Starševski čvek

Mož posluša samo svojo glasbo

Default avatar
Lahko je prižgan radio ali se vrti nekaj njegovega okusa, mora pa biti postaja, ki jo določi on. Sama svojo muzko poslušam na slušalke, drugač znori in se dere, naj stišam. Njegova zvrst mora vedno igrat v avtu, drugač ni skoncentriran na vožnjo, doma pa ima svoj playlist, da ostaja miren. Zaradi različnih okusov imava občasno spore, se žaliva, vrže kaj vame ali obratno in čez noč pozabiva, zjutraj se opravičiva drug drugemu in zgladiva.
Nimamo vsi enakega okusa, kompromise z njim je težko sklepat in če ni, kot si zamisli je slabe volje in živčen. Hčero je navadil, da posluša zvrst kot on in mi tudi že zna reči, naj utišam svoje sr.
Kako imate urejeno glede glasbe drugi?
Priponke

Izdelek brez naslova (12).jpg
(103.62 KiB)

Default avatar
Firbec me matra, kakšno glasbo poslušaš. Jaz poslušam ali toleriram vse razen osladnih dalmatinskih in modernih narodnozabavnih. Lahko pa imaš rap, turbofolk, eurobeat, štance, metal, karkoli drugega. :)
Default avatar
Pri nas radia ni sploh. Jaz poslušam radio na svojem računalniku, on gleda v glavnem TV. Če mi je prenaglas, zaprem vrata :)
V avtu pa tako: v njegovem njegova muzka (ok, nekako preživim tistega Veseljaka pa Aktual), v mojem pa moja :) Ampak na normalni glasnosti, ko sem pa sama, pa šipe pokajo :)

Da bi se pa zaradi tega kregala, pa da bi še kaj po luftu letelo, si pa res ne predstavljam. Ker ni glih življenjskega pomena.
Default avatar
samo to je res..., ko grem na vožnjo ki traja recimo 3+ ure.... Pa dejansko ne moreš ene postaje poslušat tri ure, ker jo zmanjka pol pa iščeš in nikjer ne najdeš konstanten pop rock, da uživaš v muziki med vožnjo, pač postaneš malo nervozen. Pa pride cd ali ključek na vrsto, da te pomiri... To moreš imet vedno pripravljeno. Izbira je v rokah šoferja..
Je pa zanimivo..., radio krka ima dobro muziko in to postajo se lovi še ene 60 km od Zagreba, ko se gre na Balkan..
Default avatar
z mojo ženo bi pasala skupaj. Ona tudi posluša samo svojo glasbo.
Default avatar
Kakšno sranje pa poslušaš?

Zanimivo, kako smo ljudje občutljivi na izbor glasbe. Večina se bo sicer z lahkoto prilagodila, največkrat družbi in dogodku - ko pa gre za mikro okolja, je takoj druga pesem. Pri naju sem bolj jaz tista, ki teži z izborom po moji meri, on pač na volanu tiša in preskakuje komade moje plejliste, jaz pa dvigujem volumen in tako do onemoglosti....Otrokom dovolim, da štimajo svoje komade, dokler niso srbski turbofolk - verjetno podobno čuti makedonska mati, in si reče dokler ni Sidharta......pač, vsakemu svoje - tradicija igra pomembno vlogo, še bolj pa nostalgija in spomini na otroštvo.....
Default avatar
Če poslušaš balkansko stanje, potem tvojega popolnoma razumem. Tudi jaz bi ti med navijanjem tega sranja nekaj zabrisal v glavo.
Default avatar
Kar je skupno všečnega se posluša - ostalo pa na slušalke. Če nabaviš mini bluetooth slušalke (earbuds) lovijo kar precej daleč od oddajnika in se lahko premikaš po hiši, stanovanju,
Default avatar
Cigumigu je napisal/a:
Tako ja. Ali kaksnega Plestenjaka da te srat prime......
Vse ostalo se nekako prebavim.
Default avatar
Vse. Ko potrebujem mir in tišino, ker berem ali jaz kaj poslušam, se umaknem v sobo. Moteče je če vsi v enem prostoru poslušajo vsak svojo glasbo ali oddajo, karkoli. Vedno slabše prenašam teh miljon zvokov. Trenutno so glasni tam v dnevni in sem prišla v kuhinjo po svojih 5min tišine in miru. Z leti bo nekje daleč v hribih očitno najboljša opcija. Ljudi imam res rada, a vedno bolj potrebujem svoj mir. Sedaj razumem zakaj so eni raje sami v starosti. Nič jim ne manjka, meni pa ni bilo jasno kako.
Default avatar
Mož posluša večinoma DJ glasbo, techno, ta glasba, ko je nonstop eno in isto brez vokalov. Sama poslušam glasbo, ki gre v uho, Luka Basi, Plestenjak, Stavros, Merlin, Severino tudi včasih, odvisno od razpoloženja. Hčera ima njegov karakter in vrtita zavijanje in zum zum zum base en čez drugega.
Če se dogovorimo za mir, igra Salomon, ker je po njegovem okusu, glasba pa v hiši mora bit, če ne je tečen in vsakih 5 minut reče, da mu je dolgčas.
Default avatar
Popay je napisal/a:
Hahaha, res je. Tudi jaz znorim, če se spravim na pot do Slovenije in štiri, pet ur vsake 20 minut iščemo novo radijsko postajo. Zdaj rešim to z internetnim radiem. Prej pa isto, ključek pa to je to. Če so otroci v avtu, pa itak ključek pa deset pravljice dokler ne zaspijo, potem pa eno serijo countrya...
gospod Vagabund Vaga Stručnjaški,
prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj
diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap
Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University
Default avatar
Vagabund je napisal/a:
jp, največji kaos je s temi postajami na Primorskem in Istri, mogoče kakšno postaji rata ene tri komade dobre zarolat zaporedoma pol pa začnejo nakladat, pa še italijanske postaje na vsak kilometer druga.
Default avatar
Slušalka je napisal/a:
Raje si usesa prepicim, kot pa da slisim balkansko cviljenje. Za to glasbo rabis res neko hudo depresijo. Upam da tvoj moz ne poslusa glih tega.
Default avatar
Slušalka je napisal/a:
Tehno je super glasba. Moz in hcera imata dober okus. Ti pa klasicno glasbo za zenske v menopavzi oz 55+
Default avatar
Darja Gajšek Janković a si to ti? Najprej si vodila oddajo goveje muzke, " slovenski pozdrav", zdaj pa med seksom poslušaš boljšo glazbo, sprijazni se

https://www.slovenskenovice.si/bulvar/d ... in-jokala/

Slušalka je napisal/a:
Default avatar
" cigumigu" te je naredil, ona se med seksom očitno nič ne pritožuje
Cigumigu je napisal/a:
Default avatar
ah ti butalska kmetavzarska budala je napisal/a:
balkansko sranje je silažna muzika s pridihom turškega kruljenja. To ni muzika to je ropotanje pokvarjenega stroja, ki ga dajo ponavadi normalni ljudje na odpad.
Default avatar
Slušalka je napisal/a:

Naj si poisce psihiatra.
Default avatar
Zaradi glasbe se tako skregata, da en v drugega mečeta stvari?
Vidva imata globji problem ...