Starševski čvek

Novi partner je prijatelj z bivšo

Default avatar
Sem čisto sveža v novi zvezi, vse se je zelo hitro zgodilo (tudi zame). Sva skupaj dobra dva tedna.. Danes pa vidim na njegovem telefonu (ekranu) sporočilo "Dan dan, kako si?"

Nisem ljubosumen tip človeka, me je pa vseeno presenetilo. Do pogovora o bivših še ni prišlo. No potem sem ga vprašala kdo je to in mi reče, da je bivša izpred 7 let, a da sta še vedno prijatelja, da se slišita na vsake toliko tednov, kdaj pa tudi dobita.

Sama nikoli nisem prijateljica z bivšimi, ker semizdi da bivši ne more biti prijatelj (če je prijatelj semizdi da se ta zveza ni nikoli končala in lahko kadarkoli spet prideta spet skupaj)

Kaj se vam zdi, preveč kompliciram, imate vi bivše za prijatelje? Jaz ko sem bila z bivšim prijateljica sem bila zato, ker nisem vedela ali ga še želim ali ne.
Priponke

1_425vPDYmVUl7bTYkgGXR3g.jpeg
(115.56 KiB)

Default avatar
Sama nikoli nisem prijateljica z bivšimi, ker semizdi da bivši ne more biti prijatelj (če je prijatelj semizdi da se ta zveza ni nikoli končala in lahko kadarkoli spet prideta spet skupaj)

tole
Default avatar
kolikokrat na mesec sprostita spolno slo
Default avatar
Se da vse rešit s pogovorom. Moški so kot otroci. Treba jim je narisat. On ima še vedno igračko (cucelj) katero je zdavnaj prerasel. Ima jo iz navade in daje mu občutek varnosti.
Mirno mu razloži, da je treba v prihodnost hodit z glavo obrnjeno naprej in ne nazaj v preteklost. To je nujno potrebno, če bi se rad premaknil iz mrtve točke. Ne moreš delat istih stvari in pričakovat drugačne rezultate. Ne gre. Če je tako super in fajn z njo, bi ostala skupaj. Jah, očitno že ni bilo!
Skupno preživljanje časa in namenjanje pozornosti se dela v času zveze in pika. Ne moreš za sabo vlečt crkovine v nedogled. Smrdi.
Protestira? Se spreneveda?Prav! Razloži mu, da naj se vrne k bivši in naj razčisti z njo, ker očitno ni. Da pa mu boš ponovno na voljo, ko bo imel z njo razčiščeno in na mestu kamor spada. V zgodovino. Enkrat in za vselej.
Tvoj čas je dragocen, ne izgubljaj ga za ljudi, ki ne vejo točno kaj bi radi.
Default avatar
ljudje ki prijateljujejo z bivšimi so čustveni otroci in ne vedo kaj bi radi... samo stran od takšnega.. tudi če bo vse ok s to bivšo, bo našel pa eno drugo (igračko) čez nekaj časa.. tebe vidi samo kot predmet (igračko).. jaz ne bi imela nič s takšnim.
Default avatar
to so otroci je napisal/a:
To razmišljanje je čisto otročje. Lepo, da se dobro razume, veza ni šla na nož narazen, včasih sta si delila ljubezen in intimo, le zreli ljudje so sposobni partnerstvo transformirat v prijateljstvo.
Če pa dec nima razcisceno v glavi, pa ne rabi bivše za gonit se, raje svežo, novo...

Avtorica, direkt ga vprašaj to kar te skrbi, če je prijateljica te bo spoznal z njo..
Default avatar
Takoke je napisal/a:
Aha, bi tako brco v rit dobila, da bi jo odneslo nazaj v preteklost. Pa še on z njo, če mu kaj ne bi bilo jasno.
Default avatar
Takoke je napisal/a:
Bivši so bivši z razlogom. In če sta še prijatelja so tu sigurno še čustva. Če bi bil zrel, ne bi bil več prijatelj z bivšo ampak bi jo prebolel. Problem nastane, ker ko se družimo z bivšimi, vedno pridejo določena čustva iz preteklosti na dan. Saj smo samo ljudje, preteklosti se ne da izbrisati. In ja, tako si dajeta sam uteho, da bosta mogoče kdaj pa mogoče še skupaj.

Daj povej mi, ko ti prijateljuješ z bivšo, jo vidiš čisto kot samo prijateljico in ni nobenega čustva zraven? Daj ne nabijaj. Še moški in ženska sta izredno težko samo prijatelja, kaj šele bivši in bivša......
Default avatar
z vsemi bivšimi sem ostala prijateljica.
tudi kavo spijem z njimi.
občasno-če srečanje tako nanese-so za mizo tudi zdajšnji partnerji in otroci.
dogovorjenih kav ni, prav tako se ne sprašujemo kako smo (sms in podobni pripomočki), si pa voščimo praznike in rojstne dneve.
mene bi zmotili tile dnevni small talki...
Default avatar
Jaz ne bi tolerirala dnevnih sms-ov in njunih občasnih srečanj. Jaz tega ne vidim kot prijateljstvo, ampak za nadaljevanje veze na nek drugačen način.
Vidva sta skupaj 14 dni. Zdaj bi morala imeti oči samo drug za drugega. Sveži zaljubljenci še avtobusa ne opazijo pred seboj, ne pa da si tipkajo z bivšimi.
Default avatar
Z bivšim možem grem ene 5x letno na kavo ali kosilo. Noben od naju nima drugih interesov, sva predebatirala 100x. Rada se pa vsedeva, pocvekava kaj pri njemu kaj pri meni.. Si pa ne pisariva sms, razen za zmenit se, dan, ura ali sem ter tja kdaj kakšno vprašanje, nasvet. .. .
Default avatar
Bivša je bivša z razlogom. Prav tako bivši.

Ne vem zakaj bi se dobivala z bivšim ? So bili skupni časi in zdaj jih ni več. Konec.
Pa je moj bivši enkraten, duhovit, dober in še kaj.
Ampak je bivši. In ker nisva imela skupnih otrok, ni potrebe po debati.
Ne srečujeva se več.
Default avatar
Na zacetku veze si nikakor ne bi dovolila niti milimetra česa, kar bi me zmotilo. On ima že v osnovo drugače zastavljene zadeve kot ti pričakuješ. Kdo si ti, da to spreminjaš? Spreminjaš lahko samo sebe in se odločiš med tem kako moteče ti je. Če ti ni, ok, če ti je, poveš, da takle trikotniki zate niso in da si niti ne dovoliš, da bi si ali bi mu dopovedovala tako osnovne pojme v partnerski zvezi kot je to, da bivša nima tam kaj iskati.
Default avatar
Fionna je napisal/a:
Sveži zaljubljenci še avtobusa ne opazijo pred seboj, ne pa da si tipkajo z bivšimi.

BO KAR DRŽALO!
Default avatar
Kaksni omejenci so tukaj.
Jaz sem 4 leta v vezi, pa imam se vedno stike z bivsim. 1x letno se dobiva na kavi, vcasih 2x, ce uspe (sva namrec na cisto drugem koncu Slo doma).
Odkar sva sla narazen, nisva imela nic, popolnoma nic. Objem ob odhodu. Tu pa tam kak sms, kako si, kaj delas, ce je kaj novega... Ce je kaj zanimivega se pokliceva... To je vse. In tudi ne bi zelela bit vec z njim v vezi, niti kaj drugega, kot pa prijatelja.
Midva sva bila ze v vezi strasno dobra prijatelja. Ampak zal se je tukaj koncalo. Odlicno klapava skupaj, samo je ljubezen samo prijateljska.
Tudi moj partner je vsaj 2x tedensko z bivso, pac imata oba enak hobi in se tam srecujeta. Ona dva sta sla narazen malo bolj grdo (sodisce ipd), pa se sedaj tudi normalno pogovarjata.
Pri tebi je problem ta, da ju poznas premalo casa oz ju se ne poznas, zato pa te preseneca. Dobra stvar je mogoce tudi to, da ti tega ne skriva. Torej.... Ko bos njega bolje spoznala, bos videla, ali mu lahko zaupas ali ne. Prav tako, ko bos spoznala njo. Ce imas le vsaj malo sposobnosti prebrat cloveka.
Default avatar
Čimprej ga zamenjaj za takega, ki bivšo sovraži iz dna duše, da bo bolj zabavno, ko gresta vidva narazen.
Default avatar
Zapri je napisal/a:
Eni kar ne znate ali ne zmorete v življenju naprej. Rajši posvečam čas 100% novemu partnerju kot pa drezam v bivšega kako se ima in kaj je novega. Koji k..urac rabim to vedet?! Zame je to nepomembna informacija. Kako se počuti ob tem moj nov partner je bolj pomembno!
Default avatar
Bivše so bivše z razlogom! Nima si kaj pisarit zdaj ko je s tabo in pika. Nespoštljivo do tebe, tale nima razčiščen v glavi, najdi drugega. Zaupaj svojim instinktom.
Default avatar
kaj bi vi naredili je napisal/a:
Slika
De omnibus disputandum..
Default avatar
Moj da samo pogleda bivšo, postane bivši.