Nega, ličenje in style

Kako brez bolečin nositi salonarje

Default avatar
Za službo sem se odločila, da bom šla naslednjič v klasičnih salonarjih, tistih s petko. Ne najvišjo, ampak takoj zatem. Mora biti klasika in eleganca, ne nek kičasti model. Ko sem tako te slavne salonarje sprobavala, sem probala dve številki. Eni so bili preveliki, ena manjša številka pa premajhna, me je vse notri tiščalo. Pa to v naši priznani trgovini s čevlji, ne kr eni.
In WTF kako lahko ženske to nosijo? Tudi v CCC podobno.

In sedaj me zanima, kako nositi salonarje, da te ne tišče vse notri in boli? Resno sprašujem. Meni ni jasno. Nikoli ne nosim petk, pa mi enostavno res ni jasno v čem je fora.

Če dam pa številko večje, mi pa zadaj za prst ostane prostora....

Kakšen trik? Zakaj nihče ni naredil, prijaznih salonarjev? WTF to nositi je kot bi hodil po žebljih....
Default avatar
Niso ravno salonarji, a bistveno lažje je nositi obutev s polno peto. Tudi škornje. Poskusi. Neverjetna razlika je.
Default avatar
s petko je napisal/a:
V rokah?
Svet je pisan in lep...
Default avatar
Polna peta je napisal/a:
To je pa tako grdo, za kozlat.
Default avatar
Če vse življenje nosiš čevlje brez ali z nizko peto, ali celo superge, pa poleti kakšne natikače, papuče....., se ti noga razvadi in iz takega čevlja preskočiti na salonarje s peto - no vej hoze...... še jaz imam jeseni, ko se iz sandal nazaj v čevlje spravim, malo težav z adaptacijo - pa ne zaradi pete. Če pa na vsak način želiš tako obutev, pa iščeš toliko časa, da najdeš model, ki ti ustreza. Saj veš, brez muje se še čevelj ne obuje:).
Default avatar
Kakšni pa so ti slavni salonarji? 😳😂
Salonar se mora nogi prilegati, če so preveliki, so preveliki, če tiščijo pa premajhni. Če je premajhen, a ni logično, da tišči, sploh pa pri kakšnem konjskem, umetnem ali plastičnem kopitu z materialom vred. 😅😅😅
Imam od 4 do 9 cm visoka, pa sem vse kot copate nosila. Usnjem material. In jih imam še vedno 15 let. ☺☺☺ Sedaj ostajam pri tistih cca 4 oz. 5 cm. Je noga bolj hvaležna.
Je pa res, četudi nikoli noben ni žulil, po zimi kak prvi dan res mal podrgne, ker je čez zimo noga razvajena.
Default avatar
Smesno je gledati brezstevilne gospodicne, kako hodijo v cevljih s petko - zibajo se in prekopicujejo, kot bi hodile po okroglih kamnih. S petami naj bi zenska izrazala eleganco, samozavest, moc, v resnici pa je velikokrat ravno nasprotno. Bi bolje izgledale, ce bi hodile bose.
Default avatar
Navaditi se je treba, čevelj se tudi malo uhodi in ne tišči več, seveda če ti ni res premajhen oz. preozek. Če nikoli nisi nosila niti srednje višine, je mogoče bolje, da si kupiš ene s srednjo peto za doma in se v njih navadiš hoditi in da dobiš občutek.
Default avatar
Kvaliteten salonar ne tišči, res pa se večinoma začnejo nad 200 EUR. Za začetek probaj HÖGL, ti so res zelo udobni, pa cenejši od 200 EUR
Default avatar
No, jaz bi rekla takole.... salonar mora biti obvezno usnjen. Malo mora imeti platforme in še to... najbolje je, da je za polovico številke večji od tvoje običajne številke. Kupi tisti vložek za peto, in si ga zalepi okoli pete in ti bo čevelj prav - se ne bo sezuval. Bo veliko bolj udoben. Če ti bo stopalo mogoče malo oteklo, te čevelj ne bo tišal po nekaj urah nošenja... no to je moj nasvet :)). No še to... ne šparaj pri nakupu, ker tistih salonarjev iz umetnih materialov ne moreš imeti več kot pol ure na nogah... Raje ene kvalitetne kot 5 plastičnih... Hogl salonarji so fajn, pa da ne pozabim Clarks salonarji so super...
Default avatar
Iz natikačev direkt v salonar ne gre. Najprej se navadi na usnjen čevelj z nižjo peto, potem mal višjo, šele potem na salonar.
Default avatar
Po dveh mesecih japank imamo noge čisto razvajene.
Tudi jaz sem začela s salonarji, na začetku sem se sezuvala pod mizo, sedaj že zdržim 8 ur v njih. Imam sedaj sicer tiste, ki imajo malce širšo peto, da se ne polomim, če je treba na teren.
Počasi navajat noge in pa kvaltetne čevlje. Tudi jaz imam usnjene salonarje.
Default avatar
Noga se ti ne bo nikoli navadila na salonar, ker v njem ni v naravnem položaju in trpi. Seveda je od kvalitete čevlja odvisno, ali trpi zelo, ali občutno manj, a nikoli ne boš v njih komot kot v supergah. Sprijazni se.
Default avatar
Kot so ti že nekaj dobrih nasvetov podelile, npr. pol številko večji model, pa zadaj nalepit opetnik iz usnja ali silikona, da se ne sezuva- čevelj ne sme biti na "vakuum" - ker vedeti moraš, da po ene 2eh urah noga še tako oteče, pa čeprav se takoj ne vidi. In adaptacija - kosti stopalnice se razširijo, tako z leti, kot v letnem času, ko preideš na bolj udobno obutev.

Pa tudi znotraj potem nalepiš tisti "blažilnik" iz usnja, ali silikona ali pene, pod stopalno blazino=amortizer pritiska in teže in se laje zdrži.

Veliko je v tem, ker se spremeni težišče prenoa telesne teže pri hoji v čevlju z visoko peto; zato je pomembno tudi, da nimaš odvečne teže :). Višja, kot je peta, bolj re teža na podprstno blazinice in kosti metatarze. Praktično je položaj v deformacijskem položaju za kosti stoplanice...

Za tisto, ki je napisala, da stopiljajo nekatere po prstem delu: ja, ker se tako Čuv petke, da se jih ne odrajsa - sploh, ko hodiš po mestu po kakšnih tlakovcih, so vmes luknje, peta noter, pa oguliš peto ali celo izgubiš templani del spodaj na petki :)

Še moje preverjene, jasno usnjene znamke poleg že naštetih Högl še nemški Lloyd, pa Aldo, pa mnogo italijanskih znamk, ko je čevelj res cel iz usnja, tudi podplat. Ne kupujem pa nobenih "plastičnih", oziroma umetno usnje - nikoli. Ker vem, da je to "suffer na kvadrat" po dveh urah "bivanja" v takem čevlju.
Default avatar
Ni vse v številkah. Če ima najbolj znana in kvalitetna znamka čevljev kopito drugačno od tvoje noge, ti nič na svetu tistih salonarjev ne bo naredilo udobnih.

Poskusi različne znamke. Je veliko kvalitetnih znamk. Meni Ecco ustreza, kupujem samo še njihove čevlje. Mislim si, da pri čevljih je znamka pomembna, saj ko najdeš 'svojo', imajo vse čevlje po istem kopitu narejene in ti bojo OK. Jaz si jih zdaj že upam preko interneta naročiti, ne da jih poskusim prej.

In res ne začeti z zelo visoko peto. Začni s 3,5 cm in potem višaj peto.
Default avatar
wd40 je napisal/a:

To bo rešitev.
Default avatar
s petko je napisal/a:
Imeti sebe rada do te mere, da se ne mučiš v obutvi, ki ti ne ustreza, pa najbrž ni možna opcija. Nimam nasveta, saj pravim, da nas drugačnost bogati.
Default avatar
Za ozko nogo priporočam znamko salonarja Tamaris.
Usnjeni, znotraj mehko podloženi. Trenutno imajo velike razprodaje in se dobijo čevlji po zelo ugodnih cenah.
Default avatar
Če ne uživaš v mučenju, priporočam 'kitten heels' mini petke, čist lušno.

Primer:
Slika
Default avatar
Imam problematično nogo, občutljiva na vsak drek, izbočeno petno kost, you name it. Ampak v salonarjih nikoli nisem trpela. Ker kupim dobro in kupim udobno. To pravzaprav velja za vse čevlje. Pri čevljih še najbolj drži kolikor denarja, toliko muzike. Če nekaj ni 100%, ko prvič obujem, ni variante, da eksperimentiram, ker bolje ne bo z nobenimi vložki in blažilci. Aja, kupujem pa v tujini, pri nas skorajda ne moreš kupit pametnega čevlja. In za celodnevno nošnjo vse, kar je nad 5 cm ni nosljivo.