Starševski čvek

Mož odšel že pred dobrim letom

Default avatar
...ampak to so res mevže. Moj me je dve leti okrog prenašal in me izigral. Za mojim hrbtom si je postavil novo gnezdece, tu in tam se je oglasil in preživel vikend z otroci. Naslov njegovega gnezdeca je bil, čas zase in lažje delo umetnikov. Nekje v ozadju je bil tudi razlog, da ugotoviva kako vidiva nadaljno prihodnost.
Fak!? On na počitnicah, jaz pa z 2 šoloobveznima otrokoma, bajta, sama za vse! Res imam veliko potrpežljivosti in razumevanja, ampak to je bilo nategovanje. Happy the end!
Moj nasvet: teraj ga v p*m*!!!
Default avatar
Ne glede na to ali ima kaj za bregom ali ne, mene bi motilo in bi zadevo dokončno uredila.
Te stvari je dobro zaključit tudi formalno, jih potem lažje zaključiš menalno in na koncu še čustveno.
Default avatar
Hvala za vaš uvid situacije. Odpirajo se mi nova poglavja in vprašanja o katerih bo potrebno razmislit in najti odgovor/rešitev.
Še ena dilema se mi poraja.
Kaj če on ostane brez službe in sva uradno še vedno skupaj?
Lahko tedaj dam vlogo za ločitev, ali moram "poskrbet" za partnerja brez prihodkov?
V prejšni službi je bil med prvimi na cesti va času krize.
Tudi v tej službi je na delovnem mestu, ki se z lahkoto outsourca.
Default avatar
losaj se ga hitro, dokler še ima zaposlitev, če bo brezposeln ga boš morala še financirati na koncu.
res ne razumem kakšne ste to tepke, da pustite, da vas tako okoli prinašajo.
morda pa čakaš, da bo kot polit cucek pricapljal nazaj?
Če se ga misliš dokončno losat naredi to odločno, pošteno in dokončno.
Usedita se, pogovorita,kaj bo s kreditom in bajto in dat zadevo na sodišče.
Default avatar
Rada bi mnenje...smo res tepke, ko pustimo, da ima mož čas (vikend,mesece) zase, da se najde ali pa ugotovi, kaj bi rad? Z mano rad manipulira, ustrahuje- bom šel, raje sem sam, inp..meni to že dolgo presega in ko znorim je čez dva dni zopet ves meden. Negotovost me ubija.
Default avatar
tepkena2 je napisal/a:
jah, taki so, ker jim dopuščate
ker točno vejo, da vas je najbolj strah same bit
Default avatar
tepkena2 je napisal/a:
Zgleda, da delujeta v nekem ciklu ups-ov and downs-ov, kjer so pa verjetno in ups in downs vse nižji... Koliko nižje bosta še šla preden prideš do točke, ko ne boš več tolerirala tega njegovega početja...? Takrat boš nekaj ukrenila. Moj nasvet je: ali zadevo resno sanirat, ali pa narazen.
Default avatar
tepkena2 je napisal/a:
Seveda ima pravico, da se išče. Magari leta, ne le mesece. Vsekakor bi ga pri tem podprla in mu dala prosto pot v iskanju.
Se razume; brez mene v tem špilu. Če se do odločitve o skupnem življenju, celo poroki, ni našel, s takim tipom nimam kaj delat.
Ne razumem, zakaj njegove besede, da bo šel in da bi bil raje sam, jemlješ kot ustrahovanje. S tem ti pa res nič noče. Saj si verjetno pokretna, polnoletna in opravilno sposobna. Dve zdravi roki in nekaj možganov verjetno imaš, da se boš lahko preživela. Moških različnih let je veliko, vibratorji so pa tudi poceni. Ne vem, v čem je problem, da bi se z njegovim odhodom počutila ogroženo. Vesela bodi, da se boš znebila nezrelega loleka, ki ne ve, kaj bi sam s sabo.
Default avatar
jaz sem imela podobno izkušnjo ... sva celo hodila na psihoterapijo in mi je ženska razlagala, da ga moram slišat, razumet in dat dihat ... to, daa sem bila sama za vse, stanovanje, otroke in vse ostalo in da zaradi dela nisem imal časa dihat na tej psihoterapiji ni štelo

je dobila najprej pshoterapevtka pedato, potem pa še bivši, ki se btw še vedno po nekaj letih išče ... je pa spet našel, žensko, ki potrpežljivo prenaša to njegovo samoiskanje ...

pa vsem znancem od te izkušnje dalje toplo svetujem, naj se izogibajo psihoterapevtov, ki delujojo po realitetni metodi ...

so brez vrednot, slovenska zakonodaja zanje ne obstaja, partnerstvo in družina zanje ni neka vzajemnost, ampak princip vsak po svojih močeh, vsakemu po njegovih (četudi namišljenih) potrebah, tako da ni noben problme za to šolo, da eden leži na kavču, drug se pa pretegne ... brez heca
Default avatar
Ena od večjih traparij, ki jih ljudje počnemo samim sebi - in bojim se, da smo tu ženske v prednosti - je ta, da se ne moremo pravočasno otresti takih krvosesov, ki bi sedeli na več stolih hkrati in imeli vse okoli sebe na štrikcu.
Ta tip počne točno to. To so omenili že nekateri pred menoj, namreč da si on pušča odprte možnosti, ti pa visiš v zraku. Naredi temu konec, vloži tožbo na razvezo zakonske zveze in zadihaj na novo.
Ali morda del tebe vseeno upa, da se bo vrnil? Tudi če bi se hotel, se vprašaj, zakaj. Ker je ugotovil, da mu je vseeno lažje živeti doma?
Default avatar
Punce hvala za vse komentarje, res ste mi odprle oči. Ja, pokretna sem in zdrava tudi. Sem financno odvisna od njega, ampak tudi službo bi verjetno našla. Vtrajam pa, ker bi z ločitvijo prizadela vse vpletene, tudi otroke...morda je pa čas, da pogledam nase. Vesela bi bila še kakšne besede, da me zbrcate :)!
Default avatar
Čaka da se odplača kredit, potem bo vložil za ločitev in pol hiše bo njegove ne glede na to koliko jo je on dejansko odplačal. Otroke redno jemlje k sebi zato, da igra na karto "dobrega očeta" in mu ni treba plačevati preživnine. Ločiti se noče zato, ker te izkorišča za denar. Loči se čim prej, preden bo kredit odplačan in vztrajaj v svojih zahtevah. Res je, da znajo bit sodni postopki dragi in smotani, vendar se ti finančno bolj splača, da vse to izpelješ zdaj, kot pa da čakaš, da mu odplačaš hišo in se on spravi nate in vajino premoženje z odvetnikom in ljubico v ozadju, ki ga bo podpihovala.
Default avatar
Živijo,

Ne vem, če bo 100% držalo, a mislim, da se lahko ločiš brez njegove privolitve. Torej lahko urejaš vse sama. Za premoženje sicer ne vem kak je, a po moje se da tudi. Če se ne odzove na pozive csdja ali sodišča, ti pač razsodijo v tvojo korist. Vprašaj csd in kakšnega odvetnika ali notarja. Brez veze se vleče in živita v nekem limbu (nedorečenem odnosu). Polno sreče. 🙂
Default avatar
Zdaj so že tri leta od tega.