Starševski čvek

Problem pri sosedi

Default avatar
Pozdrav.rabil bi pomoc ker nevem kam naj se obrnem na katero instuicijo.bom probal biti cimbolj kratek.zivimo na obrobju mesta v hisi.imamo sosedo cca 60 let je zdrava normalo funkcionira.zivi sama v 2 nad.hisi.problem je v tem ker zenska dobesedno zivi v takem svinjaku da vsi sosedje vohamo smrad iz njene hise.dostikrat vidimo tudi podgane prihajati ven in v njeno klet.bil sem spomladi v njenem stanovanju in to je obup.komaj se premikas med vsemi nametanimi stvarmi.smrdi ko hudic po urinu plesni gnilobi.ampak najvecji problem je ker ona v tem ne vidi problena.sploh.sem govoril z njeno hcerko ki ne zivi doma- logicno- kar mi je odgovorila da ne dovoli da bi se ji pomagalo pospraviti saj ona v tem ne vidi problema.tako da zavraca vsako pomoc iz strani svojvev sosedov.mene skrbi da se bodo te podgane razpasle po celi ulici .nisem edini sosed ki ga to moti.na koga se naj obrnemo da bi zadevo bolj uradno resevali saj z dobrim nasvetom se ne da.nocem ji skodovati dalec od tega ampak to ni vec normalno za zensko ki sicer na zunaj deluje kar urejena.konec koncev se gre pa tudi za njeno zdravje.hvala.lp.
Andrej
Priponke

Canva - Photography of a Woman Smoking Cigarette.jpg
(110.26 KiB)

Default avatar
Nima nihce uporabne info?
Default avatar
Ne vem, če lahko kaj storite. Vem pa kako je. Smo živeli v bloku, kjer je nasproti nas imela ženska 4 pse. Ampak je bila morda bolna, zanemarjena, ni skrbela za higieno, to je tako smrdelo že po hodniku. Če smo se kdaj srečali na hodniku - tako, da je imela svoja vrata odprta - ko se je kam odpravljala, vračala, to je grozno zaudarjalo ven, da ti je slabo postalo. Dobesedno se je hodnik vonjal po tem. Verjetno so tudi v stanovanju lulali, kakali, smrdeča hrana, nič zračenja, verjetno jih ni kopala... to je bilo res... neokusno.

Poznam pa tudi drug primer. Ženska ima v dvosobnem stanovanju 11 mačk, bolna, tudi se sosedje pritožujejo zaradi vonja, ampak nič ne moreš, stanovanje je njeno. Mislim, da ji je parkrat inšpekcija ali zavetišče, ne vem kdo, prišlo na dom zaradi živali. Včasih so kakšno mačko odpeljali, ampak so se skotile nove..tako da je bilo številko mačk vedno okoli ali čez 10.
Default avatar
Pozdravljeni,
S tovrstnim problemom sem zelo dobro seznanjen, ker v našem okraju obstaja ena takšna družina. Opis je praktično identičen in sem že pomislil, da gre zanje.
No, sosedje od te družine tudi zelo trpijo na račun tega, sploh pa, ker to deluje tako, da je med šestimi zelo nadstandardno opremljenimi hišami, ta ena hiša, ki je resda bila v tej okolici povsem prva in kjer imajo grozen standard in vse kar iz tega naprej izvira: podgane okrog hiše, vrt s kokošmi in manjši hlev s prašiči, gnojnično jamo in dva kompostnika kamor mečejo mesnine, jajca, mleko in podobno, da smrdi po celotni okolici.
Poleti pridejo v okolico tudi polži in strupene kače, ki tej familiji udavijo kakšno kokoš in potem tista kokoš menda tako udavljena čaka tudi več tednov, dokler je na zalučajo v gnojnično jamo.
Sosedi z nadstandardnimi gradnjami pa ne morejo sploh uživati v vsem svojem imetju.
Težava je, ker ta problematična družina ni namerno škodoželjna ampak enostavno nekako zaostala. Z razmišljanjem nekje v srednjem veku, kot kaže. Imajo pa visoke dohodke (starši so živeli več desetletij v tujini in prejemajo tuje pokojnine) in jim sploh ni problem financirati nakupa kokoši, prašičev in vsega ostalega.
Sosedje že vsaj desetletje in več niso rešili ničesar, ker nihče od pristojnih ne ugotovi nepravilnosti. Obiščejo družino, jim predajo strup za miši in to je to. Na njihov vrt oziroma v kokošnjake in hleve sploh ne gredo pogledati, ker to pridejo zgolj v kontrolo ne pa s sodnim nalogom, da bi smeli vstopati na dvorišče in objekte.
V Sloveniji imamo zelo hecen pravilnik, ki jasno določa, da se smradu ne da meriti in na podlagi tega ni možno ukrepati. V kolikor vas zanima, o tem preverite več in boste zgroženi kakšen pristop pri nas vzamejo okrog tovrstnih prijav.
Default avatar
Ojoj nemorem verjeti da nihce ne ukrepa v takih situacijah.to bi morala kaksna sanitarna inspekcija ukrepat.nevem no.ja najhuje je pa to ker taki ljudje v tem ne vidijo problema.za njih je to normalno ziveti.
Default avatar
Andrej 89 je napisal/a:
Ta je žal psihično/čustvena anomalija; gospa je očitno tudi "hrček"= hoarder ( kompulzivna motnja kopičenja); kopiči v stanovanju, kar pišeš, da si tudi videl Morda je tudi dementna. Na vaš lokalni Center za socialno delo se obrnete in poveste v imenu stanovalcev, da bi morali malo gospo preverit in pogledat, v kakšnem živi. CSD pa že potem njene sorodnike potem obvesti in poskrbi za nadaljno obravnavo. Sklicujete se tudi na to, da v urejenem, urbanem večstanovanjeskem blok ne more nekdo tako zanemarjeno živeti, čeprav za svojimi stenami - ker se zadeve ( smrad, tveganja za prenos bolezni v bližnjo okolico- če vidite podgane pa sploh) širi tudi v vaše skune prostore, skupno okolico.
Default avatar
gospa potrebuje pomoč čimprej je napisal/a:
Popravljam, ste v hišah, torej v vaši ulici - kar ni nobena ovira za seznanitev CSDja. Morate to storiti, saj podgane se ne smejo množiti in bivati v tisti hiši kar tako, kot očitno se v vaši ulici.
Default avatar
Andrej 89 je napisal/a:
Gospa ima po vsej verjetnosi Diongenov sindrom-psihična motnja in bi se morala zdraviti.
Hči bi morala prva poskrbeti zanjo in jo peljati k zdravniku,ki bo odredil nadaljne zdravljenje.
Default avatar
DIONGENOV SINDROM je napisal/a:
POPRAVEK:
GOSPA IMA PO VSEJ VERJETNOSTI DIOGENOV SINDROM-psihično motnjo in bi se morala zdraviti.
Hči bi jo morala peljati k zdravniku,ki bo odredil nadaljnje zdravljenje.
Default avatar
Hvala za odgovore.problem je ker hcerka nemore nic ker gospa noce nobene pomoci.je pa res ja da kopici stvari poleg tega pa se vse umazano.zavraca vsakrsno pomoc saj misli da ni nic narobe.
Default avatar
Stopi na csd, izrazi skrb za njeno zdravje, da je hcerka na vasi strani, da pa s tem skoduje vsem. Potem pa da boste poklical inspekcijo, da pride vsaj nalog za podgane izdat. Da se lahko namnozijo po celi ulici, kar je problem vseh vas.

Je pa tako da je to nekako odgovornost hcerke, ne vas.
Default avatar
Andreji ste res vsi po vrsti cudna bitja, brez obcutka za zasebnost in soclovekovo avtonomnost :)
Default avatar
Andrej 89 je napisal/a:
Si se morda že naročil na pregled pri specialistu?

Pa tam min. enih trikrat se zaleti v steno dihur dihurski čudaški Andrejevski.

Ne pozabi si natakniti kondoma čez celo tumasto glavo, preden stopiš iz stanovanja, da se neboš nalezel corone. Kondom naj bo obvezno že uporabljen in poln sperme, po možnosti od tvojega gay kolega Viharni jezdec.
Default avatar
Andrej 89 je napisal/a:
Razmišljam, da bi jo še 2x v rit porinil, ker Viharni jezdec me trenutno nemore pošteno pof.ukat - mislim, da se je nekam zavlekel .. srčno upam, da ne k drugemu gay kolegu :(

No v glavnem ... dvakrat jo bi analno in jo pri tem posnel, na kar bi video objavil na youtube. Po mojem bi imel dovolj ogledov, in to toliko da več ne bi rabil mrdnit s k.urcem. To bi bilo izvedljivo, ampak nevem ali bi po vsem tem Viharni jezdec še bil moj gay friend???

Jo naj vsaj 2x analno in dam na youtube, al ne? Viharni jezdec moj jeba.č če to bereš mi prosim svetuj. *mwa* *mwa* *mwa*