Forum.Over.Net

Starševski čvek

nedonošenčki in podaljšanje porodniške

Default avatar

sonce1

Moja punčka je bila prezgodaj rojena in zato so mi avtomatsko podaljšali porodniško za toliko, kolikor je bila prezgodnja. Zdaj pa bi rada zaradi povišanega tonusa hčerke še podaljšala porodniško za 3 mesece. Koliko časa pred zaključkom porodniške lahko najprej oddam vlogo? Kakšne izkušnje imate mamice nedonošenčkov- so vam odobrili? Ali so vam odšteli od 3. mesecev tisto avtomatsko podaljšanje oz. ali mi bodo podaljšali za 3 mesece ali manj?


Hvala
Default avatar

kr še ena

Meni so pri mojem pikcu podaljšali za 3 mesece.Mislim, da sem vlogo oddajala 60 dni pred iztekom. Zraven sem dala izvide iz razvojne ambulante, pa od specialistov. Tudi moj je imel povišan mišični tonus, refluks, fizioterapijo sva imela vsak teden 1 uro.
Default avatar

Tini

Moj je bil rojen v 34. tednu in sem imela podaljšano porodniško "za par dni". ker pa je imel težave s tonusom (FTH po nekajkrat na teden - ko je imela fizioterapevtka kakšno luknjo v urniku) so mi podaljšali še za 3 mesece, ki so se prišteli k prejšnjemu podaljšanju ... Tako da dejansko nisem bila doma do otrokovega 15 meseca starosti, ampak še celo malo več.
Ah ja, papirje za podaljšanje porodniške sem urejala kar nekaj mesecev pred iztekom.
Upam, da ti uspe ...

lp, Tini
Default avatar

mici33

Jaz imam nedonošeni dvojčici. Porodniško so mi podaljšali samo na podlagi dvojčkov (3 mes.), ker sem lahko uveljavlja samo dvojčki ali nedonšenost, ne pa oboje skupaj. Sem pa bila po končani porodniški še dva meseca na bolniški.
No moji punčki sta zdaj stari že osem let, kako je zdaj pa ne vem. Najbolje bo da vprašaš na centru.
Default avatar

AnaAna

Vlogo oddaš en mesec pred pretekom porodniške, odgovor dobiš v nekako dveh tednih. Če podaljšajo, podaljšajo za tri mesece, nič manj in nič več.
______________________________________
Spet se mi je na bolš poslabšal;).
Default avatar

derseto

Sama rodila prehitro, otroka s PP, oba bila hospitalizirana še 1 mesec na pediatrični. A ker sem bila takrat še študentka, mi tega naša draga država ni odobrila. Starševski dodatek sem dobivala natanko 365 dni po rojstvu otroka. Žalostno, ne?