Starševski čvek

Mlade, lene ženske, babe

Default avatar
Imajo vse, vse, pohištvo iz Ikeje, vse samo firmato, šminkiranje, šoping na polno, fitnes, masaže, kofetkanje s frendicami, zapravljanje, krediti, nikoli dovolj...doma pa mož in otroci lačni in vse razmetano, zapacano, umazano, nepospravljeno, skratka groza...
Grozljivka!

Ni čudno da dedec zbeži!!!
Pa kdo vas bo gledal, lenuhinje??!!
Priponke

igor-stepanov-_CVA95IPv6M-unsplash.jpg
(50.57 KiB)

Default avatar
Res je, tudi jaz to opažam.
Default avatar
Take mame so zagotovilo, da se otroci naučijo poskrbeti sami zase, da postanejo samostojni in neodvisni, ne pa neki razvajeni sinčki in princeske, ki jim matere vse k riti znosijo.
Default avatar
grozzza je napisal/a:
Kam pa zbeži? A nazaj k mamici? Ker očitno sam za sebe in svoje otroke ni sposoben poskrbet.
Default avatar
grozzza je napisal/a:
Sem isto mlada ženska, ki skrbim za svoj videz isto kot tudi za svoj dom. Vse v mejah normale, nobenih kreditov, doma vse pošlihtano, skuhat znam tudi nobeden ne ostane ne lačen ne žejen. Se pa časi spreminjajo in ženskam se ne ljubi, ko pride iz službe kuhat nekakšno kosilo za katero bo porabila 3 ure časa ter drgnit stanovanje vsak dan. Vse stvari si olajšamo to pa še ne pomeni, da smo lene.
Default avatar
hahahahaha je napisal/a:
Ja sevede ne, kam pa naj revez zbezi kot k mamici. Ga bo ze mamica podojila a ne, magari pri 50-ih, otroc pa naj zraven omedlevajo :D
Default avatar
grozzza je napisal/a:
Pohištvo iz Ikeje. Lol.
Default avatar
grozzza je napisal/a:
Pohištvo iz Ikee je pa ja cheap stuff, no... Je razlika dat za sedežno 500 eur ali pa 7000+ eur, pa ostalo pohištvo in razsvetljava zanmk alla calligaris, Natuzzi, W.Schillig, Fratelli Rostetto,...... Sicer IKEA na dolgi rok uporabno, ampak cheap stuff - zelo.
Default avatar
grozzza je napisal/a:
Pri keri doma se pa ti valaš, da vse to veš? Kaj pa tvoja družina?!
Default avatar
Zanimivo. Ne poznam nobene take mlade ženske, ki bi svoje otroke zanemarjala. Ja, marsikatera prijateljica ima/je imela malo manj pospravljeno, ko je bil dojenček ali mali otrok pri hiši, ampak to je prehodno obdobje. Otroci zrastejo, mlade družine se navadijo na novo situacijo ter vzpostavijo novo rutino, pa problem mine. Vsaj pri večini. Eni so pa pač že prej bili nemarneži in packi ter bodo takšni tudi v prihodnje.

Opažam pa nekaj drugega in sicer, da starejši generaciji konkretno padejo standardi pospravljenosti, urejenosti in reda, ko se enkrat njihovi otroci odselilo od doma. Kot da bi prej red vzdrževalni zaradi otrok, samo zase se jim ga pa na ljubi. Pa ne gre za kakšne bolne, ostarele, betežne ljudi, ampak za zelo aktivne upokojence ali ljudi, ki so tik pred upokojitvijo. To se na vseh koncih kaj nalaga, povsod kaj zastaja, nekdanje sobe njihovih otrok se spreminjajo v ropotarnico. Ni je omare, ki bi ostala prazna, če jo je otrok izpraznil, ampak je povsod kaj. Običajno nepotrebna šara.

Ti ljudje vedo, da nimajo urejeno. Vedo, da ne zato, ker ne bi zmogli, ampak ker se jim enostavno ne ljubi. Ko pridejo njihovi mlajši sorodniki na obisk, se pa hitijo opravičevati in zagovarjati (čeprav jim nihče nič ne reče in ničesar ne očita), ker jih je sram in imajo slabo vest.

Pa da ne bo slučajno izpadlo, kot da to velja za vse. Še zdaleč ne. Na primer moja stara mama je živi zgled, da se marsikaj da, če se hoče. Gre proti 90. letom, ni perfektnega zdravja, pa ima kljub temu doma bolj pospravljeno in urejeno kot jaz in večina ljudi moje generacije. Je oseba, ki ima red in disciplino. Za zgled vsem.

Tako da bom o tej temi rekla samo, da naj vsak najprej pomete pred svojim pragom in po svojih omarah. Po mojem opažanju bi imel povprečen Slovenec s tem dela za najmanj en teden, verjetno pa za še precej dlje časa.
Default avatar
Tisa_R je napisal/a:
Default avatar
Naj mi kdo razloži, zakaj bi bili otroci in mož lačni in vse svinjsko, če je ta čas mož doma? A kosa kruha pa ne zna odrezat to superiorno bitje, v vsem in povsod toliko boljši od ženske?
Pri tem, da si že petetni otrok zna vzeti kaj za jest, če je sila.
Moški pa sedi na sredi svinjarije, lačen in joka?
Default avatar
Kič babji kupljen na boljšem sejmu.
Default avatar
Res je, da starejši popustijo pri higieni. Pred kratkim sem tukaj napisala, kako midva dvakrat letno narediva generalko in odvrževa vse nepotrebno. Pa sem dobila veliko odgovorov, da je za temeljita čiščenja škoda časa. Nekateri potencirate naravo, naravo, kot da je narava okoli nas šele zadnjih 5 let. Gozd in reke so bile vedno, ampak zaradi tega ni treba zanemariti osnovnih stvari. In pospraviti svoj dom ni izguba časa. Ne da se hvalim, ampak to, kar sva naredila midva, da sva se preselila v manjše stanovanje, odvrgla nepotrebne stvari, kramo, donirala večino knjig, dala brezdomcem kupe oblačil in obutve, podarila kolesa, rolerje, kotalke, drsalke, smuči, pancerje, mladinske sobe, tepihe, skratka vse, kar je bilo viška, tega ne naredi veliko ljudi. Večina zbira in zbira te stare stvari kot svetinjo in ima natrpana in umazana stanovanja. Dva starejša človeka imata po tri omare, polne oblačil. Komu na čast?
Zdajle se začenjajo deževni vikendi, ki so idealni, da se gre od omare do omare in se dela red. Pri sebi doma, ne pri drugih.
Glede mladih pa mislim, da ena normalna mama ne pusti svojih otrok lačnih. Umazanija je pa danes postala kar en zaščitni znak. Spomnim se, ko sva kupovala stanovanje. Saj ne moreš verjet, v kakem svinjaku nekateri (da ne rečem večina) živijo.
Default avatar
grozzza je napisal/a:
Ne posplošuj, če si eno ali dve takšni srečal. Če si pa jih, saj ni treba, da imaš opravka z njimi.
Default avatar
Res je, vse to je res, žalostno.
Default avatar
Mož lačen? Kaj ma dve levi roki, da si ne zna jesti naredit? Ali mora po tvojem ženska cele dneve samo za štedilnikom stat in glancat stanovanje?
Glej, ko bo moj sam zaslužil +2600neto plače kolikor približno znašata najini plači, bom z veseljem ostala doma, vsak dan skuhala, peglala, pucala, pa še zmasirala ga bom zvečer (happy ending).
Dokler pa temu ni tako in moram od 7.00 do 16.00 v službo on pa dela od 7. Do 15.00, bo tudi on pospravil po hiši in skuhal kosilo in porihtal otroke Oz. Se itak izmenjavama pri opravilih.
In ja če lahko gre on vsake toliko na pivo s prijatelji, lahko grem tudi jaz. Ali nam materam vaših otrok slučajno ni dovoljeno, da se malo sprostimo izven doma? Aja ne zato mate ljubice ne? Ker bi radi meli skuhano, zglancano, otroke porihtane ženska mora sama denar služit pol pa pričakujete, da bo še poskočna zvečer vi pa kot v hotelu ne? Ja pa jade.....

Glede pohištva v ikei pa bom rekla samo to......sem raje kupila en dobro ohranjen rabljeni kavč, ki je nov stal 1500eur kot pa da kupim novega iz Ikee......

Pa lep dan.
Default avatar
A zdej k ni več tok medsosedskih druženj, se pa opravljanje seli na forume?
Kaj koga briga kako je drugje?
Default avatar
grozzza je napisal/a:
Vse zenske niso taksne. Enako tudi kre.teni niso vsi, kot si ti.