Starševski čvek

Mož odšel že pred dobrim letom

Default avatar
Mož je odšel že pred dobrim letom. Ne želi več živeti z mano. Imava 2 otroka pod 10 let hišo psa mačko ribico 1000m2 parcele in kredit.
Kredit tu in tam plača svoj del, 2/3 ga odplačujem jaz, otroke ima redno.
Ko omenim, da bi papirno uredila, noče o tem nič slišat, pravi, da je čas.
Kaj ima za bregom?
Česa ne vidim?
Očitno bom morala na lastno pest sprožit postopek.
Priponke

profimedia-0231285145 (1).jpg
(107.61 KiB)

Default avatar
zakaj bi se ločeval, če mu pa ti kredit odplačuješ, hiša pa je še vedno njegova
Default avatar
Hša je pisana pol pol.
Trenutno še je 70% kredita za odplačat.
Default avatar
kaj ima za bregov je napisal/a:
Kako je "pisana" - ne pomeni nič.
Default avatar
Rečeš, da je zdaj tvoj čas, ko se želiš ločit in kje se lahko dobita na pol "poti" - reci, da si čakala dovolj dolgo in da pričakuješ, da se ločita v roku enega meseca.
Default avatar
kaj ima za bregov je napisal/a:
Ne vidiš tudi tega, da v prvi vrsti verjeno noče svojih staršev in bližnjih sorodnikov "razočarat", se prikazati v svoji realni podobi, kakšen izkoriščevalski luzer je. A misi, da ma tako zlato mednožje, da se to lahko gre? Nobeno moško mednožje ni vredno poniževanja ženskega dostojanstva na tak način. Imej svoje dostojanstvo, reši se takega čimprej, preračunljivca izkoriščevalskega za lastno korist, sedečega na dveh stolčkih. Igra na karto empatije preko vajinih skupnih otrok.
Default avatar
Vloži tožbo za razvezo.
Default avatar
Rok-1 je napisal/a:
Oh, več kot očitno je, da gre za lastništvo vsakega od njiju po 1/2.
Default avatar
Mož je odšel in pustil mene in otroka "velikodušno" v hiši. Ker nama je "odstopil" hišo, je insistiral, da ne bo plačeval preživnine. Papirno prav tako ni hotel nič rešit - ne premoženja, ne skrbništva ne nič. Papirno smo bili še lep čas tako kot pred ločitvijo.
Preselil se je v neko staro razdrapano neopremljeno garsonjero. Tistih par dni na mesec, ko je imel otroke na stiku, jih je peljal k svojim staršem, tam so prespali, potem pa drug dan meni nazaj domov.
Potem je mož od njegove ljubice ponorel in vrgel žensko ven iz mansarde (živela sta pri njegovih starših). Domov ni mogla, v najem tudi z 2 otrokoma ne, k mojemu bivšemu tudi ne.
In je prišel bivši na idejo, da se naj izvoliva midva z otrokom izselit, skrbništvo bi imel naenkrat deljeno (prej je preživel z otrokom max 2 vikenda na mesec in tu in tam par ur med tednom), v najino hišo pa bi se vselil skupaj z tanovo in njenima otrokoma.
S tem, da sem levji delež financ za bajto vložila jaz, ko sem dobila dediščino od doma.
Bilo je pravo sranje in potrebovala sem dobrega odvetnika.
Svetujem ti, da zadeve urediš čim prej, ko še ni vmešane tanove, njene žlahte, ko še je njegova žlahta na tvoji strani in ga ne pumpa in ne podpihuje in ko še ni prevelik delež kredita odplačan.
Default avatar
Poleg tega, da očitno hoče sedet na "dveh" stolih, s tem da je eden lahko tudi prazen (torej ni nujno, da ima drugo), pač noče sprejeti dokončne odločitve, ker potem bo to to, zdaj pa si misli, da te še lahko dobi nazaj, ko bo želel, je najbrž problem tudi to, kar je nekdo že omenil, in sicer kako bo izpadel pred drugimi. Zdaj ima in eno in drugo, tebe na vrvici, ker te ne spusti, pa dejansko samsko življenje.

Pa seveda, najpomembnejše, finančno mu gre zdaj dosti bolje, ker ne plačuje kredita, lastnik je, pa preživnine najbrž tudi ne plačuje. Ne rabi se uradno ukvarjati s tem, če mu je, mu je, če mu ni, mu ni. Itak imaš ti vse čez in boš poskrbela, da bodo računi plačani, otroka oblečena in sita.

Če bosta to uredila uradno, on ne bo mogel več računati na to, da lahko ne plača kredita, da lahko ne pride po otroka, da mu ni treba nakazati preživnine. Saj ni nujno, da je finančni razlog glavni pri njemu, ampak če se karkoli zgodi, se zdaj gladko izmuzne in izogne, potem se pa ne bo mogel. Pa dokončno bo, ne bo več mutenja kot je zdaj.

Ti pa tudi poglej, kako si s kreditom, kako bo z odplačilom, koliko boš morala njega izplačati, glede na to, da boš najbrž prevzela nepremičnino in kredit. Ker če ga je 30 % odplačanega in boš ti postala lastnica celotnega, potem bo njemu nekaj treba dati. Pa izračunaj si, koliko si ti zdaj pokrivala njegovega.

Skratka, njemu gre ta nedoločenost na roke, ker nima obveznosti in lahko ima samo pravice. Toliko, da boš ti poskrbela za vse, on pa ne bo nosil posledic, če bo karkoli narobe. Tebe pa ta nedoločenost ubija, saj ne veš, kaj in kako bo, in s tem te ima malo tudi v pesti. Bolje prerezati in iti naprej, čeprav bo težko (čeprav mislim, da sta najhuje že dala skozi).
Default avatar
ne zapenjaj je napisal/a:
pojma nimaš.... :)

Že če sedaj plačuje ona 2/3 kredita za hišo, bo hiše več njene, kot njegove - čeprav sta v ZK vpisana pola-pola. Pa če so računi za opremljanje, izvedbo del na hiši tudi morda nanjo napisani in plačani z njenega računa, tudi. Ne more reči, da je on v zameno za to doma "odgospodinjil" in da sta enakovredna pola-pola. Ker nista :D
Default avatar
Z bivšo ženo sva imela vsak svoj avto kupljen z lastnimi prihranki. Ona je dala za njega 2000€ jaz za svojega 18000€. Ob ločitvi sta bila oba avtomobila avtomatično od obeh. Nič ne velja da je šlo za moj avto iz mojega TRR in od mojih prihrankov. Pač ona je svojo plačo zapravljala za cunje, čevlje, lepotne posege, razne terapije, osebno rast...
Default avatar
kaj ima za bregov je napisal/a:
Ko pride na vrsto razveza, je potrebno določiti tudi preživnino za otroka.
Logika pri povprečni plači pravi takole: Preživnina za dva otroka očeta naredi za kreditno nesposobnega. ;)
Dlje kot vleče satus Q, bolje živi, ker na računu nima nobenih sledi o fiksnih stroških ala preživnina.
Zdaj pa pozor: Če boš peljala to brez premisleka in pametnega dogovora, ki bo obema omogočal primerno finančno stabilnost, boš še najbolj škodila otrokoma.
Default avatar
BTDT je napisal/a:
od lani dalje je to irelevantno, ker se pri računanju kreditne spodobnosti upoštevajo vsi vzdrževani člani, ne glede na to, ali je določena preživnina ali ne
Default avatar
Premalo podatkov si navedla, da bi lahko kaj več povedal o tvojem možu.
Default avatar
irelev je napisal/a:
V kolikšnem znesku pa se upoštevajo?
Default avatar
ne vem no ja je napisal/a:
Seveda ni važno, iz čigavega TRR je šlo kaj, vse v skupni zvezi zasluženo se deli na polovico. Kar lahko dokažeš, da si imel pred zvezo, je pa izvzeto. Da tega ne veste in se greste zvezo, ste pa res glupi. To so osnove.
Default avatar
seveda sem vedel, da je v zakonu vse od obeh. Napisal sem zaradi ostalih, ki nekaj pametujejo.
Sem jo potem peljal do notarja, kjer se je ona odpovedala mojemu avtu jaz pa njenemu. Enako sva naredila tudi s stanjem na TRR in krediti, ki jih je imela. Je vedela, da je tako edino pošteno in ni komplicirala.
Default avatar
Glede na to, da je vajinega zakona konec čim prej uredi se uradno. Za ločitev ne rabiš njegovega soglasja. Razdelita skupno premozenje in kud koji mili moji.
Zakaj zavlačuje ve samo on, ampak to je njegov problem, na tvojem mestu se jaz s tem ne bi ukvarjala.
Default avatar
Zdaj bo kmalu dve leti.