Starševski čvek

Zakaj vlada ne uvede POPOLNEGA ZAPRTJA VSEGA za 14 dni ali 3 tedne?

Default avatar
In da ljudje ne bi smeli NIKAMOR. NIKAMOR!!! Nič v službe, nič ven, nič izjem, niti ene same izjeme (razen zdravstva)!!! Nobenega druženja, NIČ.

A ne bi mogli zdržati 14 dni do 3 tedne?

Rezultati bi gotovo bili.
Default avatar
Zapri se ti sama v svoj kevder z zalogo sekret papirja in z žakljem krompirja. Ven se prikaži, ko bomo vsi drugi pomrli.

Pa to ni za verjet, koliko je še buteljnov, ki verjamejo v ta nateg. Še po desetih mesecih verjamjejo v ta nateg. Kaj ima res povprečen Slovenec IQ paramecija in amebe?
Default avatar
Nekaj me zanima je napisal/a:

To smo zamudili za 3 mesece!

Ne vem, kaj vam ni jasno,
Ko bo tega konec, bo slo 70% firm v stecaj! Zdaj vstrajajo, ker prejemajo zepnino od drzave, ko zepnine ne bo vec, bodo zaprli! Takih je vsaj pol podjetnikov in ti bodo potem za sabo potegnili se druge!

Pocrkali bomo ali do lakote ali od vojne!
Mene osebno je tega veliko bolj strah kot virusa!
Default avatar
to je zamujeno je napisal/a:
Tudi mene je tega precej bolj szrah kot virusa! Zdaj se zivimo v nekem oblaku, kako je vse kao ok, ko bo drzava zaprlafinancno pipico, se bo pokazala vsa skoda, ki jo je zaprtje povzrocilo.

Priblem je, ker veliko ljudem ta epidemija ustreza in ne razmisljajo, da ni ok, ce ti je vsec socialno distanciranje, sploh otrok!

Ce bi bilo vsem hudo in tezko, ce bi VSI ostali brez zaposlitve, bi se ukrepi hitro omilili. Tako pa tisti na palubi Titanika, ne vidijo oziroma nocejo videti tistih v podpalubju. Ampak potopili se bomo na koncu vsi, razen tiste pescice najbogatejsih, za katere so na vooljo resilni colni. Razmislite o tem!
Default avatar
Od**bi g**da javnojavnosektorska....

Ljudje smo zaradi vladnmih ukrepov že sedaj brez dela, služb in prihodkov....
Samo zato ker imaš svojo leno rit lepo na varnem z zagotovljeno plačo in se ti ne da delat ni treba uničevat živeljnja ostalim....

Noben ukrep ne deluje, ker ne more delovat in ni bil nikoli namenjen, da se "epidemija" ustavi.


Vse se naj odpre !
Default avatar
Tako je, vse razsežnosti krize bodo vidne, ko bo država nehala deliti korona denar.

Marsikateri podjetnik bo zaprl dejavnost, verjetno precej kafičev, tudi marsikdo v javni upravi bo ostal brez dela.

Nismo iz najhujšega, nahjujše šele prihaja. verjento prihaja kriza, podobna začetku 90-im, ko so propadali industrijski velikani, vezani na jugoslovanski trg.
Default avatar
Ni važno, če ma folk psihološke težave, če vse firme začnejo propadat, če ljudje zgubljajo delo, če otroci ne hodijo v šolo, važno je sam folk jebat v glavo.
Default avatar
vatikanske ječe je napisal/a:
Ko bo država nehala talat denar, se bodo dejavnosti odprle. Zakaj bi takrat propadli?
Default avatar
Sam menim, da bi bilto dober ukrep v začetku novembra - sedaj pa smo vsi že preutrujeni od ukrepov in ga marsikdo ne bi spoštoval... Tudi sam priznam - pa sem drugače kar velik podpornik ukrepov, da bi verjetno za sprehode zapuščal dom - pa naj me vstrelijo ali karkoli že... Preprosto sem že v fazi, ko mi gre za lastno preživetje (naveličan sem ukrepov, se jih pa steogo držim) in mi je moje življenje pomembnejše od življenja neznancev... Po moje bomo morali počasi iti v smer, da za ogrožene skupine ukrepe zaostrilo; za manj ogrožene pa nekoliko sprostimo,.. Po moje bi bilo primerno, da se na ravni države glede na raziskave postavi tvegana starostna meja (po kazeri staorosti več hospitalizacij, smrti) in pa seznam tveganih pridruženih bolezni,... Najelo bi se študente, ki bi pregledali kartoteke pacientov, da se pregleda kdo glede na določene bolezni in starost spada med rizične skupine; vsem, ki niso rizične skupine pa se izroči potrdilo, da je bilo ugotovljeno, “da niso rizični”... Za rizične skupine bi uvedel 22-urno policijsko uro, preostali dve uri pa bi lahko LE ONI opravljali nujne dejavnosti trgovine/pošta/banka (takrat bi tisti 2h za ostale “ne rizične” bil vstop prepovedan). Odprl bi šole (razrede “na polovico” - en teden ena polovica v živo in naslednji druga; brez malic/kosil v šoli - bi pa lahko hrano nesli domov iz šole in doma jedli), za tiste s potrdilo, “da niso rizični” bi odprl ostale trgovine (št. strank na kvadraturo), fitnese (pod tako strogimi pogoji kot so bili prejšnji teden odprti-št. glede na kcadraturo, varnostna razdalja, zračenje), restavracije (največ 4 za mizo, razdalje med mizami, št. glede na kvadraturo, zračenje, maska se odstrani le med pitjem/hranjenjem). Tisti, ki so po pregledani dokumentaciji označeni za rizične v te ustanove nimajo vstopa niti v tistih 2h, ko lahko opravljajo opravke.
Default avatar
zakaj pa too je napisal/a:
Zato, ker tvojega dela ne bo nihče potreboval, vsi bodo brez denarja. Kje je tebi logika, celo Evropo čaka kriza.
Default avatar
Dela bo še vedno dovolj za vsakogar, ki ga bo hotel. Boste šli pa ceste pometat, kmetom pomagat in riti v domove brisat.
Default avatar
Bi-Ke je napisal/a:
Če bi bilo tako preprosto, bi se tudi kdo drug to domislil.:)) Kaj torej recimo z učitelji, ki spadajo pod rizične. Veliko je starejših učiteljev, zdaj ko morajo čakat na penzijo do 65. leta, jih je malo morje, takih, ki imajo pridružene bolezni, tudi, vsak drugi je tak po 50. letu. In ti bi lepo delil razrede, kjer seveda rabiš veliko večje št. učiteljev, pa še tretjino bi jih pustil doma, vse rizične. Kdo bi pa poučeval? Če všteješ še bolniške zraven od nerizičnih, bi ostalo par učiteljev na šoli. Ene šole imajo skoraj v celoti starejši kader, več kot polovico nad 55 let. Lepo je lapati, naj pa pridejo študentje učit. A res? Celo če bi se dalo to zrihtat, a bo potem država plačevala maso rizičnih, ki bi doma posedala in še te nadomestne učitelje brez prakse, ki naj bi zdaj kar učili in ocene talali?

Dobra ti je ta strategija na papirju, čim pa poskušaš kaj takega udejaniti, se zaplete. Hojsa in ostalo druščino bi torej tudi kar doma pustil , hehehhe... morda bi tale zadeva celo delovala v dobro ljudstva, heheh.

Poleg tega ne moreš "rizičnim" kar odrediti policijsko uro in jih zaklenit na dom. Kaj pa če bi oni vseeno delali in jih ne briga to, da so rizični? Ne moreš eni skupini ljudi odreči sprehodov, obiskov pedikur (ravno sladkorni bolniki to potrebujejo), obiskov knjižnic... To bi šele bil fašizem prve vrste. Daj ne nori, no...
Default avatar
vatikanske ječe je napisal/a:
Kdo bo brez denarja? Tisti, ki že ves čas delajo od doma imajo keš, očitno tudi policisti, haha, pa učitelji, pa vsi iz JU, pa vsi trgovci z živili, pisarniški delavci, računalničarji, gradbinci... Očitno denar je, saj se na veliko povsod nekaj prenavlja in gradi, že v vsakem bloku prenavljajo stanovanja. Ko so bile štacune odprte, je mrgolelo naroda. Brez skrbi, da denar za porabit bo. Oštarije bodo pa itak polne, ko se enkrat odprejo.
Default avatar
vatikanske ječe je napisal/a:
Ma kaki! Ravno trošili bodo kot nori, ker zdaj niso imeli možnosti. Ko odprejo bifeje in gostilne, bo vse polno. Gremo stavit?
Default avatar
malo manj jamrat je napisal/a:
Kdo ti bo pa placal, da pometas cesto ali brises riti?
Denarja ne bo!

Ko propade toliko in toliko firm, je vplacanih toliko in toliko manj davkov, drzava dobi toliko manj denarja in tudi v JS in JU se vam bodo hlace tresle in zelodci krulili!
Default avatar
Zadnjič sem slišal na radiu, da imamo Slovenci za 22 milijard evrov prihrankov na bankah. Toliko je samo depozitov, kje so še vrednostni papirji, drage kovine in druge varčevalne naložbe. Bogatija. Denarja ne bo kar čez noč zmanjkalo.
Default avatar
zakaj pa too je napisal/a:
Izpod tvoje tipkovnice v bozja usesa in naj se le vse to uresnici!

A zal mislim, da bo ogromno podjetnikov slo v stecaj, ker z jurja pomoci od drzave ne zmorejo najemnin, kreditov, poloznic za dejavnosti, ki jih zdaj ne smejo opravljat in samo cakajo, da se ta pomoc neha, da dobijo se kar lahko in bodo sli v stecaj.
Za sabo bodo potegnili se vse svoje dobavitelje in njihove dobavitelje in koopetante, tako da bo kar hitra verizna reakcija in gospodarstvo bo kot leta 91 ali se slabse...
Default avatar
kdo bo to placal je napisal/a:
Bomo pa vrednostne bone natisnili! Kaj je? Kaj samo jamrate, privatniki? Kakšno ste vi gospodarstvo, če se zlomite pred vsakim problemom, namesto da bi iskali rešitve? Se bo tudi za vas metla našla, brez skrbi. Ali pa cunja in motika.
Default avatar
kdo bo to placal je napisal/a:
Mislim, da teh tudi ne bo tako ogromno. Zelo veliko malih gostilnic se je prilagodilo, ravno tako imajo malice, ki pa jih pakirajo in prodajajo za s seboj. Mislim, da prav vse, ki so služile s prodajo malic že prej. Kriza je pri bifejih in oštarijah high class, pa še bifeji nekateri nadaljujejo s prodajo v plastičnih embalažah (kava, čaj...), una Roševa je pa začela s prodajo v trgovinah, slaščičarne prav tako. Prej so sedeli zunaj in jedli tortico, zdaj jo odnesejo domov. Seveda je dobiček manjši, ampak toliko manjši, da bi morali v stečaj niti slučajno ni. Ravno prejšnji teden sem šla po par toplih sendvičev k enemu malemu privatniku. Ves čas so stranke, sem vprašala, ali so morali koga odpustiti in to, pravi da ne, da jim gre sicer malenkost slabše kot prej, ampak da ni krize. Ljudje se znajdejo, če se le da. Nekateri res ne morejo nadaljevati, ampak po moje ne bo tako hudo kot si zamišljate.

Ne zdaj kar čisto vse v isti lonec metat. Močno dvomim, da bo kar vse šlo v stečaj. Manjšina, bi rekla.
Default avatar
ja pajade je napisal/a:
Mislim, da ni treba staviti. Dober pokazatelj je že to, da če malo spremljate podjetniške forume vidite, da jih veliko piše, da ne dosegajo pogojev za pomoč ali da morajo pomoč, ki so jo prejeli, vračati (to pomeni, da niso imeli upada prometa).
V našem malem kraju je bilo poleti noro. Gostinci so se utapljali v delu, turistov je bilo ogromno, najbrž še več zaradi bonov in ker se je veliko slovencev odločilo dopustovati v sloveniji. En gostinec je celo zaprl in šel na dopust, preden se je turistična sezona sploh končala. Verjamem, da so rabili dopust po takem poletju.
Ko se bo enkrat odprlo, bodo ljudje nadoknadili, česar niso imeli. Nekaterim se denar nabira, to bodo vse porabili in krog bo spet začel teči. Seveda bo nekaj najbolj šibkih podjetnikov propadlo, ampak to je itak normalni cikel - ko jih je enkrat preveč, zapirajo, potem pa začne povpraševanje spet naraščati in se odpirajo nova podjetja.