Starševski čvek

Kdaj imeti otroke? Včeraj smo ...

Default avatar
v družbi razpravljali, kdaj imeti prvega otroka. Burna razprava, na koncu smo se razdelili v dva tabora
- do 25 let, večino za takšno odločitev so bili moški. Razlog, da si prej frej in da imaš tako še kaj od življenja.
- okrog 30. Tako pa so večinoma ženske komentirale, menda, da so očetje še dovolj vpeti v družino, ko pridejo v krizo srednjih let, in ker je treba veliko delati z družino, imajo manj časa za neumnosti.

Debata se je razvila tudi v smer, kaj je najbolj pomembno, da se ohrani družina. Definicija družine po mnenju družbe je samo moški ženska otrok. Sklep - edino kar šteje, da se ohranja je spolnost.

Razprava, če ste za. Kdaj imeti prvega otroka? Kaj je družina? Imajo bolj prav moški ali ženske?
Priponke

profimedia-0432150500.jpg
(127.8 KiB)

Default avatar
Kaj je popolna družina se ve: oče, mama, otrok.

Družine so tudi mama (tudi babica) in otrok, oče (tudi dedek) in otrok.

Ženska naj ima otroka do 27. leta.

Moški naj ima otroka do 30. leta.
Default avatar
ok, družino seveda je terba načrtovat. Jaz sem nekako jo...sva se odločila, zdaj sva pa nekako zrela, imava željo...sva bila pa skoraj prva v družbi, jaz 25, on 29.
In se je izkazalo za super. Ker pa je bila izkušnja s porodom težja, sem odlašala z drugo nosečnostjo.
Torej, jaz pravim, da je treba otroke imet mlad.
Default avatar
Mladi 20-25. Najhuje je, ko je otrok najstnik in mama v menopavzi, grozna kombinacija.
Default avatar
med 24-32.
Default avatar
je bilo tako, da pri prvem sem bila stara 24, pri drugem 126 in pri tretjem 30, moj mož pa je od mene starejši 6 let
mislim, da je bil oravno ok, če bi začela pri 30, bi pomojem imela max dva otroka
Default avatar
svetigralko je napisal/a:
Kar se tiče mene same, sem si tole z lahkoto določila, pa ne po letih, ampak po pripravljenosti sebe, zveze, financ...Če bi to prevedla v leta, je okorog 30. ampak, kot pravim, zase. Se imata pa fajt tudi kolegica, ki je imela v zelo zgodnjih dvajsteih, kot tista, ki jih je imela pri 40.

Ampak glede na to, da v vaši družbi trenutno glede otrok moški razmišljajo, da bodo kmal fraj in ženske, da ne bodo moški prehitr fraj, mogoče še malo počakajte vsi skup ;)
Default avatar
Kdaj imeti prvega otroka? Takrat, ko tako začutiš da bo prav. In nikakor ne zato, da boš potem prej frej- kakšna neumna izjava. Jaz uživam z otroci in družinsko življenje mi pomeni največ, nikakor mi ni to neko breme, da bom razmišljala kdaj bom čimprej frej.

Otroka imaš takrat ko čutiš da mu boš lahko nudil najosnovnejšo oskrbo, tvoj čas in ljubezen. Lahko je to pri 25 letih, lahko pa pri 40ih. Zgodbe ljudi so različne in pri taki odločitvi ne moreš določati mej glede let in računati na edini faktor da se boš prej losal lastnih otrok in boš frej.

Sicer sta oba argumenta-moški in ženski- glede vprašanja kdaj imeti otroke precej neumna in totalno neživljenska.
Default avatar
nsi nikolli čisto "fraj" se vam ne zdi
Default avatar
Odkrito povedano si ne znam predstavljat, da bi rodila pri 40.h in se morala ukvarjat z najstnikom, ki ga imam sedaj (15).
Ja. 25 so idealna leta, če mene vprašaš. Po 35.je pa na začetku vse lepo in prav, dokler nisi na valeti Abrahamovka...
Default avatar
svetigralko je napisal/a:
Takrat ko sta OBA za, nima to tolk veze kdaj. Čeprav je boljš, da imaš vsaj 1.nekje do 30.leta, ampak ok, tud če je mal kasnej, ni panike take.

Jst sm si zmer želela imet 1.otroka nekje med 24-27 letom, tko je tud ratal :P
Default avatar
PRvega sem imela pri 32 in drugega pri 34 10 let nazaj.
Če mene vprapaš bi jih morala imet prej. Tam pri 25 prvega.
Potem pa po 30 se vržeš na kariero.
Default avatar
Lahko se nekateri tolažite, realnost je drugačna. Po 30. so riziki čezdalje večji in začneš igrati rusko ruleto. Najbolj hecno / žalostno je pa to prekomerno načrtovanje na koncu pa neplodna ali kakšna druga zajebana stvar. Otrok ni hiša, avto, hišni ljubljenček, ki si jih izbereš. Treba je imeti zdravo mlado jajčece in seme, ker ga ne moreš zamenjat. In ja fajn je imeti manj odgovornosti oz. 'biti frej' ko prideš v drugo puberteto, ker imaš takrat polno glavo sebe in partnerja. Realnost.
Default avatar
Ko imaš ustrezne pogoje.
Ko končaš šolo, imaš službo, stanovanje (torej ne več na grbi staršev).
In predvsem takrat, ko ne razmišljaš, da boš potem pa fraj. To mi deluje kot, da eni morajo imeti otroke, ker so v to prisljeni. Bi pa radi to čimprej opravili, da bodo potem imeli kaj od življenja. Zakaj potem imet otroke, če se jih moraš čim prej znebiti, da boš imel še kaj od življenja?
Pa babnice: a otroke imajo zato, da deca obdržijo, da ne bi odpeketal z drugo? A so res tako naivne, da mislijo, če bo imel otroke pa ne bo jagal drugih babnic? Vsekakor jih bo, če bo v zvezi samo zaradi otrok. Zvest bo zaradi ženske, ne zaradi otrok. Ja, tudi taki z malimi otroci varajo. No ja, taki sploh varajo.
Default avatar
Zenske, ali imate res take probleme ko pridete v menopavzo? Tukaj na forumu skos jamrate kako grozno je, bog ne daj da bi imela zenska kasneje otroka ker ko bo mena nastopila bo totalno nesposobna zanj poskrbeti. Invalid.

Ne razumem no, ker ko sem jaz bila v meni nisem imela nekih blaznih tezav da bi me recimo sin ki je bil takrat star 13 let tako motil da ga ne bi mogla prenasati. Tudi zmahana nisem bila niti tecna niti invalid, kot tukaj nekatere prikazujete meno. Edino ce ne razumem in imate druge res tako hude tezave, da se vam zivljenje konca pri 50-53.
Default avatar
Je rekel vedno foter. Faks sem končala rekordno hitro. Potem sva malo luftala okoli, delala malo tu malo tam (no moj je delal redno), pri 26 sva imela prvega, pri 27 drugega. Živela sva v mansardi pri starših. Starši so nama pomagali pri varstvu. Potrebe otrok so dokaj majhne v tistem času. Ko je bil mlajši star caa 2 leti sem tudi jaz dobila spodobno službo in ne nekega flikanja sem tja, imela sva kar nekaj prihrankov in začela sva zidat. V hišo smo se preselili, ko je šel taprvi v 1.razred. Sedaj imava mlajše najstnike, skupaj potujemo, športamo, ni da ni.
Default avatar
in koliko od teh je oče v pravem pomenu besede ne samo na papirju???
brez celih dnevov okoli po lokalih- brez popivanja,fitnesa,za zenskami.
da so ob 20 doma ob otrokih.takrat je namreč zadnja ura,da otrok spi.(kar pomeni,da more doma biti ob 19)
me prav zanima ja kateri moški ima otroka do 25 leta.
te otroci so bolj po "pomotoma" ratali.
Default avatar
Ne vem 79 je napisal/a:
na valeti abrahamovka'???
hahahaha poznam jih veliko ki bodo abrahamovke preden bo imel otrok 10 let...
Default avatar
Kaaaaaaaaaaaaaj, ti imaš otroka?