Starševski čvek

Peugeot 307, 307SV, 407SV

Default avatar
Hm, rabim nasvet glede avtomobila.

Na hitrco smo prodali avtomobil - res na hitrco, ker še sedaj ne morem verjeti, da so prišli z denarjem, se nič "cenkali" in ga odpeljali. Prodajala sva ga pred mesecem dni, pa sva se potem premislila, tile pa so navalili in tko je šel.

Sedaj pa pred dejstvom, da je treba v službo, pa v vrtec, pa ....., pa je treba avto imeti, pa rabljenega ne moreš kar v parih dneh najti, da bo "ta pravi".

Zato bova verjetno vzela novega - mož navija za Peugeota 307 SV ali 407 SV.

Če ga katera ima, bi prosila za kakšno informacijo, kako se obnese, .....

Hvala, Ema
Default avatar
Mi imamo sicer Peugeot 406 karavan in sva z možem izredno zadovoljna(ga ne bi zamenjala).

Mislim,da sta oba ,ki vas zanimata ok.......odvisno je od vaju koliko sta pripravljena odštet za avto.

Srečno pri nakupu!

Lp,Kristi*
****************************************

Prijatelji ne živijo samo v harmoniji,
kot pravijo nekateri,
temveč v melodiji.

(Henry David Thoreau)
Default avatar
Hojla!
Pri nas smo tudi menjali in sicer smo se pred 5 meseci odločili za P-307 SW.
Menim, da je SW 307 za družino primernejši kot pa 407. Je prostornejši, predvsem pa v drugi nima klopi temveč samostojne sedeže, ki jih lahko odstraniš oz. premečeš v tretjo vrsto-prtljažni prostor. V bistvu je enoprostorec.
Smo družinica s tremi otroci in nas je avto povsem zadovoljil, ženo pa še posebej. Prav uživa, ko ga vozi.
Naj zmaga mož!

LP, Brane
Default avatar
Ja, izgleda, da bo zmagal mož - no saj imam tudi jaz željo po takšnem avtu, samo glede na to, da ga bom vozila skoraj 90 % jaz, sem si želela neko srednjo varianto, nekaj manjšega, ..... vse se je tako hitro odvilo.

No ja, se bom že navadila.

TŠ - Brane, če boš to bral, mi napiši kje ste ga kupili, pod kakšnimi pogoji, so bili kakšni popusti, .....

Hvala
Default avatar
Sicer nimam lastnih izkušenj vendar vem za dva primera, ko z 307 niso bili zadovoljni zaradi okvar na skoraj novih avtomobilih. Ne vem natancno, kaj je bilo narobe, lahko pa se pozanimam.
Default avatar
Prosim, klar

Hvala
Default avatar
Moja prijateljica je imela 307 in ima z njim zelo slabe izkušnje. Vse od nakupa je imela z njim težave, nenehno se je nekaj kvarilo in niso mogli ugotoviti, kaj je narobe. Na koncu, ne vem natančno, po dveh ali treh letih, je obupala, in ga prodala posredniku. Ubogi tisti, ki ga je potem kupil!
Default avatar
Pozdravljena!

Sama vozim Peugeot 307 - do sedaj brez enega obiska pri mehaniku - seveda redno na servisih, mož pa vozi Peugeot 607 - enako! Mož mi sedaj želi mojega zelenca zamenjati za novega 307 SW.

Oba navdušena nad Peugeoti!!!

Želim Vam dobro izbiro in srečno vožnjo!

Še to - tudi sama sem se malo bala, kako z dolgim karavan vozilom - pa se obnese - sploh v družini, kjer je vedno veliko prtljage za otroka. Pa tudi parkiranje ni problem!

Srečno!

Vidka
Default avatar
Kupili smo ga pri RODEX-u, ker nam je lokacijsako pri roki. V času, ko smo ga kupovali, je imel Peugeot popuste, tako da smo zanj odšteli cca. 9% manj kot po ceniku. Sicer pa so akcije skoraj vedno - če ne zdaj, pa čez mesec ali dva. Prav gotovo pa bodo tudi sedaj ob koncu leta oz. v januarju - če se vama ne mudi.
Glede velikosti nič bat. Pri hiši imamo še Twinga, pa žena raje vozi P. Predlagam, da za filing vzameta pri trgovcu testni avto in opravita en krog...

LP, Brane
Default avatar
Mi imamo 307 sw 2.0 hdi - samo ne s stekleno streho. (ki je break ali nekaj takega). Sicer šele od konca julija, od danes zjutraj ima 9000 km, kuri nam 5,7 na 100. Simpatičen avto, naš bi (zame) lahko imel kakega konjička več (90), prostoren, udoben. Ni ga problem parkirat (sicer sem jaz vajena vsaj 5m avtov, ker sem prej vozila passata karavana brez servo volana...), dobro se drži ceste. Pred njim smo imeli mesec dni 206SW z istim motorjem, v katerega se nam je nekdo zaletel (avto je imel 1000 km), pa je bila razlika očitna. Pokvaril se še ni(??) in upam, da bo šel še naslednjih 10 let...
Dali smo 4,2 M Sit z avtoradijem, alu platišči in menda še kaj. Nekaj smo plačali, ostalo na leasing. Smo pa na S Primorskem.

Pa dobro se odločite!
Default avatar
Ema ema, opravičujem se za tako pozen odgovor, ampak pozabila sem pogledati to temo.

Pri enem avtomobilu se je večkrat pokvarila luč v vozilu, pri drugem pa so bili problemi z akumulatorjem.

Upam, da odgovor vseeno še ni prepozen. Če ste avto že kupili (katerikoli že), pa vam želim nič okvar in lepo vožnjo.