Starševski čvek

1. rojstni dan - nujno s prijatelji?

Default avatar
No, verjetno se ta naslov čudno bere?
No, želim samo vaša mnenja in ideje glede praznovanja 1. rojstnega dne. Z možem bi rada sinu pripravila en lep dan.
Problem pa je, da živimo v garsonjeri kamor niti pod razno ne morem povabiti nekaj naših prijateljev (se pravi majhnih otrok in zraven še starše, ker so ti otroci pač premajhni, da bi povabili samo njih). Najini prijatelji so do sedaj večinoma pripravljali zabave njihovim otrokom tako, da so povabili kar nekaj otrok vključno s starši tako da je na koncu to izpadlo bolj kot žur za "tavelike". No, poleg tega da nas daje prostorska stika bo imel najin sin rojstni dan v decembru, to pomeni, da ospade kakršenkoli piknik (ta ideja mi je drugače všeč), nimava pa namena v ta namen najemat kakšnih prostorov (ker ti ponavadi kar dosti stanejo) ali pa prirejati zabave v gostilni, ker mislim, da tam otrok nima nič od roj. dne, pa še kosilo za približno 10 do 15 ljudi kar dosti pride.

Torej kaj narediti? Po eni strani sva z možem tudi govorila, da dejansko ti otroci niso pravzaprav njegovi prijatelji, ker bi si jih on izbral ampak zato, ker se družimo z njihovimi starši in smo z marsikom prijatelji še iz otroških let - torej spet bi bilo v ospredju naše druženje.
se mi zdi, da je drugače., ko je otrok star 3, 4 ali več let, ker že lahko povabi koga iz vrtca ali šole ali pa prijatelje iz soseske.

Torej, na plan z idejami. Bi se vam zdelo čudno, če bi rojstni dan praznovali samo v krogu najožje družine (se pravi samo mi trije)? Razmišljali smo, da bi kam šli??

Vsaka idja dobrodošla, lp
Default avatar
mi smo imeli 1 rojstni dan v januarju.
in smo povabili prijatelje z otroki in pa seveda babice in dedke.
sli pa smo na sankanje, in imeli smo se lustno, da je kaj, taveliki in tamali.
potem smo sli v gostilno na koslio, a v tako kjer imajo v vnaprej pripravljena koslila in ni bilo prevec drago, torto smo sabo prinesli, otroci pa itak ne jejo posebej, vsaj do kakih 4 let ne, no vsaj nasi niso.
prislo pa je kake 1300-1500sit na osebo za komplet kosilo.
sicer pa praznujte, kot vam pase,

tocno na njen rojstni dan pa smo sli mi trije v zoo in je bilo tudi super

lp
a

ps

aja odlocili smo se, da sankanje postane tradicija za njen rd
Default avatar
Ojla!

Naša hčerkica je rojena februarja. Stanovanje pa imamo tudi majhno......praznovali smo doma . Od otrok je bila sosedova hčerkica z starši in prijatelji z dvema otrokoma. So se pa porazdelili v dva dneva (je padel roj.dan glih na vikend). Drugače so bili na roj. dnevu samo najožji.

Imeli smo torto in malo narezka. Hčerkica je uživala in je vse prav lepo izpadlo. Vi kar praznujte sami, sej ni nič narobe......ko bo večji bo že sam povedal koga bo povabil.
Sej ni treba delat ne vem kakšne žurke, povabite najožje na torto in to je to! Vi si pa vzemite dan samo za vas.

Lp in srečno! Kristi*
****************************************

Prijatelji ne živijo samo v harmoniji,
kot pravijo nekateri,
temveč v melodiji.

(Henry David Thoreau)
Default avatar
Mi smo povabili samo dedke, babice, strica z družino in teto z družino. ( otrokovega strica in teto). Pa imamo hišo in ogromno prostora. Zame je to družinski praznik.
Default avatar
moj otrok bo tudi praznoval prvič decembra. Kako bomo praznovali je odvisno od vremena. Če bo sneg in sonce bomo vse povabili na sankanje na Rožnik (smo pač ljubljančani) in potem tam še na čajček, če pa snega ne bo bomo v eni od gostiln (pri Jovotu ali kaj podobnega) najeli čim večji prostor, ki ga bo gostinec praktično izpraznil (razen kaka miza ob steni), povabili pa bomo na kosilo in igranje, recimo od 14 do 18h. Stregel se bo sok in voda, pica, čevapčiči, solate in sadje. Povabljence bomo prosili da s seboj prinesejo kako igračo ter copate.

Če ima še kdo kak predlog pa kar na dan z njim!!
Default avatar
meni je bil zelo všeč nasvet , naj bi otrok imel na svojem praznovanju toliko oseb, kolikor je star.
Tega smo se držali do tretjega leta starosti in je bilo super.
Smo pa prvi roj. dan praznovali tako, da so se obiski vrstili v roku dveh dni, in nikoli več kot eno družino.
Se obnese, otrok ima svoj ritem in hiša ni polna ljudi.
Default avatar
Prvi rojstni dan smo praznovali le v krogu družine, pa še to ji je bilo čisto odveč - ni je zanimala niti torta niti darila. Je pa bilo za 2. čisto drugače.
Default avatar
MI smo praznovali včeraj. Sami brez kake gužve. Niti ne verjamem, da se je deklici zdel dan kaj posebnega. Mogoče le zato, ker so po celem stanovanju baloni, pa ker smo ogromno prepevali. Enoletni otrok pa res ne opazi kaj dosti "daril" in podobnega.
Pozdrav!