Starševski čvek

Kako rešujete manjk seksa po rojstvu?

Default avatar
Za domača opravila je Odlična z veliko začetnico. Kar se tiče seksa, pa Porazna, tud z veliko začetnico. Doma je otrok, doma je kuža in to vidi kot prioriteto. Nima volje, o seksu ne razmišlja, včasih opravi ročno, če vidi da sem vztrajen in se konča. Ne zdaj, bova potem, čakaj malo, samo še to naredim, zdaj mi ne paše, zvečer, zjutraj bova in na to spet vedno izgovor, sem utrujena, sem zaspana, otrok se bo zbudil, otrok lahko sliši in zaključek, oprosti, ker sem taka, saj bova spet, zadnje čase mi ni. Lahk pelje psa na sprehod, umije posodo, posesa, podoji otroka, previje posrano rit, dol se dat pa ne more. Če se je samo napačno dotaknem bo nehaj no, glej film in vse zgoraj napisano. Začaran krog in traja že 7 mesecev. Zarad tega virusa delam od doma, s frendom se slišim prek fb, fu kat pa ne dobim, zmetal sem si ga preden sem šel to pisat, sedim na školjki eto. Nisem tip da bi skakal po drugih kot to delate vsi, kdaj lahk pričakujem, da bo spet vse po starem?
Priponke

1 (2).jpg
(28.86 KiB)

Default avatar
Potreben sem je napisal/a:
Verjetno ji ne dišiš več. midva sva po vsakem rojstvu po cca.2-3 mesecih že skakala en po drugemu. Odvisno od ženske, meni je to sprostitev, vedno komaj čakam, da imava čas za naju, včasih vse spustim iz rok, otrokom dam tablice, midva pa hop v posteljo.
Default avatar
Potreben sem je napisal/a:
Ko boš še sam kaj pri bajti postoril.
Default avatar
Ja mislim, če je vse gospodinjsko delo na njej, kako misliš, da še ima energijo za kaj drugega? Saj ni, da ji je psa za peljati ven, samo treba ga je pa peljati. Zakaj se ti ne ponudiš? Ponudiš je sicer pod narekovaji, ker očitno oba živita v gospodinjstvu in bi morala oba prispevati tudi z delom v gospodinjstvu.

Torej, jutri ti vstani zgodaj, pelji psa ven, nato vmes naredi kosilo, pomij posodo, posesaj in pomij tla, pobriši prah, zalij rože, daj prat stroj, posušit, nato zlikaj, potem pa reči, ajde draga, zdaj pa nisi utrujena za seks. Najbrž boš sicer ti utrujen, ampak mogoče ti pa rata:)

Lahko naročiš tudi občasno gospodinjsko pomoč, da ne bo vse na njenih ramah.

Če pričakuješ od ženske, da bo počela vse doma, nato pa še posvetila se tebi, medtem ko ti nimaš razen službe drugega dela, ona pa mora poskrbeti za vse, no to ni ravno neko usklajeno razmerje. Se morata usesti, pogovoriti, ona mora nehati delati toliko, ti moraš začeti delati več, pa bosta morda zvečer oba pri volji za kaj več kot ročno obdelavo po sili.

Možno pa je tudi, da ji res ne dišiš več. Še ena možnost je, da je bila "naučena", da je mama mama in ne (več) partnerica in da se je preveč vživela v vlogo matere, pa ji je gadno seksati. Resno govorim, marsikatera je bila (mogoče pod katoliškim vplivom) tako vzgojena in ji je seks zdaj nekaj groznega, celo ogabnega, ker ona je pa ja mama in tega "ne sme" početi.

Kaj točno je s tvojo, ali je res samo utrujena in ima preveč obveznosti, ki ji gredo po glavi (tudi če nisi utrujen, lahko razmišljaš, kaj vse je še treba postoriti, in seveda nisi pri volji), ali ji ni do tebe, ali ima kakšne zafurane vzorce, o tem se morata pogovoriti vidva.
Default avatar
ne privlačiš jo je napisal/a:
Moja je bila po treh mesecih že dva meseca noseča.
Default avatar
Domača opravila so delo za njo. Delo zame pa je finančna skrb za družino in da ona lahko opravlja svoje delo nemoteno. Začaran krog spet. Me objame, boža, lupčka, dlje pa ne gre. Kužka ne vozim nikamor res ne, to je njena rutina, da mora z vozičkom in njim it vsak dan do konca ceste in nazaj, lahko bi mu odprla vrata in bi stekel za hišo podit mačke. Razmišljal sem, se ženske same sebi gnusite po rojstvu? Mislite da imate spod kaj drugače in zato mogoče nočete? Nazadnje sva v 5.mesecu nosečnosti, od takrat nič, blovjob parkrat, potem pa na roke.
Default avatar
Potreben sem je napisal/a:
Povej ji kako zelo si je želiš in zakaj jo imaš rad. Vprašaj jo zakaj ni pripravljena? Iskreno se pogovorita. Mislim, da jo moraš presenetiti z nečim pozornim in ji povedati kako se počutiš in seveda da si je želiš. Bodi pozoren do nje. Mogoče je v skrbeh ali jo kaj muči pa je izgubila željo.. malo jo spodbudi.
Default avatar
Torej, ona ima trenutno skrb za dojencka (ki seveda rabi sprehode), psa (velja enako), celotno gospodinjstvo? Otrok je kj, dva, tri mesece? Njeno delo torej traja ves dan, vkljucno z nocnim zbujanjem in hranjenjem, ti imas pa kaj, 8 ur sluzbe na dan, ostalo pa fraj? Ja super si si to nastimal, ni kaj.

Lej, ko bos ti njej malo pomagal, da bo ona delala manj v dnevu kot dejansko ves dan, ceprav kao skrbis za financno varnost, bo tudi ona lahko malo odklopila in se sprostila in ji bo do seksa. Dokler je pa njena glava polna obveznosti, otrok, gospodinjstvo, pes, vse vse vse, ki ni tvoja sluzba, pa nima casa za sprostitev in potem normalen seks.

Nehaj spilat nekega deca, ker to nisi s financnim doprinosom. Ce ji zelis pomagati, se ponudi za pomoc v gosposinjstvu, previjanje plenice, karkoli ze, da bo ona lahko tudi imela malo prazno glavo.
Default avatar
Potreben sem je napisal/a:
Vidim da sta si delo pravično razporedila. Ona kuha, pospravlja, pomiva, skrbi za psa in dojenčka vsake par ur podnevi in ponoči. Ti pa delaš od doma 8 ur, si ga drkaš in jamraš čez njo.
Če boš hotel kaj več, si bosta morala delo drugače razporediti.
Default avatar
Sicer takrat ni bilo korone, mi je pa moj ful pomagal, ali je občasno skuhal kosilo, ali prinesel kaj za pojest iz mesta, peljal malega na sprehod, ga čuval, da sem jaz lahko šla na tenis ali s prijateljicami na kavo, tako pač to gre.
Default avatar
kdo gospodinji je napisal/a:
se strinjam 100%. z vsemi variantami. in super ponujena rešitev, kako preveriti, katera drži.
Default avatar
Otrok je star 3mes. Delam 12ur dnevno in ne 8. Od 6 do 18h. Zdaj grem pa spat, preberem in odgovorim jutri.
Default avatar
A lahko razumeš, da je ženska skoncentrirana na otroka, gospodinjstvo, skrb za dom in družino v celoti in da so telesno hormonsko in čustveno stvari na nepravem mestu?
Razumi, spoštuj, veliko pomagaj in počakaj.
Default avatar
Potreben sem je napisal/a:

Spet en tipičen primer potrebnega psa. Joj, kako ste dedci patetični. In nagnusni tudi s tem vašim neskončnim teženjem za fuuk oz. s fukfehtarjenjem.

Babi se to tvoje teženje upira in gravža, a razumeš to???
Default avatar
Ok, delas veliko. Nisi sicer edini. Ampak po 12ih urah ti izklopis in odklopis, ona pa ne, ker ne more! Ker dojencek nima delovnega ritma od 6 do 18, dojencek rabi skrb in hrano tudi kasneje in tudi cez noc! Jesta najbrz tudi po tvoji sluzbi, pa tisto se ne pripravi samo.

Poglej, premisli, in to resno. Ti si v sluzbi 12 ur, ona 24. Upam, da razumes. Zdaj, ko si ti sel spat, ona rihta gospodinjstvo in otroka, pa se psa. Pa nikakor ti ne bo krona z glave padla, ce bos kaj prispeval z delom, ali pa najemom obcasne pomoci.

Drugace pa, ocitno ji je bolj ljuba romantika kot seks, ti pa ocitno takoj navalis na seks, manjka pa predigra, osvajanje, priprava. Tudi hormoni so lahko moteci, zenske imamo malo drugace to nastimano kot moski.

Na forumu tvojih tezav ne bomo resili, upam pa, da bos o nasih odgovorih malo premislil in ugotovil, da nisi samo ti na svetu in tvoje potrebe. Zanimivo bi bilo slisati tudi, koliko se ti ukvarjas z dojenckom.
Default avatar
Mi lahko nekdo razloži kje je ta čudežna povezava med ženskim libidom in gospodinjskimi opravili?
Sam imam tudi nizek libido, ampak to ne glede na to koliko gospodinjskih opravil naredim ali koliko sem spočit. Ali to samo za ženske velja?
Default avatar
Ma meni gre na živce, da ko se gre moj malo romantike ima itak v glavi, da bo seks. Da bi me objel samo tako, tega pa skoraj ni.

Imam 3 mesece starega otroka. Se ne gabim sama sebi AMPAK...sem tako zelo utrujene...noči dejansko nisem prespala že več kot 3 leta (ker imam tudi eno 2.5 letnico).

Non stop v pogonu pa otroka, pa gospodinjenje, pranje, kuhanje, pomivanje itd. Enostavno imam občutek, da ne zmorem. Poberem igrače sredi kuhinje...čez 10 minut bo isto. Nikjer se ne vidi mojega dela, dokler hranim malo mi tavelika razturi kuhinjo itd.

En dan spim s starejso v eni sobi, partner z mlajšo v spalnici. Se mala zbudi, pridem iz ene sobe v drugo, on nič, spi naprej.

Nikoli več ne bo isto. Pozabi. Sedaj ste trije. Počakaj, da še otrok začne hodit k vama v posteljo.

No midva sva po porodu v 3 mesecih 1x, pa še to ker se je zafrkaval, da bi vsaj za božič.

Tudi sama imam psa, katereg je on želel, sedaj je pa moja briga. Je ravno ta teden, da bo pripeljal domov še eno mačko...sem ponorela.
Default avatar
Yetti je napisal/a:
Za seks moras biti sproscen, vsaj v glavi. Ce ves cas razmisljas, kaj rabi dojencek, ali se bo oglasil, kaj je se treba postoriti, potem enostavno ne mores (normalno) seksati. Pa ne da se tega takoj odklopiti, ker to je zdaj njeno zivljenje, vsak trenutek dneva nekaj dela oz ima to v glavi.

Mislim, da je celo Pusenjak enkrat napisal (a ne me jemati za besedo), da narava ni dala, da bi zenske po porodu seksale. Zato tudi naceloma dojenje oz hormoni predstavljajo neko vrsto kontracepcije (samo da ne bo kdo zdaj tega vzel za zdravo za jasno, poznamo ogromno otrok, ki so rojeni ob taksnem ups, sem pa mislila, da dojenje je kontracepcija...).

Torej, ce gledamo z vidika narave, je seks namenjen reprodukciji in se ga izvaja v casu ovulacije. Te pa po rojstvu se ni tako hitro, ergo po naravi telo ni pripravljrno za zanositev, torej seks.
Default avatar
Potreben sem je napisal/a:
Torej te praktično ni nič. Zjutraj odhitiš in zvečer prideš na večerjo, potem bi pa še posteljne radosti. Spolnost pride spontano s povezanostjo. Če te ni, ženski ni do spolnosti. Se sploh kaj pogovarjata, sploh preživljata čas skupaj, sploh kaj delata skupaj? Verjetno ne, ker če delaš 12 ur dnevno, nimaš časa za nič od tega.

Moj nasvet: služba je največ 8 ur. Ostalo je dom, skupno preživaljanje časa (od kuhanja, crkljanja, igranja z otrokom, sprehodi, pospravljanja, itd.). Če bosta povezana, bo tudi ona spet našla veselje do tebe.

To kar ti delaš, je pa siljenje v seks. Si res to želiš? A ni bolj lepo, če veš, da si tudi ona tebe želi? Naredi nekaj za to. Preberita skupaj (sicer zlajnano, ampak vseeno) 5 jezikov ljubezni in se pogovorita, kaj je jezik ljubezni za koga. In potem to upoštevajta.

Brez muje se še čevelj ne obuje. Saj veš to.
Default avatar
Potreben sem je napisal/a:
Ob osmih zvečer spat? I tata bi, sine.

Daj povej, za foro, kdaj je šla pa žena spat? Kolikokrat je ponoči vstala? Bo potem lažje odgovorit na vprašanje, zakaj se tebi seksa, njej pa ne.