Starševski čvek

roditeljski sestanki adijo pamet

Default avatar
Meni so roditeljski sestanki ena največjih muk v življenju.

Imamo mame kozmetičarke (se opravičujem vsem kozmetičarkam, ki ste normalne, ampak te niso), njihovi sinovi že tretjič ponavljajo (so vsi nekaj v žlahti) in so sveto prepričane, da je debilnost njihovih otrok problem šole in učiteljev. Med sestankom itak pol stvari preslišijo, ker so tako zaposlene s svojim kokodakanjem.

Imamo "izobražence" (ker to pač niso pravi intelektualci), ki se pod zapisnik podpišejo z mag. ali dr., se spoznajo na vse, imajo za svojega otroka že sprogramirano življenje do penzije (najprej bežigrajska, potem medicina itd.) in ki so jim učitelji otroka razglasili za nadarjenega, čeprav je zelo povprečen, samo da so si jih sneli z grbe. Vsak test, ki ga piše otrok, analizirajo do podrobnosti in o tem razpravljajo na sestanku. So popolni starši in zelo zgroženi nad tistimi, ki nismo dovolj aktivno, kot se izrazijo, vključeni v izobraževanje svojih otrok.

In potem smo še ostali trpeči, ki se sprašujemo, kaj nam je tega treba.
Default avatar
...umrla pa sta zaradi nepravilne uporabe gol...ne zato ker ja kar gol padel na otroka....poanta je, da se otroke nauči obnašanje in ja nima kaj plezati po ograji na stopnicah....če pa že bo, so pa posledice....ne pa, da se vse umika, ker ne znate naučit otroke kaj je prav in kaj ne....pa ne zdej srat z kreativnostjo pa ne smemo jih omejevat...

Najbolj butasta prehod za pešce - vsi hodite jaz ma prednost avto naj me pazi.....ej avtu ne bo nič...tvoj otrok pa bo mrtev, ker on ma na prehodu prednost....
Default avatar
Replika je napisal/a:
2 uri je mogoče malo veliko, ampak na naši šoli je točno zaradi nihajnih vrat učenec izgubil prst. Oziroma po tvoje nesposobnosti sončka bumbarja.

A veš, niso vsi otroci pri 10 letih tako zelo brihtni kot si ti in se pač lovijo in tečejo naokrog. Tako da je starš imel zelo pametno izjavo ampak ti si preglupa ker pač ne poznaš scene.

Hotela si osmešiti očeta a sebe si najbolj osmešila.
Default avatar
brezveze res je napisal/a:
Jp. Bohvar, da imaš v razredu še kakšno "znano osebnost", ker potem si pa še ob kakšno dodatno uro - ker oni so pa itak upravičeni do še posebne obravnave.
Default avatar
Bivša je napisal/a:
Še ne tako dolgo nazaj je v vrtcu, kjer je bil moj otrok, en malček ostal brez dveh prstov in z zmečkaninami ravno zaradi nihajnih vrat. So potem na hitro namontirali zaščito na vsa vrata. Ne, ni hec, pa je lahko otrok še tako previden. Že mojemu sošolcu so priškrnili prste s takimi vrati, ker so ga drugi porinili.
Gol je izredno nevaren in ni malo smrti zaradi tega, ker se zvrne nanje.
Še ena cvetka - v bližini mojega doma je bilo okrog igrišča vrtca in šole vsaj ene 15 let zasajeno bodičasto grmičevje, ki je imelo take lepe plodove. Dokler enkrat ni en otrok se spomnil in začel to jest. ...Veliko je primerov in logično, da ne moremo vsega preprečiti, veliko pa lahko. Če obstajajo za delovna mesta predpisi za varstvo pri delu, obstajajo tudi za vrtce in šole. Samo večina to mirno ignorira vse dokler ne pride do ene hude nesreče (naša šola - visoka škarpa brez ograje, otrok si je razbil čeljust). Pa vrtci niso imeli ograje okoli dokler ni en otrok odmarširal proti domu direkt na cesto. Ograje s horizontalnimi prečkami so itak prepovedane, pa jih še najdeš kje... Skratka - neki osnovni nivo varnosti mora biti zagotovljen, pa če še tako zavijate z očmi. Če tega ni, je starš, ki na to opozori, pohvale vreden, ne pa da se zgražate.
Pustimo bedarije v stilu, da otrok pa ne mara brati, pa delati nalog, se učiti....normalen otrok, ki pa ga je pač treba tako ali drugače prisiliti, da bo nekaj, kar je dobro zanj, tudi naredil. Ampak to je tudi naloga staršev, ne samo učiteljev. Za varnost pa je pri tem treba poskrbeti.
Default avatar
Ni tako simpl spet je napisal/a:
Ne, ampak zaradi nesposobnosti staršev, ki otroka niso naučili, kako se gre skozi vrata.
Voham trola, itak. Daj no povej katera šola je to bila, gotovo bodo znali na tajništvu povedati, če je bilo to res.
Default avatar
razkurjen_fotr je napisal/a:
@RazkurjenFotr
1. 9letni otroci niso odrasli
2. 9letni otroci so še vedno"lastnina" in tako kot pes odgovornost in pravica lastnika
3. Učiteljice nenehno ponavljajo, zato ker si eni evolucijski defekti domišljajo, da lahko 9letni otrok domačo nalogo iz riti potegne, medtem ko razbijajo porcelan in pohištvo, če "defekteni F" praska s svinčnikom po papirju ali tolčejo po tipkovnici ali jih zaJ s šumenjem strani učbenika.

9letnik ni samostojen in ne more biti, ker jim starši določajo obstoj! In če so psihični bolniki jim preprečujejo obstoj!

Hočeš, da otrok bere? Kdaj si nazadnje vzel knjigo v roke - takšno, ki ti je všeč, ne neprijetno tako kot 9letni otrok!? Ali je tišina v bajti ali TV/radio nabijaš?

Nobeno zavijanje v vato ni ponavljanje, da 9letnik potrebuje varen dom.
Ti si odrasel - drzni si reči, da bi se lahko skoncentrirano posvečal nezanimivem, duhomornemu in napornemu mentalnemu delu ob neumornih prepirih, ropotu, preobremenjenosti in po tujem razpoloženju.

Rit razvajena! Dolgočasno in suhoparno čtivo v tace vzemi pa bodi vzor. Namesto TVja si enciklopedijo vzemi in se jo na pamet uči, brez ropota pa kislega obraza "ker si samostojni".
Šola je naporna za otroka! Ne pametuj za nazaj, ker veš, da je tudi zate bila!
Default avatar
Replika je napisal/a:
Ja in a je kje prepovedano se guncat? Kaj pa ko se golman ogreva? Še nisi videla raztegovanja? Si bila kdaj na igrišču sploh? Kaj pa če gol pade medtem ko ga nekdo zadane po nesreči? Sori, tole tvoje razmišljanje je trapasto do kraja. Če neka stvar, ki je težka, ni ustrezno zavarovana oz. stabilizirana, je nevarna in jo je treba ustrezno zavarovati!
Default avatar
Replika je napisal/a:
Daj, nehaj raje, da se še bolj ne osmešiš. In kaj porečeš na vrčevskega otroka (vrtec v centru Ljubljane)? Nesposobnost staršev spet? Sori, trolarka si ti tukaj.
Default avatar
trapasto res je napisal/a:
Ok, definitivno trol.
Default avatar
brezveze res je napisal/a:
Joj, točno tako...
Pa mame, ki sprešujejo, kako naj otroka pripravi do branja, učenja...reče, ja moj noče...ja, kdo ga pa bo...treba se je naučit in pika, če ne boš pol pismen.

Te mag., dr....reveži, ki trpijo zaradi naziva...te imam najraje. Tudi jaz imam naziv, pa ga nikoli ne uporabim.
Default avatar
Sedaj sem iskala kakšen link o nevarnosti prečnih ograj za otroke in ga tudi našla. Zraven pa naletela na novico, da je včeraj 17 letnemu fantu kombajn pri delovni nesreči odtrgal obe roki. Sem čisto iz sebe, zato pri tej debati ne bom več sodelovala. Ampak samo to vam še povem... Tega fanta pa zagotovo niso v vato zavijal.
Default avatar
imašprav je napisal/a:
Vse te stvari se ne rešujejo na roditeljskem sestanku, ampak jih starši napišejo predstavniku razreda .Izpostavijo se se na Svetu staršev,kjer je prisoten ravnatelj.

Tudi meni so šli vedno na živce roditeljski sestanki, kjer so se največkrat mame ustavljale pri nepomembnih stvareh in blebetale minute in minute (kje naj bi bil kontejner za papir, kdaj naj bi bil tam in ostale neumnosti...).

Kako naj bi bile urejene garderobe in kje so bile takrat , ko so one hodile na to šolo.

Ja bože mili, res je bilo včasih tako, da bi človek kar z očmi zavijal.

Gledate in opazujete učitelje.

Pozabljate pa, da tudi učitelji gledajo vas.In da si marsikdaj mislijo tudi kaj gorkega o vas in o vaših otrocih.

Nisem učiteljica.
Default avatar
imašprav je napisal/a:
okoli vrtca in šole ogromno tise - za katero vemo,da je strupena - njeni plodovi...
Default avatar
PotrpljenjeJeVrlina je napisal/a:
Uuu tole je pa vse pomešano, kdo je govoril o razbijanju doma??
Šola naporna za otroka???
Default avatar
taka cvetka je tud pri nas je napisal/a:
Je prepovedana okrog vrtca!
Javi ravnateljici in na občino.Naj iz občine pošljejo pogodbeno firmo in delavce in naj odstranijo.
Default avatar
CVBNM je napisal/a:
pa kaj ti se hecaš????

gol mora biti montiran na tak način, da se ne more prevrnit. ne moreš na OTROKA prevalit odgovornost pravilne uporabe, pa ne glede na to, koliko navodil mu daš
Default avatar
Bivša je napisal/a:
Nekaj pred 22 uro
Default avatar
da ampak je napisal/a:
Sori, si pa brcnila v temo. Šele PRVI sestanek je bil - torej so šele izbirali predstavnika razreda. Pa preden bo svet staršev...a do takrat pa naj vse počaka? Ti kar čakaj, se zgražaj in zavijaj z očmi. Tudi o takšnih si mislimo marsikaj. Če ti je hudo, pa ne hodi na sestanke. Ja, vedno se najde kdo, ki se rad posluša, ampak čisto vsako oglašanje pač ni nepotrebno. V resnici je tega premalo. Sploh če gre za vprašanje varnosti.
Default avatar
res je, tudi moj mlajši je v četrtem, pa se spomnim, kako je bilo pri večjem v četrtem razredu dosti več samostojnosti..Recimo moj večji je hodil v glasbeno šolo, in je moral v recimo takrat četrtem razredu ob določeni uri v OPB sam iz razreda, iz šole in v glasbeno, vse je imel sam v glavi. Gledal na uro, povedal učiteljici, pospravil stvari in šel..
Zdaj sem poslušala na sestanku, za enega otroka ki tudi hodi v glasbeno..in mora prej sam iz šole..Sprašuje mama, kdaj bo šel, kako bo vedel koliko je ura, kako bo šel, kdo ga bo opomnil itd..Je rekla učiteljica ja nič, gledal bo na uro, spremljal in ob uri bo obvestil učiteljico, da mora it..In tej mami se je to zdela misija nemogoče..Glasbena šola pa je 200 m stran.