kako karkoli narediti brez krvi iz mesa
Sem bolj na začetku kuhanja in me zanima, kako speči/skuhati jed brez krvi iz mesa.
Goveje meso, karkoli kuhaš, gre kri ven. Pa večkrat operem meso, dam kuhati, spet krvava voda. Zlijem, ponovno nova voda, zavrem, spet kri. (pri kuhanju govejega bočnika za juho). Se mi je goveja juha tako zagabila, da sem jo nehala jesti. Ista zgodba pri govejem stegnu, prepražim malo čebule na olju, dodam meso in čez čas toliko tekočine v loncu – ker gre kri ven, olja/vode nisem dolivala.
Piščančja stegna, dam v pečico na krompirju, ma iz tega se kri izlije na krompir vedno. Popečem do polovice prej v ponvi, da te žilice počijo, ma isti vrag. Spet kri kasneje na krompirju.
Se mi je nekako vse z mesom zagabilo. Kako ostale pripravljate, se sploh da brez te krvi ali je pač kri povsod notri?
S papirnato brisačko briši meso, dokler ne popivnaš vso kri🤣🤣 za 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} lahko še feniraš, da se zagotovo izsuši. Tretja varianta, zapri oči.
[/quote]
Sem to večkrat v receptih zasledila, da se meso s papirnato brisačko obriše do suhega. Kaj je res taka razlika z brisačkami kot če le dobro odcediš?
Sem to večkrat v receptih zasledila, da se meso s papirnato brisačko obriše do suhega. Kaj je res taka razlika z brisačkami kot če le dobro odcediš?
[/quote]
Joj, hecam se. Ne vem, ne prakticiram tega. Bi pa rekla, da zna bit razlika pri tej praksi, ko pečeš meso. Pomoje, če popivnaš hitrej zakrkne, pripomore pa vsekakor najbolj primerno ogreta ponev…