Starševski čvek

roditeljski sestanki adijo pamet

Default avatar
Včeraj smo imeli roditeljski sestanek in vsakič znova me preseneti, kako so eni straši ne vem...kaj bi sploh rekel...Gre za otroke četrtega razreda, se pravi otroci niso več pleničarji in treba jih je navajat na samostojnost, če jih do zdaj nisi, se pravi, da otrok sam skrbi za naloge, če ga ni v šoli, za prepise. Ne more učiteljica vedno vse govorit. Seveda jih opomni, ampak otroci se morajo navadit in se zavedat svojih obveznosti do šole.
Potem branje, ja pa moj noče brat, pa moj joka, ko je treba brat...ampak branje je osnova za vse.
Vse preveč jih zavijajo v vato in branijo pred ne vem čim. Otroke delajo invalide. Kako se bo kaj navadil, znal, izkusil, naredil anpako, če jim tega ne dovolijo in k riti prinesejo.
Mene to vedno pogreje.
Default avatar
razkurjen_fotr je napisal/a:
Jaz sem tudi pogreta od roditeljskih. Enega smo imeli preko zoom, drugega v živo, pod maskami. In sploh ni in ni bilo konec. Potem sem začela, da bi lahko zaključili. Naslednji dan mi je hčer rekla, da sem bila čisto preveč glasna na roditeljskem. In pogovarjali smo se samo o vzgoji. Pol leta jih niso imeli v šoli, bili so razpuščeni, sedaj pa želiijo, da bo tako, kot je bilo, ko so šli narazen.

Roditeljski so brez veze. Itak pa nimajo kaj povedati, ker ne vejo, kaj bo oktobra, kaj bo novembra.
Default avatar
Se strinjam, vse to je zarota popolnoma feminiziranega poklica in feministk, ki ne prenašajo pravih moških. Na skrivaj jih pa podpirajo Rusi in Kitajci, ki spodkopavajo Zahod, da nas bodo lahko čez generacijo ali dve brez odpora okupirali.
Default avatar
Se spomnim razredne stopnje - pri nas je bil pa problem en prepotenten foter, ki nam je nepovratno ukradel dve uri življenja z debato, da so nihajna vrata med hodniki nevarna in da jih je treba nujno zamenjati ali odstraniti, da se njegovemu sončku (bumbarju skoraj 50 kil) ne bi kaj zgodilo.
Eni ful radi poslušajo same sebe govoriti, je potreba odločna razredničarka, ki takega utiša in vodi dalje.
Default avatar
Replika je napisal/a:
V bistvu je imel ta foter prav. Nihajna vrata so res izredno nevarna. Pa ne le za njegovega sončka, ampak tudi za tvojega in še marsikaterega drugega. Otroku lahko zlomijo roko, ali prste, če jo dobi med vrata, ko se ta zapirajo. Nevarne so tudi ograje, katere imajo vzdolžno postavljene prečke, ker jih nadebudni otroci lahko uporabijo kot lestev in omahnejo v globino. Meni se zdi prav, da se tudi take stvari razpravlja na sestankih, ne pa samo o ocenah in točkovanjih za gimnazije in prestižne fakultete.
Default avatar
Še večji krivec za to, kakšni so otroci je to, da se jih da prehitro v šolo.
Sem 100%,da če bi vsi šli s 7.leti,več kot polovica otrok ne bi imela težav.

Ampak dokler starši ne bodo tega skapirali, lahko rečemo, da je kriva vzgoja in zavijanje v vato (kar seveda tudi je krivo).

Imam 3 otroke, vsi trije so šli leto kasneje, vse bp.
Default avatar
Bivša je napisal/a:
Če je tako, potem šolaj svojega otroka od doma, ker nevarne so tudi stopnice (jaz osebno poznam več ljudi, ki so se poškodovali na njih), okna, navadna vrata, mize (od kolega sin si je zlomil roko, ker je sošolec skočil nanj z mize) , preveč spolirana tla, ograje vseh vrst, da ne začnemo o tem, da so najbolj nevarni otroku drugi sošolci in največ poškodb nastane od njih. Pa še nismo prišli na igrišče, telovadnico, plezala, igrala.
Zavij ga v vato in ga pusti v njej do tridesetega leta, bo najbolje.
Default avatar
Bivša je napisal/a:
pa gladka tla so tudi nevarna za sončke, ker se jim lahko spodrsne in naredijo špago (ker pa niso razgibani, jim nategne kite v mednožju, pa še kakšen gleženj si zvijejo), pa hrapava tla so tudi nevarna, ker se lahko spotaknejo in padejo na nos, ali pa si zapestje ob padcu zlomijo, pa raven hodnik je problem, ker mulci po njem tekajo in se lahko eden v drugega zaletijo, pa ovinkast hodnik je problem, ker lahko zadanejo v vogal, pa navadna vrata so problem, ker lahko roka vmes ostane, ko se zaloputnejo, pa okna so nevarna, ker se lahko šipa razbije in mulce poškoduje, da ne omenjam stopnic, pa.....
jebela cesta, takoj v trgovino kupit vato, pa mulca vanjo zavij.
Default avatar
Bivša je napisal/a:
po eni strani se strinjam s tabo, ampak kdo se je z nami ukvarjal, pa smo se po ograji dol spuščali itd...
otrok mora že iz doma prit vzgojen in s postavljenimi pravili, šola ni za vzgajanje, bistvo je dom in kaj ga doma naučiš.
Default avatar
V šoli bi bilo treba prepovedat vse pohištvo z ostrimi robovi. Veste, kako je to nevarno!
Default avatar
Replika je napisal/a:
Bravo:)), točno tako je...mislm, da se vse preveč res dela invalide iz otrok.
Pa te fotri ali mame, ki pridejo na sestanek zato, da se mal potrdijo, prav nastop imajo, da jih nekdo posluša.
Pri nas je učiteljica res top, jim ne popušča in ji dam za prav....mojim sem že razložila, kako grejo pravila....in se jih držijo. Pa tudi jaz kdaj popustim in jih branim, vendar, ko je to treba,žal jih v življenju nihče ne bo ujčkal pa ajčkal.
Default avatar
Vesta kaj, zoprneža. Seveda je vse nevarno, kar sta naštela. Nekatere stvari pa so res ekstra nevarne. In če so neumni projektanti v šolo namontirali ograjo, za katero je jasno, da je smrtno nevarna, potem bi morali to ograjo odstraniti. Kar lahko naredimo za varnost otrok, naredimo. Kar pa ne moremo, pa pač ne moremo. Nevarnosti je treba zminimalizirat, ne pa jih zaradi malomarnosti celo povzročat. Bil je primer, ko je nepritrjen gol na šolskem igrišču učencu razbil glavo. Kaj pa rečete sedaj o zavijanju v vato?
Default avatar
Bivša je napisal/a:
Bil je primer, ko je nepritrjen gol na šolskem igrišču učencu razbil glavo. Kaj pa rečete sedaj o zavijanju v vato?......boljše bi bilo, da bi košarko igral.
Default avatar
Bivša je napisal/a:
Pravim, da je življenje smrtno nevarno in da je treba svojega otroka poučiti o tem.
Pretirano odstanjevanje ovir, nevarnosti in celo neuspehov naredi iz otroka invalida.
Dosmrtnega.
Default avatar
Bivša je napisal/a:
v sloveniji sta se vsaj dva otroka ubila, ker je nanju padel nogometni gol. eden leta 2008, drugi leta 2018
Default avatar
mene glava boli od tega prebiranja, da tako razmišljate in jih preveč zavijate.
kaj bo s takim otrokom, ko bo vstopil v svet?
Default avatar
Potem so šole v naravi, ja kaj to eni komplicirajo....in jih hodijo iskat, če jokajo.Pa meni to ni normalno.
Prav se mi zdi, da učiteljica obvesti, če je hudo, ampak ne da starši pridejo po otroka..
Default avatar
nogometni goli je napisal/a:
Oba ta otroka sta se guncala na golu - ker jima ni nihče povedal, da se to ne dela.
Default avatar
No pa smo ponovno na začetku, torej starševski vzgoji, ki je izredno pomanjkliva ali pa je ni...
Recimo, ena pravi so razstelani niso bli ze pol leta v soli zdaj bi pa isto , kot je blo. Kje si bla pa ti te pol leta, da ga nisi naštelala, to je tvoja krivda...pika
Ograje in podobno, to je izkljucno naloga starsa da otroka poduci o tem. Svet je poln nevarnosti, ko pridejo v solo jih morajo ucit zavezat cevle, oblect bundo, sedet za mizo in rit obrisat...poden od starsev... spet so vse drugi krivi. Vsak na počne , kar se od njega pricakuje. Starsi imajo svoje dela in naloge, ucitelji pa svoje..
Bolj , kot kdajkoli velja rek... le čevlje sodi naj kopitar
Pol pa skandinavski nacin dajete za vzgled, sam tam so ljudje tisti , ki ta sistem delajo učinkovit, ne sistem sam posebi
Default avatar
Kot je rekla Replika, otroka se poduči kaj vse je nevarno, kaj se sme in kaj ne sme.
Nauči se ga spoštovanja do starejših, učiteljev, sošolcev, do različnih.
Naučiš ga strpnosti.
Se pa zgodijo nesreče, tako kot se lahko na cesti, v nakupovalnem centru.
Ne podpiram pa razvajanja v smislu delanja dobesedno norca iz otroka.