Starševski čvek

Študentski dom, prednostna lista

Default avatar
So vasi studentje dobili prosto sobo v studentskem domu? Vceraj je bila objavljena prednostna lista. Moja hci je dobila. Zdaj pa razmislja ali bi raje zavrnila, ker bo vecina predavanj na daljavo. Cene se ne vemo ampak racunam na okoli 100€/mesec.
Jaz sem proti, da zavrne sobo, ker nikoli ne ves kaj bo cez 5, 6 mesecev ali vec.
Pa tudi vprasanje, ce bi potem dobila sobo v studentu.
Kako se boste pa odlocili vi?
Default avatar
Cene v ŠD v LJ za sobe (ne apartmaji) so nižje, preveri, saj imajo objavljen cenik. Letos spomladi pa niso zaračunali 2 mesecev (se mi zdi, da toliko - ne me držati za besedo). Tako da je študent še najbolj optimalen v teh časih, ker privatnik ti bo računal polno ceno, ali si tam ali nisi.
Default avatar
KarizA12 je napisal/a:
Saj so vsi, ki so na seznamu, dobili sobo? Ali kako to misliš, da jo je dobila - že ima datum vselitve? Seznam pove, KDAJ približno naj bi bila vseljena - če je bolj proti dnu seznama, bo še trajalo. Junija še vseh lanskih niso vselili. Oktobra bo notri samo, če je visoko na seznamu.
Jaz nikoli ne bi zavrnila sobe v študentu, ker se lahko situacija hitro obrne in bo mesto za celo leto izgubila. In tudi če so predavanja na daljavo, vaje sigurno ne bodo. Pa računaj, koliko stane prenočišče samo parkrat na mesec - si hitro na ceni študenta za ves mesec.
Default avatar
Mi je sin rekel, da je na 592. mestu od 1131. V redu, samo, kako pa veš, kdaj dobiš sobo, vsaj približno? Valjda ne ve kaj dosti, saj bo prvi letnik...dokler ne dobi, se bo vozil.
Default avatar
Hci je na 381 mestu od 1761 (med dekleti). Mislim, da bi mogla priti zraven ze oktobra. Ali ne? Pa tudi, ce ne pride do sobe ze v oktobru, saj bo predavanje na daljavo. Na vaje se bo pa pac vozila v primeru, da se ne dobi proste sobe.
Default avatar
Mi smo med prvih sto. Koliko bo dejansko vseljenih oktobra, živ bog ne ve, ker ne vedo, koliko se jih bo izselilo.
Default avatar
Od sodelavke sin, je bil lani na 439 mestu in je bil vseljen oktobra