Ne splača se mi hoditi v službo!!!
Že tri mesece sem zaposlena in nam gre enkrat slabše kot prej, ko sem bila doma. Prej sem imela socialne 450, 130 otroških. Skupaj torej skoraj 600e. Vrtec smo plačevali samo 40e. Zdaj imam recimo 900e plače, otroških imam 60e. Za vrtec plačujemo 120e, za bencin porabim 100e mesečno, dobim pa 40e na mesec za prevoz na delo. Mislim da 8 centov na km. Za malico porabim okrog 100e. Plus, vzajemno si moram sama plačevati, prej mi jo je csd. Poleg tega sem popoldan utrujena, premišljujem o službi, ne morem se 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} posvetiti otroku, ker morem se kaj skuhat, pospravit, perilo… Prej sem pa lahko to postorila dopoldan in je bilo vse tipi topi, pa se bolj mirna in spočita sem bila.
ja nekaterim pač paše cuzati denar od drugih….
[/quote]
Ja teb direkt iz denarnice gre ane? Matr ste resnično patetični že s temi zlajnanimi forami. Ko ti pa stalno cuzajo bogatunčki denar, pa nimaš jajc stokat! Živimo v fajn skorumprani državi, tebe in tebi podobne intelegentneže pa motijo socialarji.
hec je v tem, da če ona nekako spravi tistih 15 let dobe skupaj, bo dobila povsem enako pokojnino, kot če 40 let dela za 900 evrov neto.
naša pokojninska blagajna je naravnana na goljufanje, vlada dviguje minimalne penzije zato, da lahko privatniki in ostali goljufi dobijo višje penzije. zaposleni delavci pa so budale, ki se vplačevanju ne morejo izogniti in če nimaš vsaj 1200 evrov plače, ne boš dobil ven več kot minimalne penzije.
Ja teb direkt iz denarnice gre ane? Matr ste resnično patetični že s temi zlajnanimi forami. Ko ti pa stalno cuzajo bogatunčki denar, pa nimaš jajc stokat! Živimo v fajn skorumprani državi, tebe in tebi podobne intelegentneže pa motijo socialarji.
[/quote]
Vsekakor se s cuzanjem ne moreš hvaliti….meni vsekakor ne bi bilo v ponos.
Če sem zaradi tega bebec, potem je v tej državi res nekej hudega narobe.
to bo čisto naravni proces, ker ta modri imajo v povprečju 6 otrok, plačevalci pa 1,6.
so imeli pred leti v Nemčiji nek bedast zakon, da je lahko moški prevzel skrb za tuje otroke in je potem država plačevala visoke dodatke takemu moškemu, dokler ni en socialni delavec popizdil in nase napisal okrog 400 otrok (tujci iz celega sveta) , država pa je plačevala enormen znesek. Potem so pa lahko zakonodajo spremenili.
Imaš predšolskega otroka, nimaš kaj razmišljati, daj odpoved.
Tako nizke plače so delanje norca, naj delajo sami. Tako govorim zato, ker vem najbolje kako je, sem sama na tem. Sem brez otrok in ne bom doma.
Ko bo najmlajši imel 10 let, lahko tako slabo službo najdeš takoj.
[/quote]
Če sama da odpoved, ni upravičena do socialke!
In delodajalec zaradi tega izgubi (ne samo za eno leto) pravico do subvencij za zaposlitve + vrne, če je že zanjo kaj uveljavljal.
Res dober nasvet, ja.
[/quote]
Jebe š take delodajalce ki jim moramo dajati subvencije da zaposlujejo, potem pa še doplačevati do minimalca. Bedne švicfabrike z butalskimi direktorji.
In delodajalec zaradi tega izgubi (ne samo za eno leto) pravico do subvencij za zaposlitve + vrne, če je že zanjo kaj uveljavljal.
Res dober nasvet, ja.
[/quote]
a ni nobene zaposlitve več od vrlih privatnikov, ki ne bi večine pokasirali od države?
potem bo najbrž najboljša rešitev od Milana, ki ni bil več zdravstveno sposoben za delo in so ga odpustili. pa menda se tudi invalidnina sedaj poviša.
Kdor ima pri nas otroke in pod 1000 plače se mu ne splača delati, žal. Oziroma za nekatere na srečo. Verjamem pa, da se je z lepega težko nazaj navadit na slabo (beri bedno službo). Kdor je pameten poskrbi zase tako, da mu je najbolje in če ne dobi službe z dostojno plačo in je zanj bolj zdravo oz. se mu splača, da vleče socialo, potem je pač pametno poskrbel zase. Komu na čast se ti splača garat cele dneve za majhen denar, imaš pa manj kvalitetno življenje kot nekdo, ki je doma (stres, utrujenost…), oni zgoraj se ti pa režijo v ksiht kako si nor da tako garaš za tako majhen denar. Na koncu sta pa ti in tvoje delo vredna ravno toliko kolikor oni na sociali – nič.
ENostavno to ni pravičen sistem. Tisti, ki so doma in vlečejo socialno dobijo preveč. Razlika bi morala biti očitna med tistim, ki dejansko dela in tistim, ki je na sončni upravi. Razen seveda za tiste, ki ne zmorejo delati zaradi bolezni ali invalidnosti.
Vzeti razne socialne pravice. Jaz nisem v življenju dobila socialnih, ali beneficiranega vrtca, ali zastonj kosila v šoli.