Starševski čvek

Jebela cesta NKBM

Default avatar
Porkaflek, tale združitev Abanke in NKBM nam je pa dala vetra!
Najprej smo morali komitenti sami obveščati izstavljalce računov za trajnike o novi številki TRR. Oziroma je v mojem primeru banka sama obvestila samo enega od šestih. Vsak izstavljalec potem seveda zahteva izpolnjen in podpisan formular o novem TRR. Ker nimam printerja, sem vsakič šibala na avtomat za printanje (kopirnice do zaprte), doma podpisala, fotografirala z mobijem in poslala v dotično računovodstvo.
Zdaj me eno od računovodstev opozarja, da moram sama slediti, če bo trajnik poravnan, sicer ga bom morala plačati ročno.
Vse kaže, da bo poslovanje z NKBM daleč od tistega, ki smo ga bili navajeni na Abanki. Razmišljam o selitvi k drugi banki.
S katero banko ste pa vi zadovoljni? In kako je z uporabo plačilnih kartic? Jih vzamejo povsod, tudi v tujini?
Default avatar
KAAAAJJJJ NIČ ne moreš plačat prek spleta, niti UJPu, potrdiš plačilo z mDenarnico pa ne potrdi

Nekak razumem, da ne potrdi vnos kartice v Paypal in Amazon, ampak zakaj pa zavrne placilo UJPu, ma fak off
Default avatar
En čas bodo sigurno imeli se poporodne težave, potem bo pa minilo. Ampak če se ti ne da čakat...DH je poceni in če si (zelo) nezahteven, ok. Meni je se vedno top NLB, zato ker so res dosegljivi 24/7 (ne maram hodit po poslovalnicah).po mojem odvisno, kok ti banka pomeni (verjetno povezano s tem, kok imas opravka z njo...)
Default avatar
Iz prve roke povem, da imajo bistveno slabsi program od abanke, porodne bolečine trajajo ze od prevzema, jaz grem drugam.
Default avatar
saj se bo umirilo, no. Jaz tudi nisem mogla takoj z denarnico potrdit, ampak danes mi je že amazon normalno sprejel kartice, paypal tudi. Nekoga sem pozabila obvestiti, da imam nov račun, in mi je nakazal na starega pa sem normalno dobila.
Default avatar
Ne spremljam, a NKBM je prevzela Abanko? Abanke ne bo več in so vse komitente z Abanke preselili na NKBM?

Jaz imam na NKBM samo predplačniško Viso, kartica je OK, mi je pa tečna banka, so me vsaj 5x klicali, če želim tudi glavni račun prenesti k njim pa predstavljajo neke pakete in ne vem kaj. Mi je adijo pamet tako klicarjenje po telefonu in vsiljevanje. Sploh, ker nimam njihove številke shranjene in če se ne uspem javiti, se sekiram kdo kaj je, kličem nazaj, pol pa take bedarije. Ok, če bi to bilo 1x, rečeš, da te ne zanima in mir. Ne..vsaj 5x so me klicali. Glavni račun pa imam pri Delavski hranilnici, sem pred kratkim dobila novo kartico, ker mi je stara potekla. In je združena z Mastercard, vse na enem računu/kartici. To mi ni toliko všeč, bom to Viso še naprej imela pri NKBM za 4e za 4 leta. Sploh ker pri DH imam samo navaden račun, nimam spletne banke in nič ne vidim, kdaj je kaj nakazano dokler ne dobim izpiska, pri Visi dobiš spletno banko zraven in jo imam za razne nakupe in prodajo preko Bolhe recimo, in ko mi kdo nakaže, vidim tu..in odnesem na pošto paket kupcu.
Drugače sem pri DH zadovoljna, no uporabljam najbolj osnovne stvari. Edini minus, ker bankomati niso tako pogosti.
Default avatar
tudi informacijska storitev do strank pa prav enako porazna. nič se sploh ne da urediti, kličeš, če imaš srečo da dobiš vezo, tam ne vedo nič, rečejo,da bodo podali pristojnim, ki naj bi te poklicali nazaj, klica ni.
V matični banki pa sploh ne dvigujejo telefona.
In to po tem, ko so še pred novim letom zagotovili osebno,da bo vse brezhibno delovalo. deluje pa ne nič.

meni je na liniji rekla,da se kreditna visa ne da registrirati v m denarnico, ker da tega m denarnica še ne podpira, da je samo za debetne kartice. Potem jo pa vprašam kako pa lahko potem po novem s tem varnostnim sistemom plačujemo preko spleta s kreditno - pa mi odgovori ja to plačevanje sedaj potema preko m denarnice...
Halo, če si ravno prej rekla,da tega m denarnica še ne podpira.
V glavnem s kreditno plačevati preko spleta ni mogoče - kartice sploh prepozna ne... ponavljam - sem vprašala pred novim letom kaj moram narediti, če bodo kakšne spremembe - mi je osebno zagotovil v banki, da nič, da bo vse normalno delovalo.
E pa ne deluje. NIČ. Popolnoma nič... in še kar je še huje, nikogar ne moreš dobiti,da bi to odpravil in popravil, da bi stvar začela delovati. Porazno na celi črti!
Default avatar
Delavska hranilnica so mi všec, furajo nek retro Kokta Jugo nostalgični feel, ki ga cenim kljub temu, da sem v trenutni družbeni klimi bolj ali manj fašist.Luškano in očitno imajo dobro porihtane zadeve.
Default avatar
same težave je napisal/a:
Jaz sem zeloo zadovoljen z NKBM. Zaenkrat ne razmišljam o zamenjavi banke. Če bi pa že kdaj se odločil za zamenjavo, bi pa šel k Raiffeisen bank.
Default avatar
uničili so vse je napisal/a:
Kaj to m denarnico rabiš samo pri kreditni kartici ali tudi debetni? Za naročanje preko spleta
Default avatar
A tudi za trganje trajnikov je treba obvestit? Jaz sem prebrala da samo delodajalca in tiste ki na račun nakazujejo.
Default avatar
dobim vezo z banko, povem težavo...
njihov odgovor: gospa ja vemo,da ne delajo kartice, imamo kar nekaj pritožb in klicev na ta račun, kdaj bomo stvar uredili ne vemo... v glavnem ni se ne uredi nobenih informacij, samo to zveš,da oni vedo za nedelovanje in da ne vedo kdaj bo delovanje urejeno.
že tako je to porazno, če pa dodamo da smo sredi epidemije, ko so ljudje odvisno od spletnih nakupov predvsem, ker v veliko fizičnih trgovin sploh ni mogoče, je pa to še toliko bolj vsake kritike vredna banka, dejanje banke.
Padli so na celi črti.
Default avatar
nkbm ima čisto oko programe, v bistvu je njihovo bančništvo eno najboljših, če ne najboljše v sloveniji. v zadnjih letih so temeljito prenovili poslovanje, uvedli nove, boljše zadeve, vse funkcionira v nulo.
je pa logično, da so ob združitvi dveh velikih bank tudi kakšne težave....mater no...

meni v vsem času še niso zajebali ene stvari, vse je vedno teklo, kot mora in kot dogovorjeno. tudi varnost je na bistveno višjem nivoju kot druge banke. predvsem kar se tiče elektronskega bančništva in kartičnega poslovanja. čeprav se je zadnja leta odkar je sprejet Zban2 tudi drugod bistveno izboljšalo.
Default avatar
m denarnica je napisal/a:
jaz mislim da za oboje - ne bom pa trdila. Še banki več ne zaupam oziroma njihovim informacijam ljudi tam, ker vsak govori drugače...
kot rečeno na 080 liniji dopoldan je dejala,da m denarnica še ne omogoča vnosa kreditnih, ampak samo debetne; ko jo vprašam potem bi vsaj moralo normalno plačevanje z geslom preko smsa delovati kot doslej - zakaj to ne deluje? Ona izjavi,da ji je čudno kako da ne deluje, ker bi moralo.
zdaj dobim končno vezo z matično banko - torej matično poslovalnico, ki pa pravi da vedo,da kartice ne delajo.
Ona na liniji ne ve nič o tem in trdi,da bi morali spletni nakupi delati normalno po starem... čeprav začuda trdi, da m denarnica še tega ne omogoča, pa bi morala po novem zaradi novih varnostnih sistemov; ta v banki pa trdi,da ne dela nič in da sploh ne vedo kdaj bo.
čeprav so mi v tej isti banki pred novim letom osebno zatrdili,da bo vse normalno delalo naprej. Pa ne...
zdaj pa se zanesi na koga sploh. Očitno se ne moreš, ker različno govorijo in še tisto kar povedo ne drži očitno.
Default avatar
za plačevanje preko spleta ja potrebno naložit aplikacijo, ta m-denarnica, te aplikacije pa ne moreš naložit, če nimaš gesla oziroma kakšnega drugega varnostnega zaklepanja na telefonu, jaz tega nimam, nikoli nisem imela..In posledično ne moreš on line kupovat ali kaj??
Default avatar
čak mal je napisal/a:
Ne ne, ne siri neresnic. Vsi iz bivse abanke vemo, kaksni so programi nkbm in koliko strank se je odlocilo za odhod.
Default avatar
M denarnica je samo od NKBM ali aplikacija od vseh bank? Recimo, če imam dve različni kartici od različnih bank, a je za oboje m denarnica? To je aplikacija, ki jo naložiš iz google trgovine? Brezplačno? Kako aktiviraš, povežeš... jaz se nič ne razumem, a lahko odneseš fizično telefon v njihovo poslovalnico, da ti to namestijo.
Default avatar
v trgovino google play pojdi napiši m denarnica in jo brezplačno naložiš... to ni problem... bolj problem je potem z registracijo kartic notri, saj meni ne prime, ne najde kartice, piše napačni podatki, čeprav so pravi zagotovo:)
Default avatar
in kako koristiš potem denarnico? Recimo na ebayu normalno naročim, vpišem podatke s kartice, kaj mi zdaj m denarnica koristi? Kaj potem z njo naredim, ali moram potem nakup preko telefona opraviti ali lahko na računalniku

In kaj, kdor nima pametnega telefona, sploh ne moreš več naročati ali kaj
Default avatar
čiči riči je napisal/a:
Na to denarnico dobiš samo potrdilo nakupa. Stisneš Potrdi in bi nakup naj šel skozi... Ce bi kartice delale, seveda.