Starševski čvek

ali lahko poštnino plača prejemnik ob prejemu pošiljke, koliko to stane da mi poštar vrne denar

Default avatar
Nekaj poceni (za 5 eur) pri prodala po pošti. Kupec se je našel, a njegova bi bila poštnina. Ali lahko on poštarju ob dostavi plača 5 eur + ptt. In mi poštar denar dostavi? Koliko ta storitev na Pošti sploh stane?

Ali je bolje, da mu pošljem samo v rjavi obloženi kuverti, on pa meni nazaj denar v navadni kuverti po pošti. Ali kako čim ceneje skombinirati pri tako nizkem znesku? Da mi ne bo od prodaje zdaj vse šlo za storitev pošiljanja.
Default avatar
Se ne splača.-
Default avatar
Odvisno, kako tezek paket je. Imas cenik na spletu.
Deugace pa fizicnim osebam se ne splaca posiljati z odkupnino,saj je predrago. Nekje med 2 in 3€ (odkupnina, gotovina) + postnina + 5€ paket. Vsaj 9€ bo na koncu oseba placala.
Ceneje je, ce placa na trr (najceneje preko spletne banke, je manj provizije) ali pa preko kuverte.
Default avatar
Greš na zaupanje, pošlješ in upaš, da ti v kuverti pošlje nazaj denar. Pa "ponikne" in postane neodziven. Te ogoljufa in ostaneš brez artikla. Tako sem jaz na bolhi, ker je tudi bil nizek znesek, potem pa ne duha ne sluha o dotičnem...
Default avatar
Greš na pošto, rečeš, da pošiljaš z odkupnino, teta ti da obrazec za izpolnit, ter vrže pošiljko na vago, reče da bo stroškov pošiljanja naprimer za 3,5 EUR, ti to prišteješ ceni pošiljke in vpišeš skupni znesek v obrazec.

Glede pošiljanja na zaupanje, pa naši južni bratranci pravijo: Obečanje ludome radovanje.
Default avatar
Bil tam je napisal/a:
Jap, za vrednost pošiljke 5 evrov, bo vsak hotel še 90 % vrednosti izdelka plačati za ptt :)))
Default avatar
pošta zakasira pošiljatelju.
VEDNO
če sta se zmenila, da kupec plača poštnino, potem moraš ti založit denar, poštar ti pa potem vrne z nakaznico. pa provizija na nakaznico in odkupnino je tud. za pet evrov je to malo dosti.

kako sta se pa zmenila za plačilo?