Starševski čvek

Javna tribuna: Kako lahko sami učinkovito uredimo delovanje imunskega sistema

Default avatar
V tokratni Javni tribuni bomo govorili o imunskem sistemu in posebni metodi, Termoregulacija.

Na imunski sistem človek v večini vpliva sam z zdravim načinom življenja.
Pomemben kazalnik človekovega zdravja je tudi telesna temperatura.

Termoregulacija je sposobnost organizma za ohranjanje telesne temperature v določenih mejah, tudi ob znatno drugačni temperaturi okolja. Je proces homeostaze, ki vzdržuje dinamično ravnovesje med količino nastale oziroma prejete in oddane toplote.

Naš sogovornik bo prof. Igor Ogorevc, iz Planet zdravja.
Pridružite se nam v sredo, 18.11.2020, ob 11. uri.

Vprašanja lahko zastavite že danes.

Uredništvo Med.Over.Net
Default avatar
Pozdravljeni.

Mene pa nekaj zanima. Sem bolj zmrzljive sorte, ponoči pa se vedno segrejem do te stopnje, da skorajda "pečem". Naj omenim, da se ponoči ne potim, samo zelo se mi segreje telo. Sicer me to nič ne moti, ampak se včasih sprašujem, če je to "normalno" ali je pokazatelj tega, da mi kaj v telesu ne dela tako, kot mora. Hvala za odgovor.
Default avatar
Pozdravljeni,
opažam, da se v zadnjem času ponoči zelo potim. Vedno v drugi polovici ciklusa.
Stara sem 38, za perimenopavzo malo prezgodaj?
Je to tudi vezano kaj na termoregulacijo oziroma ali pri vas zdravite take zadeve?
Hvala
Default avatar
Kaj je pravzaprav termoregulacija, kako s to metodo vidite, da je kaj narobe?
Default avatar
Ali še kje drugje na svetu to uporabljajo? Ali je primerljivo z dejanskim odvzemom krvi?
Default avatar
Pozdravljeni,
kako pa zdravljenje pravzaprav poteka in kako deluje?
Hvala in lp
Default avatar
spoštovani,
mene pa zanima sledeče...že od majhnega imam vedno ledeno hladna stopala..tudi poleti. z isto težavo se sooča tudi hči. ali je to sploh povezano z imunskim sistemom in ali se to da "pozdravit"?
hvala
Default avatar
Pozdravljeni, mene pa zanima kdaj je smiselno s to terapijo sploh začeti? Takrat, ko zboliš ali že prej, ko si načeloma še 'zdrav'?
Default avatar
Ali ima to kakšno povezavo s hormoni in hormonskim zdravljenjem? Sama sem vedno imela težave z reguliranjem telesne temperature, od menopavze pa je to že skoraj nevzdržno.
Hvala za odgovore
Default avatar
Imam težave z nihanjem teže, suho kožo in izpadanjem lase, potenjem...verjetno je ščitnoca. Nisem še bila na pregledu? Imate kakšne izkušnje s tem?
Default avatar
Mene pa zanima če se lahko po tem, ko dobim rezultate normalno zdravim, tudi če jemljem KT?
Default avatar
Pozdravljeni.

Imam hipertirozo brez zdravil, 10 mesecev na leto me zelooo zebe, ponoci spim v debelim nogavicah z jopico, pokrita z dvema odejama (goska in volna), radiator med 3 in 4. Rokenin noge ledene, tudi kadar telovadim.

Zanima me, kaj pravite na tehniko Wim Hofa (drugacen nacin dihanja, ledene kopeli), imate kaksne pomisleke glede tega oz.priporocate kaksne druge tehnike za termoregulacijo?

Najlepsa hvala
Default avatar
Ali še kje drugje na svetu to uporabljajo? Ali je primerljivo z dejanskim odvzemom krvi?
Default avatar
Pozdravljeni,

začenjamo z Javno tribuno. lepo pozdravljamo našega današnjega sogovornika, prof. Igorja Ogorevca iz Planeta zdravja.

Uredništvo Med.Over.Net
Default avatar
Kašna je cena pregleda pri vas?
Default avatar
Ajda684 je napisal/a:
Pozdravljena,
stanje, ki ga opažate ni normalno. Govori o prepočasni cirkulaciji v venoznem in limfnem ožilju. Vse skupaj je povezano z delovanjem ščitnice. Predvidevam, da je vzrok za vaše težave
nepravilno delovanje želodca in ščitnice. Predlagam, da se odločite za pregled in posvet pri nas, da vam pomagamo odpraviti te drobne težave, da boste preprečila, da ne pride do resnih cirkulatornih motenj.
Lep pozdrav
Default avatar
Cofffek je napisal/a:
Pozdravljena,
hvala za vprašanje. Nočna potenja so v veliki večini povezana z napačnim delovanjem ščitnice in/ali nadledvične žleze. Potite se zaradi napačne količine hormonov zato se notranjost telesa pregreva. Funkcija potenja se vklopi zato, da se vaše telo kar najhitreje ohladi preko največjega in najtežjega organa v telesu, kože. Prav koža je najbolj pomemben organ termoreulacije telesa. S takšnimi težavami se srečujemo dnevno in jih boste z upoštevanjem naših navodil in smernic trajno odpravila.
Lep pozdrav
Igor Ogorevc
Default avatar
Ze 14 dni imam vnetje sinusov, iz desne nosnice vonjam smrad po gnoju, včeraj sem dobila antibiotike, kaj mi svetujete, da si popravim zdravstveno stanje oz. svoj imunski sistem. Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.
Default avatar
temperature je napisal/a:
Termoregulacija telesa je najbolj pomembna funkcija v našem telesu. Notranjosti telesa zagotavlja pravilno temperaturo ne glede na zunanje vplive. Prav zaradi te funkcije ljudje lahko funkcioniramo na -40 pa do +50 stopinj Celzija. Metoda Termoregulacije telesa omogoči pravilno delovanje vseh organov hlajenja v telesu (koža, pljuča, ledvice).
Telo nam z zunanjo temperaturo samo pove, če smo zdravi. Velja, da smo bolani, ko je temperatura povišana. To je res. Enako res je tudi, da nismo zdravi, ko je temperatura prenizka kar lahko opažamo pri vseh onkoloških obolenjih.
Na podlagi merjenja telesne temperature računalniški program omogoča izračun krvne slike (131 parametrov). To pomeni, da na podlagi krvne preiskave (brez odvzema krvi) vidimo kaj se dogaja v telesu in na osnovi našega znanja lahko ugotovimo vzrok težav. To je osnova vsakega zdravljenja.
Lep pozdrav
Igor Ogorevc
Default avatar
minikev je napisal/a:
Ta metoda se uporablja širom sveta npr. Rusija, Kitajska, ZAE...
Metoda je zelo natančno primerljiva z klasičnim odvzemom krvi. Več o tem na www.planetzdravja.com
Lep pozdrav
Igor Ogorevc