Starševski čvek

zavese DA ali NE

Default avatar
So se sploh moderne zavese v stanovanju? Ne morem se odlocit ali jih naj dam na okna ali ne.
Default avatar
Stojanka je napisal/a:
Absolutno da, v nasprotnem primeru je enako kot da ženska ne bi imela npr. obrvi. Ampak minimalistično, npr. 20-25 % zgornjega dela okna. To je meni najbolj všeč, ali pa zelo prosojne, da je svetlobe v prostoru kakor da jih ne bi bilo.
Default avatar
Fuj itak da Ne. Haha 25% okna rada bi videla tvojo bajturino.
Default avatar
Jaz jih nimam, imam roloje. Čeprav so nekatere zavese lepe, jih ne rabim.
Default avatar
Imam bele zavese. Čez dan so v dnevnih prostorih odgrnjene. Prostoru dajo mehkobo in domačnost. Prostor brez zaves je trd, hladen, brezoseben in me odbija, tako kot trenutno moderni minimalistični stil. Podobno kot če bi živeli v mestu iz samega betona brez zelenic in drevja. Imam občutek, da so stanovanja brez zaves odraz praznine v ljudeh, ki v takih stanovanjih živijo.
Default avatar
Kje v Sloveniji sploh imajo kakšne lepe zavese, moderne? Take da se zaljubiš v njih na prvi pogled? Sem v Bosni na tržnici gledala res res lepe, da sploh izbrati ne moreš. Tu pa najdem neke staromodne, nobene mi niso všeč?
Default avatar
Zavese ze dolgo miso vec moderne. Ce imate lepa okna in lep razgled ni nobene potrebe po zavesah. Ce pa se od soseda not vidi, si jih pa le omislite.
Default avatar
Bogi na duši tisti, ki slepo sledijo modi.
Default avatar
Morda niso moderne, ampak meni so manjkale in so po pol leta bivanja v movi hisi sle na okna, ne cisto na vsa, na eno panoramsko ne pasejo, sem pustila brez, ko dvignem zunanje zaluzije, je, kot bi sedeli na vrtu.
Meni zmehcajo postor, robove ob oknih, drugacna akustika je, lepo valovijo in totalno pasejo v sicer noderno hiso. Sem pa iskala kot nora prave materiale in vzorce. Otroci so izbirali sami, tudi 14-letnik se je na koncu odlocil zanje. Ima sobo v crno-sivi kombinaciji in sive super povezejo vse skupaj.
Nam torej odgovarjajo, ravnaj se po sebi in nabavi, ce ti feeling govori, da ti manjkajo.
Default avatar
Nimamo, ker mi niso lepe, ker imamo vsa okna do tal in nebi pasale, ker imamo alergika in so nam jih odsvetovali.... Ker živimo v slepi ulica čistor na kocu in se ni zanimivo skrivat, ker, ker, ker so brez veze in škoda denarja...

Kakor komu paše. So mi lepe zavese, če jih gledam na drugih hišah od zunaj navznoter. Še v nobeni hiši znotraj, ko sem gledala ven mi niso bile še do sedaj nobene všeč...

Gledala boš jih pa ti, torej naredi kakor je tebi všeč.
Default avatar
Zavese imam že kar nekaj let samo v dnevni in kuhinji nad oknom, tako da ga niti ne zakrivajo. Hecno je, ker to kar soupada s trenutno modo, da se zaves nima. Jaz sem prav potrebovala svetlobo in da gledam ven in jih zato nimam. K sreči nimamo ravno sosedov pred oknom. Odloči se pa itak vsak sam.