Starševski čvek

Na šiht kot bivši kriminalc

Default avatar
Da ne boste rekli, da se izogibam delu. Nekoč sem vlamljal, pretepal ljudi, se ukvarjal z drogo, zvodništvom... In sem pridelal obsežno kartoteko. Vmes sem sedel 2 leti in 6 mesecev.
Od izpusta sem na socialni, zraven sem delal montaže po tujini, kaj shendlal na hitro, zdaj odkar je ta virus pa ništa. Avta nimam, ko slišijo v okolici priimek se me spomnijo. Hotel sem v javna dela, spomnil se me je varnostnik na občini in že vem da ne bo nič. Zavod kar naprej pošilja napotnice, uveljavljam povračilo stroškov, pri prejšnji svetovalki sem bil 3 leta, napredka nobenega, zdaj sem pri drugi in ta mi je poslala napotnico za 70km oddaljen kraj, pač razgovor ob 8 15 zjutraj. Če ne grem, me vržejo z zavoda. Predlagal sem spremembo ure in dobil odgovor, da ima vsak kandidat izbran termin in da sprememba ni možna. Zanima me, če se ugodi taki pritožbi? Mislim da so razlogi utemeljeni. Kraj dela spada pod isto UE a prej kot ob 12 tam ne morem bit in še prestopat moram, za nazaj pa od prestopa niti javnega prevoza nimam, ker so zaradi korone ukinili linijo.
Priponke

profimedia-0528432228.jpg
(84.15 KiB)

Default avatar
Pejd delat tist v čem si najboljši.
Default avatar
Taki ste za v trenutno vlado in nikamor drugam. Poskusi, mislim, da rabijo nekoga Kacinu podobnega.
Default avatar
Ce je res, tako kot pravis, je le ena resitev in to sploh ne slaba : pojdi ven.
Zacni v Avstriji, pojdi delat kot prostovoljec nekam v domove ostarelih, prijavi se na karitasu, rdecem krizu, v tem trenutku je tako osebje zlata vredno. Zmores? Od te tocke gres naprej. Ce hoces. Tam te nihce ne pozna, pokazi se v tvoji dobri, lepi formi, sem ziher, da jo imas. Potem pojdi dalje, napreduj. Ce si zmogel vse to sranje, ki si ga opravljal, bos sel z lahkoto naprej. Brez svoje zgodovine, seveda. V mislih in dejanjih :)
Default avatar
Si res v nezavidljivi situaciji. Absolutno se pritoži, če je le možno. Jaz sem se ravno mislila prijavit na zavod in ne vem, če se bom, če to delajo. Groza.
Default avatar
TejjA je napisal/a:
Še ena lenoba.
Default avatar
Zakaj bi na šiht hodil sploh pa unim gnusom davke plačeval da bojo od vašega dela žrli se režali f. in pili? Zakaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj?

Da vam bodo oni odmerjal kok je vaše delo vredno, kok je vaše trpljenje vredno, za kok boste vi svojo svobodo prodajali, da boste druge prosili če imate lahko dopust, če ste lahko frej kakšen dan v svojem življenju ki je edino in edino tega imate. Ne veste kako dolgo ga boste imeli pa tujca sprašujete če ste lahko kakšen dan svobodni. jaooooooooooooooooo zbudite seeeeeeeeeee.
Ne živite za firme. Naj firme živijo za vas . Zakon se ni rodil, država se ni rodila, parlament se ni rodil, policistse ni rodil, sodnik se ni rodil, predsednik se ni rodil. Mi ljudje smo se rodili čez kri in v krvi. Kako je nekaj kar je izmišljeno, kar se ni rodilo nam šef in nam postavlja pogoje????????
kako????????? Drug nas skozi to za nos vleče in nam laže in krade. Mi smo živi in ne našteto, če temu ne dajemo svojega življenja. Firma živi ker ji vi dajete smisel in lastno življenje. Firma uničuje človeka, zato danes človek ni več nič vreden in je vredna več firma in ima pred njim prednost. Kako ima nekaj kar ne obstaja prednost pred vami živimi, kakooooooooooooooooooooooooooooo?

Zbuuuuuuuuuuuuuudite seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
Default avatar
Pomoč z zavodom je napisal/a:
Obvezno se pisno pritoži na ZRSZ. Pošlji po meilu, da si imel ob tej in tej ur razgovoi, pa da si skušal prestaviti razgovor, pa da ni bilo možno. Pa da nimaš avta, da z javnim prevozom bi bil tam okrog 12.
Lahko pa prosiš za telefonski razgovor. Jaz imam kar po telefonu.
Default avatar
Pisna pritozba je napisal/a:
Zakaj bi delal za mafijo? Na pošten način bi moral imeti možnost delati v domačem kraju ne da ga jebe*o in pošiljajo kot smet naokrog.
Default avatar
Darwin je napisal/a:
Tako kot je na pošten način vlamljal, razpečeval drogo med našimi otroki, se šel mal zvodnika, itd
Morda ga hočejo odstraniti iz domačega kraja, vam ne kapne?
Default avatar
sami poštenjaki s tabo vred je napisal/a:
Oblast ne mara kompeticije.
Default avatar
Darwin je napisal/a:
Če je na socialni pomoči, jo izgubi, če ga izpišejo iz Zavoda. Pomembno je, da se udeleži razgovora, saj službe verjetno ne bo dobil. Ali in kje bo dekak, pa na koncu odloča sam.
Default avatar
Pisna pritozba je napisal/a:
Lahko ga želodec boli in bruha pa gre k dohtarju. Če ga je želodec bolel pa je bruhal kako naj gre tja nekam na razgovor?
Default avatar
Darwin je napisal/a:
V Slo se reče konkurenca. Čez Kolpo pa po tvoje.
Default avatar
V Slo se reče je napisal/a:
Bravo, res je, čeprav to ni po moje. Sem se samo tako izrazil, da sem uporabil tujko. Zakaj pa ne saj se večkrat tu počutim kot med samimi tujci, ker jih je većina že zapustila površje zemlje pa čeprav so še živi in jo še kar teptajo.
Default avatar
Ti povem zgodbo našega mladega študenta v tujini, ki ni imel za sobo v mestu študija. Da je pravi čas iz vasi prišel na predavanja, je sedel na zadnji nočni vlak, oblečen v obleko s kravato in poslovnim kovčkom, šel na letališče in prespal do jutra na trdih klopeh tam. Ker je bil v obleki, ga niso preganjali kot klošarja. Doštudiral in danes dela svoj poklic.
Velika večina današnje mladine na tak način ne bi zmogla doseči svojih ciljev.
Ni to z letališčem primerljivo z nami, le sporočilo, da je potrebno včasih stopiti iz cone udobja, da kaj dosežeš. Očitno še nisi bil dovolj na dnu, da bi zmogel korak naprej. Še vedno iščeš korak nazaj. Na tebi je, kako nameravaš zvoziti preostanek življenja. Pot, ki si jo sam izbral, te je postavila v pozicijo kjer si sedaj. Za korak naprej boš moral vlagati mnogo več napora kot bi ga, če bi živel v okviru norm. Nikogar ne bodo zanimali vzroki, zakaj si pristal na dnu, samo vsi te bodo videli na dnu, če ne boš sam pripravljen narediti koraka naprej. Ne zavod, ne tista delavka tam. Ti si tisti, ki boš moral preseči omejitve, ki te zavirajo, da stopiš iz greznice, kamor si se vrgel.
Pojdi peš in reči, da tako rabiš službo, da si štiri ure pešačil do tja. Recimo.
Default avatar
Če bi rad delal idi za voznika rešilca. Dva kolega sta lih dobila dva mesca nazaj, en je trgovec, drug nima nobene izobrazbe. Vse kar rabiš je izpit za avto pa malo pokažeš da znaš lutko oživljat in pritisk zmerit. 1300 plače, če dežuraš še več. Hodita v sončnih očalih okoli. Probaj, zdaj iščejo na polno v zdravstvu.
Default avatar
Ogromno ljudi prespi na trdih klopeh in zato ni potrebna kravata in na nikogar se ne gleda kot klošarja.
Vsak si zasluži prijazno pomoč in obravnavo.

Začni nov začetek. Pojdi čez mejo, najdi si delo, ki te veseli (šofer,negovalec, čistilec, natakar, sekaj piščance, peci kruh). Naj ti svetovalka pomaga "z deli v tujini". Naredi nekaj dobrega za družbo, stisni zobe, ker to bo na začetku potrebno. Vstajaj in vztrajaj, izplačalo se bo.
Default avatar
Darwin je napisal/a:
Seveda je po tvoje. Meni je google povedal kaj pomeni, pa tujke kar dobro obvladam.
Default avatar
V Slo se reče je napisal/a:
Ja očitno jih ne če si rabu google, dati pove.