A vsak dan kuhate
Vsak dan. Največja zguba časa. A moji so jedci in potrebujejo 3 konkretne obroke vsak dan. Nekatere stvari kuham zvečer pozno, golaže in juhe ponavadi v velikem loncu in zamrznem en del za tiste dni, ko res ne utegnem kuhati. Se da veliko pripraviti vnaprej zvečer. Jaz imam takrat mir in največ naredim.
Morda rdeče zelje, zraven kuhan krompir v kosih, pa kakšna hrenovka, če zmanjka časa za pripravo mesa, ali pa piščančji kosi, tudi teknejo. Zdaj se bodo kmalu lahko naredili tudi bučni njoki, ki se jih nato popeče na maslu z žajbljem in posuje s parmezanom, segedin, sataraš, sploh če imaš še kaj domačega paradižnika in paprike. Parmigiana z jajčevci (ene vrste lazanja z melancani), pa matevž in kislo zelje ali repa, pa kakšna pečenica zraven, tudi zelo nasitno, pri nas večkrat naredimo tudi kumarični krompir, enolončnica s kuhanim krompirjem, ki se ga delno pretlači, nato pa doda naribane kumare in ostale začimbe. Ali pa tople kumare v omaki, pa krvavice, če ste ljubitelji, no, zdaj je še skoraj malo pretoplo za koline. Pa kakšne čisto preproste testenine, morda ti lahko pomaga oddaja Italijanska kuhinja s Catherine, ki je na sporedu ob sobotah in nedeljah na tvs1, mislim, da malo po 18.uri, ima zelo veliko receptov italijanske kuhinje, če si ljubiteljica le-te. Zadnjič je gostja kuhala polento s svinjskim ragujem, izgledalo je zelo dobro in hitro narejeno. Upam, da sem ti kaj pomagala.