Starševski čvek

program Svit

Default avatar
Se bolje. Oslovski drek jim pom spakiral in poslal.
Default avatar
Poznam človeka, ki mu je program rešil življenje, operirali so takoj in ujeli stvar na začetku, ni bila potrebna obsežna operacija. Nič ne stane.
Default avatar
Vse lepo in prav s tem programom. Še vedno mi ni povsem jasno zakaj se ta program tako intenzivno forsira. Za uporabnika je seveda brezplačen. Za zavarovalnico pa ne.
Default avatar
Je prav smešno iz česa vse so ljudje sposobni narediti velik problem. Drugače povedano, grizemo roko, ki nam jo nekdo ponuja. Običajno si ljudje ne vzamejo čas, da bi sami odšli na kakšne preventivne preglede, še posebej, če je potrebno čakati več mesecev ali celo plačati. Vsi taki pregledi so dobrodošli. Če je izvid pozitiven, lahko greš (ali pa ne) na nadaljnje preglede. Če pregled plača država, toliko bolje. Najbrž je ceneje plačati preventivni pregled in zdravljenje v začetni fazi, kot kasnejše veliko zahtevnejše in dražje posege.
Default avatar
My moon je napisal/a:
Kakšna država to plača. Država je v rdečih številkah.
Default avatar
sodelujem v tem programu.
Vsaj nek pregled, da mi ni treba v ZD ... do sedaj vedno negativen izvid ☺
Default avatar
x y z je napisal/a:
Si program Svit plačuješ sam?
Default avatar
sam fprašam je napisal/a:
Ne, ti ga plačuješ.
Default avatar
Sem svojemu očetu enkrat rekel tako po domače:
Najbolje je da dohtarja plačuješ pa da ga nikoli ne vidiš.
Default avatar
Ali je je napisal/a:
Mah, to so rekli tudi moji sodelavki, ko so ji operirali dojko. Potem pa še obsevanje in kemo. Danes se pa temu sploh ne reče več rakavo (fibrocistične dojke). Mamografijo so v Švici in Franciji hoteli ukiniti v preventivnih programih. Ker so ugotovili, da ni ucinkovita oziroma je celo bolj škodljiva kot pa koristna (tudi Nizozemci in Belgijci so prišli do takih ugotovitev). Drugi znanki so hoteli odstraniti jajčnike in maternico, ker je imela težave - ciste in povišane tumorske markerje. Kao da je rak razširjen že po celi trebušni votlini. Ker je le imela toliko pameti, da potem je pa itak brezveze (stara malo prek 30), je šla po drugo mnenje. Tretje je bilo šele drugačno in so ugotovili samo res hudo vnetje, ki se je pozdravilo z antibiotiki. Danes ima otroka. Po mnenju onkologov pa bi ji morali vse pobrati ven. Še celo grdo so se obnašali do nje, ker se ni strinjala.
Od takrat dalje - z rezervo jemljem tudi te posege, ki so velikokrat pretirani. Pa ščitnica - podobno veliko posegov čisto pretiranih. Ogromno ženskam odstranijo maternico, pa ni potrebe po tem. Pacienti so večinoma samo veseli, da so jim odstranili raka, ne vedo pa niti, ali je bilo to res nujno potrebno. Tudi odstranjevanje polipov na črevesju ni nujno potrebno, pa se pri nas obnašajo, kot da so rakavi.
Default avatar
Poznam kar nekaj znancev, ki so jim s Svitom odkrili raka in so bili uspešno pozdravljeni. Niso pa imeli pred tem nobenih težav, ki bi na to nakazovale. Komur ne paše, naj vrže v smeti in pika, ne pa, da se tu gor dela enega strokovnjaka ali so polipi za odstraniti ipd. Kam smo prišli!
Default avatar
Tudi meni so pošiljali te zadeve, pa sem na vse odgovorila, da me ne zanimajo in da naj mi jih nehajo pošiljati. In so nehali oz. mi jih zadnjih 5 let niso več poslali.

Sem sicer ženska, a niti slučajno ne hodim na redne ginekološke preglede, niti mi ne jemljejo brisa, niti kaj drugega. Zakaj le? Če sem prepričana v svoj zdrav slog življenja, se vendar nimam kaj bat, mar ne. Kor odrasla oseba se smatram za polno odgovorno za lastno zdravje in ne prelagam niti grama te odgovornosti na zdravstvo, ki je v zadnjih desetletjih dokazalo kako zanič je. Vsi moramo enkrat umret in s tem bi se morali soočit ter živet zavedajoč se, da konbec enkrat definitivno pride.

Kaj ti pomaga živet 80 let, če si vse življenje samo životaril. Potem je bolje preživeti samo 40 let, pa res živeti na polno.
Default avatar
svit in zora je napisal/a:
Ravnaš, kakor se ti zdi prav.
Prosim te le, da če se slučajno kaj pojavi, a tudi zdravljenje zavrneš!
Default avatar
pa te prosim je napisal/a:
Noben SVIT in nobena DORA in ZORA ne bodo tega preprečili! Sori, živite malo v iluzijah. Švicarji, Francozi, Belgijci in Nizozemci so prišli pri marsikaterem presejalnem programu do zaključka, da nima želenega efekta - smrti ni nič manj, predvsem pa je preveč primerov nepotrebnih posegov in s tem tudi nepotrebnih trajnih posledic prej ZDRAVI ljudi. To pa vpliva tako na psiho, kot tudi na fizično stanje ljudi. A misliš, da je tisto čakanje na izvide, kaj šele na to, da te pokličejo nazaj, ker je nekaj sumljivo, pa fino? A misliš, da to pa pozitivno vpliva na zdravje? Ne, ti sveto verjameš, da ker ti odstranijo nek polip, so pa zdaj naredili hudo dobro delo? Te ozdravili? Zgleda, da ne veš, koliko je primerov, ko šele po odstranitvi vidijo, da niti ni bilo potrebe po tem (seveda pa tega potem ne povedo). Prav, ti kar hodi na vse mogoče, pusti pa drugim, da sami odločajo o svojem zdravju. Tudi če to pomeni, da ne hodijo na preventivne preglede ali pa zavrnejo nek način zdravljenja.
Default avatar
To je pa res. Najhujše je čakanje na izvid. Psihološko to človeka strahotno obremenjuje. To ni absolutno nič prijetno.
Default avatar
nima veze je napisal/a:
Onkologi pravijo takole
Črevesni polipi
Polip je tkivna tvorba (rašča), ki štrli iz črevesne stene ali stene danke.
Strokovnjaki svetujejo odstranitev vseh polipov iz debelega črevesa in
danke, saj rak skoraj vedno nastane iz polipa. Majhni polipi pogosto ne
povzročajo nobenih težav. Če pa, je najpogostejša krvavitev iz črevesa.
Velik polip lahko povzroča krče, bolečine v trebuhu, hudo zaprtost, lahko
celo zaporo črevesa
Default avatar
svit in zora je napisal/a:
Če se ljudje ne bi tako zelo bali umreti ... nas farmacija, zdravniki in še marsikdo ne bi imel v primežu (strahu). Tudi bajni zaslužki se ne bi obračali na ta račun.
V lekarno po kemijo? Je to smiselno?
Ker je bolj povezan z zdravniki kot z naravo, kljub temu, da je vse v naravi.
Tudi antibiotiki!
Default avatar
* Ker so ljudje bolj povezani z zdravniki, kot pa z naravo ...
Default avatar
Zdravnik je avtoriteta. Ljudje velikokrat lažje verjamemo drugi osebi kot sebi. Sploh, če je ta oseba v vlogi avtoritete kar zdravnik definitivno je.