Starševski čvek

kaj paziti in kam iti v Amsterdamu?

Default avatar

brzina

Službeno grem v Amsterdam.
Kje na internetu lahko najdem kakšna navodila na kaj je potrebno paziti in kaj si je vredno ogledati v Amsterdamu.
Default avatar

p&r

Ojla!

Jaz sm bila dvakrat v Amsterdamu, pred 15 in pred 10 leti. V tem času se je verjetno marsikaj spremenilo, ampak "znamenitosti" so še vedno iste...
Tukaj imaš par linkov, upam da ti pride prav:

Lepo se imej!

Pati
Default avatar

brzina

Hvala, si se pa res potrudila ;-)
Default avatar

barbara zuf

Sem bila pred enim letom. Prekrasno mesto, center lahko daš čez peš, pa tudi tramvaji niso pretirano dragi. V centru ob obali (pri glavni postaji) je en kup turističnih ponudnikov. Mi smo vzeli ogled mesta z busom + ladjico (cca 20€) in je bilo kar zanimivo, traja par ur.
Sicer pa je en kup muzejev (VanGogh, Rembrandt, Rijksmuseum....) to je pri Vongele parku na območju Leidseplain. Tu je tudi žurersko območje za zvečer, en kup kafičev in barov z muziko....Fino.
V centru na Damsquaru imaš muzej voščenih lutk, vsekakor pa je vredno videt Hišo Ane Frank. Pa vse tiste kanale. Pa na Red light district ne pozabit, je treba to videti. Pa njihove tržnice z rožami in knjigami….Nam je itak časa zmanjkalo za vse.
V centru skoraj ni avtomobilov, je pa en miljon koles, ki jih zelo kradejo, zato je treba kar pazit, če si boste kolesa rentali. Sicer pa je zelo varno mesto, nihče nikomur nič noče in se vsi predvsem zase brigajo. Meni osebno je to najlepše mesto (poleg Stockholma), kar sem jih kdaj videla. Imeli smo tudi srečo, ker smo imeli domačinko za vodičko in nam je tudi svetovala kje kaj kupit in kam it jest. V glavnem pa velja, da ne hodite v kakšne restavracije na glavnih ulicah.
Če se boste pa odločili za kakšno večerjo pa močno priporočam Casa di David, božanske jedi, sicer bolj italijanske ampak Nizozemci itak nimajo kaj prida svoje hrane. In niti ni pretirano drago.
Še link
Uživajte!
Default avatar

polona 2 nepr.

Menjaj v menjalnicah in ne na ulici, ne zaupaj tipom po imenu "Paco", hi hi hi, Amsterdam je zakon mesto, predvsem UŽIVAJ!!!