Starševski čvek

Kam gredo izgubljeni kilogrami?

Default avatar
klimatske spremembe je napisal/a:
Tole pa ne drži. Za razumevanje klimatskih sprememb je potrebno zavedanje o tem, kaj je reverzibilnost. CO2, ki ga mi (in ostala živa bitja) vračamo v ozračje, je iz trenutnih zalog. S pomočjo sonca, fotosinteze, itd. je nastal kisik in sladkorji, ki ju mi dihamo in preko plodov zaužijemo (ali pa zaužijemo druge živali, ki so te plodove predprocesirale za nas).

Problem klimatskih spremeb temelji na vračanju fosiliziranih zalog CO2 izpod površja zemlje v ozračje, ki so sicer tam že na milijone let... s čimer pač klimo delamo (vedno) bolj podobno tisti, kakršna je bila pred in v času, ko se je to nabiranje v zemlji začenjalo oz. odvijalo.

Razločevati to dvoje je osnova za razumevanje debate o klimatskih spremembah.
Vztrajaj!
.
Default avatar
Ne vem, ampak baje, da ponavadi hitr ne pridejo nazaj. Tako, da verjetno daleč ne grejo ;)
Default avatar
iDESI je napisal/a:
Abejžno. Pri tebi skupaj hkrati z izgubo in nabiranjem kg očitno pada tudi razumevanje humorja.
Default avatar
iDESI je napisal/a:
Ogromno vadbe.. samo kaj ko to še vedno ne učvrsti kože in ima veliko teh ki hujšajo visečo kožo. Tudi podatek kako to popravit bi jim verjetno prišel prav. No če bi kaj nucalo, glede na že omenjene notranje nestabilnosti.
Default avatar
klimatske spremembe je napisal/a:
Sorry. :-)
Vztrajaj!
.
Default avatar
Si bolj družboslovno narejen sicer bi vedel kaj o pretvorbi energij in o kemijskih procesih v telesu.
Sicer pa poenostavljeno, kurjenje na drva ali pa na plin, izkoristki, ostanki......podoben proces je izguba kg.
Default avatar
Zartrose je napisal/a:
Ups. Narobe. 1,5 do 2,5 litra na minuto je 90 do 150 litrov na uro. 20 m3 je 20 tisoč litrov. Torej 150 do 200 ur, se opravičujem za računski kiks. Če uporabimo najbolj splošno enačbo za izračun najvišje srčne frekvence, se ta giblje med 170 in 200 za posameznike med 20 in 50 let. In če vzamemo 85% kot priporočeno vrednost za vadbo, je to potem srčni utrip na ravni med 145 in 170.

Kar ob upoštevanju teh 85% potem podaljša vadbo na obseg 175 do 240 ur pri 85% obremenitvi oz. srčnem utripu med 145 in 170 udarci na minuto. Glede na to, da je kisika v zraku, ki ga vdihnemo približno 16-20%, je torej pri pljučni kapaciteti med 4 in 5 litri za kurjenje maščobe potrebno tudi povprečno frekvenco dihanja med vadbo za eno uro dvigniti za vsaj 2 do 4 vdihe, torej na raven nekje 15 do 18 vdihov na minuto.

Upoštevaje vse našteto in recimo, da rekreativno vadimo 4 dni v tednu po 1 uro, pridemo na realnost, da z rekreativno vadbo lahko (ob upoštevanju zadostnega vnosa hrane) v 11 do 12 mesecih lahko na zdrav način shujšamo za 10 kg.

In še glede kože... s kombinacijo aerobne in anaerobne vadbe se bo povečala tudi mišična masa in tako bo tudi koža ob uravnoteženi prehrani ostala prožna. Prav je, da na to pomislimo tudi že med samim hujšanjem in morebiti - po potrebi - kožo še dodatno stimuliramo s kakim masažnim oljem, ki vsebuje hyaloronsko kislino in ji tako pomagamo ohraniti prožnost in čvrstost. :-)
Vztrajaj!
.
Default avatar
-misst- je napisal/a:
Umrla :-))))))))))))))))))))))))))

(Verjetno je sicer, da je en ne v tvojem nadvse resničnem stavku pomotoma odveč).
Default avatar
fizkemintefore je napisal/a:
Misliš, da bi bilo dobro vedeti kaj takega, kot je strnjeno opisano v tem članku, objavljenem British Medical Journal-u?
Vztrajaj!
.
Default avatar
iDESI je napisal/a:
V žepe prodajalcev različnih preparatov, ponudnikov storitev. Ti se vedno oglašujejo s tem, da je xy izgubil 20 kg v dveh tednih, oni pa preštevajo zajetne vsote denarja. Kdo pravi, da je alkimija passe?
Default avatar
iDESI je napisal/a:
Gravitacija jim da popust.
De omnibus disputandum..
Default avatar
Tara_S je napisal/a:
;) si vidla luč?

ja, en ne je preveč - to je bil moj škrat ;)
Default avatar
iDESI je napisal/a:
Aha, si se lotil računanja izgubljanja maščob..
No sama nisem nikoli to preračunavala, nikoli v lajfu štela kalorij, res pa da sem človek ki se rad giblje že ves lajf (ples, hoja, kolesarjenje, telovadba, plavanje..), tako da sem vitka z vidnimi mišicami že skoz..
Kar se tiče kože pa ima kar veliko ljudi že nadlahti kot da bi tam imeli krilca... hm.. a če bi redno kvihtali, bi jim mišice pobrale kožo, bi se skrčila? Ker tudi koža ima svoje meje do kje gre lahko nazaj...
Default avatar
iDESI je napisal/a:
Polulaš jih.
Default avatar
En kilogram telesne maščobe ima približno 4000 kcal. Torej 10 kg same maščobe je 40.000 kcal.

Kam gre ta maščoba med procesom hujšanja? Preko jeter in ledvic iz telesa - v predelanem stanju. Jasno, da ne izpuhti, konča v kanalizaciji, delno pa tudi med športanjem v luft.
Default avatar
simple as that je napisal/a:
Po mojem vedenju okoli 7 tisoč (čista maščoba okoli 9 tisoč). Pri prbl. 500 kcal "minusa" na dan to pomeni pol kilograma na teden. 10 minut jogginga poveča potrebe telesa za 100-120 kcal. S 5 km lahkega teka torej pokurimo približno okoli 500 kcal (+/- 10%). Približno enako dosežemo s pol ure intervalne visoko intenzivne vadbe. Pri slednji skrbimo za povečanje mišične mase.
Vztrajaj!
.
Default avatar
Zartrose je napisal/a:
Da, ker sem se preveč "zasedel" in se mi zdi, da sem izgubil na mišični masi, oz. da sem preveč zamaščen. :-)
--
Za prožnost kože je treba tudi ustrezne prehrane (z vadbo ali brez). Predvsem nenasičenih maščob in zelenjave bogate s cinkom. Na ogljikovih hidratih temelječa hrana (in razne diete, ki telo izstradajo) pa povzroči to, o čemer pišeš.
Vztrajaj!
.
Default avatar
iDESI je napisal/a:
No namesto seštevanja odšetvanja vloži ta čas v akcijo-gibanje. ;)
Default avatar
Zartrose je napisal/a:
Po pameti. Trenutno se svaljkam po postelji proti svoji volji. Grip'ca. No, ta hudo je že mimo. :-)
Vztrajaj!
.
Default avatar
iDESI je napisal/a:
Je veliko covida pri vas? Kako pri tebi poteka?Kakšna oblika? Pa domači, so izolirani?