Starševski čvek

Zakaj vlada ne uvede POPOLNEGA ZAPRTJA VSEGA za 14 dni ali 3 tedne?

Default avatar
Gostilne so na veliki zgubi in prevzem or dostava malic ni rešitev. Gostilne namreč močno služijo na alkoholu, ki ga pa ne smejo prodajati.
Default avatar
Eni tako paranojite zaradi zaprtih lokalčkov, kot da so bifeji steber slovenskega gospodarstva.
Default avatar
Nekaj me zanima je napisal/a:
Blesavo multinično prizadeto se zapri za deset let, pa bo rezultat zagotovljen.
Default avatar
vatikanske ječe je napisal/a:
Pa še podjetja ni potrebno odpreti v davčni oazi da se utaji kakšen evro ali dva kajne.
Default avatar
Ne vem, kako bi, da se vse zapre.
Imam 14 letnega sina, s hudo obliko duševne in telesne motnje. Njemu dnevni sprehodi, božanje sosedovega psa (kolikor lahko, saj ima paralizo rok) veliko pomenijo; to da so bili zavodi zaprti in da ni imel fizioterapevtke, učiteljice in spremljevalke dnevno ob sebi, je bilo zelo hudo. V mesecu decembru smo pridobili soglasja, da lahko pride (takrat še zaprte zavode) dva x na teden, saj se je pričelo samo poškodovanje - grizenje ustnic in jezika.

Želim povedati, da ima korona kriza številne posledice. Osebno menim, da tisto pravo šele prihaja.
Default avatar
NYCI je napisal/a:
Se tudi sama to skoz sprašujem kok moraš bit zabit, da kej takega izjaviš? In taki osebki imajo celo službe, družino, ojoj, groza.
Default avatar
Seveda, saj smo vsi videli, kaj je delal narod na Krvavcu, Veliki Planini, Na Pohorju.

Pa kako češ ustaviti epidemijo, če vlada tu dopušča.

In niti nobene kazni ni.
Jaz pa se bojim iti čez občinsko mejo k moji znanki.
Default avatar
NYCI je napisal/a:
"Kaj ima res povprečen Slovenec IQ paramecija in amebe?"

Ti si očitno še pod povprečjem.
Default avatar
Nekaj me zanima je napisal/a:
Rezultati bi bili ja. Pri tebi so že opazni, škoda pa ker se tega ne zavedaš.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar
malo manj jamrat je napisal/a:
Pri nas doma ni nihce privat, ne midva z mozem, ne otroci. Studentje so sicer ostali brez dela, nekaj kombinirajo, da zasluzijo kak €, ampak ni panike, midva z mozem sva v branzah, ki trenutno niso prizadete, se je pa po prvem valu ze poznala previdnost v poslovanju, zdaj pa sploh in ce pogledam malo v naprej, ne dam roke v ogenj, da ne bo propadlo, ker se trenutno svet obraca zelo cudno in je marsikaj mogoce, a ce bo nek normalen scenarij z neko normalno krizo ala '91 po osamosvojitvi, bo tudi nas ruknilo in se bo poznalo.
V tistih casih se je na veliko prodajala druzbena lastnina, drzava je dobila denar in smo se nekako resili. Kaj bomo pa po kovidu prodali? Janso in Kacina?

Metlo sem ze gonila in me je ni strah, me je pa strah tega, da ta metla ne bo dovolj niti za salcko riza na dan!
Saj menda ves, kaj potem sledi, no, zega si pa sploh ne zelim niti zamislit, kaj sele dozivet!
Default avatar
NYCI je napisal/a:
Povprečen Slovenec sicer ne, ti pa očitno ja.
R. trzęsie swą dupą, idiotka nie kuma nic,
Że jest tu największą kurwą, w loży dla MON.
Default avatar
Ljudje niso krivi in zakaj bi nas morali še bolj zapirati in omejevat?Tudi te številke o okuženih je več kot polovica iz bolnišnic,zdravstvenih domov.

V tujini si sestre vejo umit,razkužit roke,nosijo očala,razkožujejo za vsakim bolnikom. V sloveniji si še rok ne znajo razkužiti.

Popolnoma pa drži da tuje države imajo bolj izobraženo in odgovorno vlado.
Default avatar
NYCI je napisal/a:
še hujš bo, ker "uni" se bojo še kar naprej hecal.
Default avatar
Nekaj me zanima je napisal/a:
Strinjam se, da bi v tem primeru rezultati bili AMPAK smo druzine ki se od marca 2020 drzimo vseh ukrepov. Tale jesenski se nam pa sploh vlece in RES ni dobro, da je gospodartvo tako dolgo zaprto se manj ce bo tko do maja. Delamo s tujino in ja precej jih dela od doma, AMPAK nikjer pa nimajo tako dolg zaprtega gospodarstva in sol in vrtcev.
Default avatar
Če pa bojda gripe ni, ker se tako dobro držimo ukrepov. Covid pa razsaja, ker se jih ne. Hahaha.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar
Tudi če zapremo za 14 dni, kaj bo pa takrat boljše? Spet bomo hitro na istem čim odpremo.

Kazanje s prstom na ljudi je največja bedarija. Samo z neko disciplino ne moremo omejiti virusa, ker to ni uspelo NOBENI evropski državi. Najdi moramo razvotežje kako kjub virusu živeti čimbolj normalno.
Default avatar
Ne razumem kako lahko ljudje po vsem tem, kar se dogaja, še vedno prihajajo s takimi idejami na plano.
Default avatar
Benz je napisal/a:
Zakaj bi se morali ukrepi omiliti, a da bi bilo še huje. Problem je ravno v tem, da butasti ljudje ne razmišljajo nič. Če bi se ukrepov držali, bi bili že rešeni, ampak družine in otroci se morajo družiti, ker ubogi sončki grozno trpijo, kar je pa čudno, kajti pred virusom, ni bilo otrok nikjer videti, ker vsi čepijo doma in bulijo v svoje telefone. Sedaj so pa naenkrat vsi postali športniki, pohodniki ..., samo, da se družijo in dokler bo tako, nas nič ne reši. Dovolj pove tudi dejstvo, da so starši šele sedaj spoznali, da imajo otroke, ker se morajo z njimi ukvarjati, kajti najlažje je, otroke prepustiti babicam in dedkom. Tako, da je vsaka beseda odveč, prihaja vikend in hajd na izlete in v gnečo, potem se pa ti isti čudite, da so šole in vrtci zaprti, res vam ni pomoči.
Default avatar
razmišljaj malo je napisal/a:
Mi smo zdaj zabredli tako globoko, da bi omilitev ukrepov zelo verjetno pomenila upad števila okužb.
Take ukrepe kot jih imamo mi lahko ljudje prenašajo dva tedna, mogoče tri. Zdaj pa se gre samo še za iskanje vseh mogočih obvozov.
Default avatar
Robi... je napisal/a:

Zapri faflo, blesavo enonično travojedo in povrhu še teoretik zarote. Nimaš kaj pametnega za povedat, razen svojih lajn o fašizmu, pa o raznih zarotah, od Billa Gatesa do čipov v cepivih prek spremenjenega DNK-ja do ploščate Zemlje.
Tudi jaz se lahko takoj zdajle registriram. Pa se nočem. In kdo nam vsem tukaj na MON-u jamči, da si ti res en Robi??? Kaj pa, če si Jure, Lojze ali še hujše, Jolanda ali pa Micka??? Kaj v tem primeru pomeni registriran nick "Robi"? En mišji kakec!