Starševski čvek

A vzgojiteljice iz vrtca tudi delajo od doma? Kaj pa učiteljice prve triade?

Default avatar
Banana republika je napisal/a:
Ne, nisi samo napisala dejstev, kako je v učilnici pri tvojem otroku, ampak si dodala zraven, da je potem, ko to odda, fraj ne vem koliko dni. In ja, je klevetanje, če priznaš, da ne veš, kaj drugega še dela. Mogoče pomaga drugim učencem, mogoče hodi po gmajni in dokler točno ne veš, kaj je res, ti pa prisegaš, da je dva tedna fraj, ko odda nalogo za tvojega sina (kot da ima samo njihov razred čez), JE TO KLEVETANJE!! Boš razumelo končno?
Default avatar
Zelo težko je za nas starše, ki moramo vse poskrbeti za otroke, čeprav bi bilo boljše, da bi jih izobraževala za to usposobljena učiteljica.
Na spletnem poučevanju se tak otrok ne znajde, se izgubi, popusti. Vendar je za nas starše prav tako težko, saj moramo ko smo na delu-trgovina, stalno misliti na otroke, poskrbeti, da bodo na toplem, jim zakuriti, poskrbeti za hrano.
Vse to ni lahko, dva otroka, prvi in tretji razred, težko razumeta računalniško delo, še mi starši nismo usposobljeni za tako delo.
Mož-vzdrževalec, še manj kot jaz. Se pa usklajujeva, da delava v različnih izmenah, da otroka nista sama.
Default avatar
famozna fama je napisal/a:
Ocenjujem, da so pokurili cca 5, naj bo 6 tednov dopusta, počitnic je pa 10 ali 11 tednov.

Hahaha, pa kako lahko debatiraš z nekom, ki mu osnove niso jasne. Ni šole, kjer bi učitelji šli na dopust 24. 6.:)))) Po vsem urejanju papirologije od matičnih listov do vseh poročil, je najzgodnejši odhod na dopust okoli 5. 7., veliko šol je, kjer učitelji zaključijo 10. 7. ali še kasneje. In spet zadnje šole začnejo spet vsaj en teden pred 1. 9., torej nekje 23. 8. To je v najboljšem primeru 7 tednov, kar znese 35 dni. S tem da ogromno učiteljev, ki imajo malo dopusta, ostane še dva tedna po tem, ko ostali že gredo. Nekateri učitelji z malo dopusta imajo počitniška varstva po raznih občinah. Enkrat smo prišli iskat eno spričevalo 11. 7., ko smo prišli z dopusta, otroka smo ven vzeli dva dni pred koncem pouka. Sem prišla na šolo in je bila še cela zasedba tam, od učiteljev do vseh ostalih.

Zdaj pa povej, kaj pa ti delaš, da še malo tvoj poklic pošimfamo. Ves dan doma? Nič dela pa 80% plače? Aja?
In ne, nisem učiteljica.
Default avatar
Nimam pojma je napisal/a:
Kolikor vem, so vrtci odprti. Pač za nujne, ampak so in ti misliš, da vzgojiteljice doma spijo, otroc se pa sami merkajo?
Poznam pa vrtec, ki za otroke, ki trenutno niso v vrtcu, prav tako poskrbijo, da jim ni dolgčas.
Default avatar
zaratustra je napisal/a:
Naj ti bo, 35 dni, samo poleti. Potem so še jesenske, novoletne, zimske in prvomajske počitnice, še 4 tedne. Tudi vse pregarajo po tvoje? Jaz imam v privat sektorju 25 dni dopusta, kar je maksimum v naši firmi. Bi šla takoj učit, pa ne pridem zraven.
Moja tašča je ravnateljica na SŠ in marsikaj slišim. Prevsem to, kako jim je lušno in kako jamrajo.
Default avatar
famozna fama je napisal/a:
Predvidevam, da čistiš šolske wc- je.Ko vse tako podrobno veš...
Default avatar
Kaj pa, ko bi se enkrat lotili simfat en moski poklic? Pa jih popljuvajte. Ne, zenske vam grejo konstantno na zivce, pa uciteljice ne delajo dobro, pa medicinske sestre se praskajo in niti na telefone ne odgovarjajo, pa bi meli doma cistilko, pa je par eur zanjo prevec, pa se kaj vam bo ukradla. Karikiram.
Ocitno, je pol Slovenk naredilo napako, ker niso sle v uciteljski poklic. Ker tam je sama sreca in zadovoljstvo, super placa in nic dela.
Mogoce bi bilo zanimivo, da se ve poveste kaj delate, pa bomo mi "strokovnjaki" ocenili al je to kaj vredno al je krneki. Ste za?