vzrokov ne bi izpostavljala.

Pa malo zreducirajte polete.
Default avatar

mamka

Če otrok vožnjo dobro prenaša, jaz ne bi komplicirala.
Default avatar

miskaa

Poizkusite in boste videli, kako vam paše. Lahko da bo brez problemov in boste vsi dobro prenašali. mogoče mu bo delala sprememba okolja (ne sam let, po mojem to ni problem) prevelike težave... sam to morte res poizkusit in potem počas videt.