Starševski čvek

Javna tribuna: Učinkovito in naravno nad alergije

Default avatar
Čeprav se zima še ni poslovila in pošteno kaže svoje zobe, na trenutke v zraku lahko že začutimo pomlad, ki pa alergikom prinaša težave.
Pri alergijah gre za preobčutljivo odzivanje telesa na določen alergen. Imunski sistem se v tem primeru pretirano odzove in upre cvetnemu prahu, nekaterim živilom, živalski dlaki, pršicam.

Ljudi, ki se spopadaj s temi težavami je vedno več, že skoraj vsak peti človek se sooča s takimi težavami.

V tokratni Javni tribuni bomo govorili o reševanju in odpravi težav z alergijami na učinkovit in naraven način.

Pridružite se nam v sredo, 17. 2. 2021, ob 11. uri na forumu Starševski čvek. Naš gost bo prof. Igor Ogorevc iz podjetja Planet zdravja.

Vprašanja lahko postavite že danes!

Uredništvo Med.Over.Net
Default avatar
Pozdravljeni, imam vprašanje o alergijah, ampak ne teh spomladanskih. Že od malega sem alergična na (hišni) prah in pršice. To je bil tudi razlog, da doma nikoli nismo imeli živali, saj so starši menili, da so živali umazane in bi imela več izpuščajev in tega. Ali so živali res lahko problematične za moje alergije in ali se lahko to prepreči s kakšnimi zdravili ipd? Ker si res želim domače živali.
Default avatar
Pozdravljeni!
Vsako leto okrog konca aprila/začetka maja se mi pojavijo simptomi, značilni za alergijo na cvetni prah (srbeče, deloma otekle oči; srbenje v nosu, tekoč izcedek iz nosu, kihanje...), ko pa sem opravila alergološki test, je bil za vse testirane alegene negativen. Po jemanju Claritina je bolje. Kaj lahko iz tega sklepam?
Default avatar
Spoštovani, dober dan!
Že 7 let se borim s srbečico, otekanjem in bolečinami v sklepih. Zadnji dve leti me tudi srbijo in pečejo oči. Imam izredno suhe oči in si vsak dan stavim v oči kapljice, zvečer pa gel. Non stop pijem antihistaminike. Bila sem tudi na preiskavah, alergična nisem na nič. Jaz pa trpim. Opažam, da imam alergijo na zdravila, zato se jim izogibam. Ne smem vzeti niti aspirina, niti lekadola. Ko mi otečejo tudi oči, kar se zgodi sicer poredko, vzamem Medrol. Tudi antirevmatiki mi škodujejo. Bila sem pri revmatologu, h kateremu sem bila poslana zaradi bolečin in visoke sendimentacije in CRP. Ker mi je v tem času vnetje že popustilo, mi revmatolog ni predpisal zdravil za revmo. Sem v začaranem krogu in ne vem, če se bom kdaj rešila iz tega. Najlepša hvala za vaš odgovor.
Default avatar
Spoštovani, mene vsako leto doleti, vsaj 2x da se zaradi alergije na prah posledično razvije še vnetje sinusov. Leta sem jemala Avamys spray in še neke tablete, ampak sem prenhala. Izločila sem tudi mleko iz prehrane.
Ali lahko še kaj drugega naredim?
Default avatar
jaz pa nimam vprašanj o svoji težavi, bolj me zanima zakaj je toliko več alergij danes, kot jih je bilo recimo 30 let nazaj oziroma zakaj se pri odraslem kar naenkrat razvije alergije na oreške, je to stvar črevesja?
Default avatar
pozdravljeni,
mam vprašanje glede alergij in če lahko alergije naravno izginejo? brez kkšnih zdravil pa dodatkov pa tablet? nočem vnašat nobenih kemikalij pa dodatkov v svoje telo pa me zanima če je to sploh možno. ker dons je za vsak najmanjši kašelj in smrk obstaja nek serum pa tabletka za pozdravit se in tega je že čist preveč in bi rad čim bol zmanjšal to. hvala!
Default avatar
Kako pa z dermatitisi, jih tudi lahko obvladamo? Sin ima namrec AD in se pogosto soočava s težkimi situacijami, ko se zbuja zaradi srbečice in bolečin.
Default avatar
Pogledala sem spletno stran pLanet zdravja, kakšna olja so to, da se lahko pozdravijo alergije?
Je to kako dokazano?
Hvala
Default avatar
kaj pa intolerance, glutenska in laktozna, ali se to lahko pri vas dokaže z vašo metodo in potem odpravi? Zaradi težav s tema dvema, se mi namreč pojavijo po telesu rdeči fleki, ki neznosno srbijo.
Default avatar
Sama imam hude alergije na pike žuželk, seveda so komarji izredno problmatični. kako bi si lahko pomagala, saj se probala že res vse. Hvala, Anica
Default avatar
Ali lahko pomagate tudi pri alergijskem rinitisu? In kako?
Hvala
Default avatar
Pozdravljeni,

začenjamo z današnjo Javno tribuno in pozdravljamo našega gosta, prof. Igorja Ogorevca.

Uredništvo Med.Over.Net
Default avatar
Ali pri vas naredite tudi testiranja za alergije?
Default avatar
Imam alergijo na sonce, se mi razvije spuščaj in srbenje. seveda uporabljam visok ZF in se soncu izogibam, vseeno pa se pojavi in je grozno. Kaj svetujete?
Default avatar
Pozdravljeni, hčerkici se je lani prvič pojavila alergija na cvetni prah, pa so zdravniki to dolgo ugotavljali, je imela prav gnojno vnetje oči in prav krvavo rdeče. Zanimivo se mi pa zdi, da je bilo najhuje na morju - menite, da je to dejansko alergija na cvetni prah in kako lahko to sploh ugotovim?? Poleg tega mi svetujejo tudi izpiranje oči s fiziološko - ali to sploh kaj pomaga?
Default avatar
ljubiteljica živali je napisal/a:
Pozdravljena,
vsaka alergija je v svojem bistvu kisla reakcija nepresnovljenega sladkorja. To pomeni, da je vzrok vsake alergije v nepravilnem delovanju želodca, jeter, žolča in trebušne slinavke. Nikoli žival ne more biti kriva za vaše alergije. "Krivo" je pretirano delovanje imunskega sistema, ki proizvaja preveč histamina.
Takšno stanje je seveda možno odpraviti. Potrebno je urediti delovanje prebavil, da se bo histamin proizvajal v normalnih količinah (mora biti prisoten, ker je tudi zelo pomemben neurotransmiter) in vam ne bo več povzročal alergijskih reakcij.
Da boste to dosegla vam predlagam pregled in posvet pri nas.
Lp
Igor Ogorevc
Default avatar
Morda hecno vprašanje, ali lahko na ta način zdravimo tudi alergije pri živalih, pes in mačka?
Default avatar
Je vaš način zdravljenja primeren za dojenčke oz male otroke (2 leti)
Default avatar
allerg je napisal/a:
Pozdravljena,
iz tega lahko sklepate, da je bilo testiranje nepopolno oz. da imate alergijo na snov na katero niste bila testirana. Dejstvo je, da so vse živalske beljakovine, meso, mleko, jajca alergeni za človeško telo. Ljudje imamo antigen za živalske beljakovine in to povzroča vnetja in alergije v telesu. Vsako vnetje je v bistvu alergija kjer so motnje pri proizvodnji in aktivnosti limfocitov.
Predlagam vam uporabo Olja 1 in Olja 12. Praksa je pokazala, da ta kombinacija močno pomirja in blaži alergične reakcije.
Lep pozdrav
Igor Ogorevc