Starševski čvek

Moja 140kg sodelavka

Default avatar
Menjala sem službo. Imam 140kg sodelavko staro 48 let - no pravzaprav ima še kakšen kg več - povedala mi je sama. Ženska celi dan sedi, printer si je privlekla k svoji mizi, da moramo ostale hodit čez celo pisarno k njej. Premika se čim manj. Recimo jaz tečem z vsako dobavnico posebej v skladišče in naredim tako caa 5 km dnevno po tamalem, ona zbira dobavnice, da je skladiščnik že čisto živčen, potem jih pa eni uturi, češ, daj nesi še moje. Parkira obvezno tik ob vhodu, da ja ne bi rabila kakšnega koraka več naredit. Pride rajši 15 min prej, da bo ja parking fraj. Malice si ne gre kupit v trgovino, ker to bi že bil napor. Naroči si iz gostilne - ponavadi kar duplo, da ima še za večerjo baje doma. Kaj pa poje. Pa to meče hrano v sebe. Količine, da imamo mi 4je doma eno njeno malico po moje za 2 dni pa ne bi vsega pojedli. Kokakole ne hektolitre, sladkarij na tone.
Niti slučajno, da bi se čemu odpovedala, ali pa nazaj držala. Lani je 6 mesecev ni bilo, ker je imela težave z nogami.
Jo zdravnik pošilja na operacijo želodca. Njen odgovor: "Pa si ti nor. Veš koliko lahko poješ, če imaš operiran želodec? Samo par žlic naenkrat! To ni za mene, ker potem ne bi mogla jest in mi bi bilo slabo." Ja ddd to je point a ni?
Kaj je s takimi ljudmi, ko ostarijo? Pristanejo na vozičku ali kako? Kdo jih lahko sploh neguje? To po moje rabiš 4 ljudi, da jo zdignejo, če pade.
Pa kako lahko prideš na 140kg in ti je vseeno?
Priponke

profimedia-0351286769.jpg
(90.43 KiB)

Default avatar
Kake službe imate to, da imate čas vse videt in komentirat?
Je pač debela, ti nisi. Nekdo kadi, nekdo se zadeva, nekdo pije. Njena bolniška je stvar nje in delodajalca. Tvoje dobavnice in izguba časa so pa komu drugemu v nos. Skratka punca, delaj, ker si za to plačana.
Default avatar
Dušebrižnica, zase se brigaj.

Če ji želiš pomagati, se najde lepši način, kot opravljanje na forumu. Ampak, ti bi jo samo sodila in obtoževala.
Default avatar
Razumem, da je nekdo debel in ima recimo 20 -30 kg preveč.
Ne pa da jih ima 140 in mu je očitno vseeno kaj bo z njim čez 10, 20, 30 let.
Default avatar
Tudi ti v službi gotovo ne blestiš ravno kot delavka leta, če ne delaš drugega, kot opazuješ njo. Raje ji reci hvala, ker se na njen račun počutiš bolje in si filaš ego.

Ona sama točno ve, da je debela in tudi ve zakaj. In tudi dobro ve, da to ni zdravo. Zakaj nič ne spremeni, je njena stvar. Ne potrebuje tebe in tvojih modrosti, da bi se tega zavedala. Zato se raje vase zazri in sebe "popravljaj", ker tudi glede tebe se marsikdo sprašuje "kako je lahko taka", "kako lahko to počne", "kako ji je lahko vseeno, da je taka/da to počne"....? Verjemi.
Default avatar
Haha imam občutek, da si dregnila debeluhe, glede na zgornje komentarje. Jaz se sama sprašujem podobno. Kako se lahko privedeš sploh do te točke, da imaš toliko kg in kako se ti ne vklopijo rdeči alarmi v glavi.. In kot si rekla, vsak mali korak šteje,: od tega da se sprehodiš 1x na dan do printerja ali proizvodnje ali narediš 20 m več, ker ravno ne parkiraš pred vhodom v službo..nevem. Najbrž samo ona ve zakaj je taka in glede na njeno razmišljanje, bo taka tudi ostala. Sto ljudi, sto čudi. Je pa vsem dobra motivacija, zato da ne postanejo enkrat kot ona.
Default avatar
Poznam eno takšno. In brez slabe vesti za VSE svoje kilograme krivi PCO. "Veš jaz ne morem shujšat, imam PCO. Pojem kot ptiček, ampak imam PCO ..." In potem smo bili nekaj dni skupaj na dopustu in ženska dobesedno žre cel dan: zajtrk 6 maslenih rogljičkov, kokakola, kosilo, potem vrečka čipsa, kokakola, pa na štantu pomfri, pa otrok bi šel v Mkdonalds - pa otrok ne poje, ampak poje ona ... In tako cel dan! Ampak ona ne more shujšat, ima PCO ...
Default avatar
Zdaj si dregnila v gnezdo...
Default avatar
da so ene ženske tako debele, da se druge zraven njih lahko bolje počutite... Začnite se bolj brigati zase. Že to mi pove veliko o tebi, da ti NJENA debelost predstavlja tak problem, da si šla spisat tako dolg sestavek na MON.
Default avatar
Nasa sodelavka je na firminem druzinskem pikniku vrgla v sebe v enem šusu 15 (15!) piscancjih perutnick (celih). Pa to se zdalec ni bilo vse kar je tisti dan vrgla v sebe. In se hvali se s tem oz s ponosom pove.
Default avatar
Kolikor vem, so takšni debeli ljudje v svojem življenju zelo žalostni in osamljeni, in jim je v edino veselje in tolažbo le hrana.
Ko si tako zelo debel, niti ne moreš normalno hoditi. Zato ima najbrž probleme z nogami in noče hoditi. Če bo še naprej tako debela, bo imela probleme in težave tudi drugje.
Default avatar
To je kriv njen moški, če ga seveda ima. Pri nas je bilo takole - moja žena je rodila prvega otroka pred šestimi leti in takrat je po rojstvu kar malo papcala ona... Pa je padel kar kakšen čips, potem so bile že večerne čokoladice, potem je eno uro po kosilu si kar eno banano vzela, pa potem čez pol ure ji je kar sladoled zapasal... Jaz sem to nemo opazoval dva meseca. Potem sem pa resno zagrabil. Zajtrk nam je gospa postregla brez sladkih stvari, kava je bila brez sladkorja, dopoldanska malica je bila sadje (brez banan) kosilo je bilo strogo zelenjavno s prilogo ali riba ali meso, nobenih ogljikovih. Večerja je bila solata brez jogurt in majoneze prelivov. In to je bilo dva meseca brez pardona. Od takrat naprej nobenih težav več. Da ne govorim, da je bil vnos kakršne koli sladkarije v hišo prepovedan, kot tudi vsi prigizki in sladoledi. Nič. Niti sokov ni bilo na razpolago. Edino, če je gospo prosila, da ji stisne pomarančni sok iz pomaranč in da je zalila z vodo.
Jaz sem to hitro poštimal.
Tudi zdaj je redno tehtanje, ko sta dva kilograma prekoračena se začne najprej resen pogovor, se tehta spet čez dva dni in če je stvar ok je ok, če se viša, potem potegnem stroge ukrepe!
gospod Vagabund Vaga Stručnjaški,
prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj
diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap
Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University
Default avatar
Ne vem, če je v celi Sloveniji kakšna 140 kilogramov težka delavka. Se ne bojiš, da te bo ta sodelavka prepoznala, oziroma, da pišeš o njej po forumih?
V moji delovni dobi sem doživela marsikaj...Imela sem sodelavca, ki je bil v mladosti pravi maneken. Nato je zbolel (na živcih) - shizofrenija v nekaj letih se je strašno zredil. Verjetno so k temu pripomogla zdravila, duševno stanje in potem seveda vedno manj gibanja. Smilil se mi je.
Bodi srečna, da si taka kot si. Kdo ve, kaj ta tvoja sodelavka nosi v sebi, zakaj toliko je? To je sigurno kakšna čustvena praznina, vedno manj gibanja, to pa je spet začarani krog.
Posledice svoje debelosti bo nosila sama in se najbrž ne bo dobro končalo.
Default avatar
povprečna je napisal/a:
Hehe pa se motiš. Nismo vsi, ki ne obsojamo drugih zaradi svoje teže, tudi sami debeluhi. Zgolj živimo in pustimo živeti. Nekateri tega očitno ne zmorete, tako kot nekateri ne znajo zapreti hladilnika.
Default avatar
Nasa maskota je napisal/a:
Kaj pa je na perutnickah mesa?
Jaz jih 10 pojem z lahkoto, pa imam normalno tezo, lahko bi imela tudi kak kg vec.
Default avatar
ne razumem tega je napisal/a:
Meni je takih ljudi zal. Njim v glavi in dusi ni dobro, to je pa veliko huje kot 140kg!
Default avatar
Po mojem tudi njej ni vseeno vendar se ne more in noče spremeniti. Hrana je svojevrstna tolažba. Včasih potem pride tisti klik v glavi, včasih pa te ustavi kar telo samo (kakšna kap, odpove kak sklep)...
Za obsojat to ni, čeprav veš, da bi veliko naredila že nekaj teh povsem malih sprememb.
Default avatar
Jaahh, sprejela se je s svijimi vsemi kilami, si prilagodila lajf temu, zdaj jo pač sprejmite še ve..

Debelost je večinoma plašč zaščite.

Iz zdravstvenega vidika pco (ki ga ena omenja) ni krivec za debelost, ampak tisto kar se skriva za vsem skupaj. take bolezni so itak le odraz dušno srčno umskega stanja..
Default avatar
ne razumem tega je napisal/a:
Vidim eno debelo žensko enkrat v hotelu, pa pogledam na njen krožnik, pa si rečem, pa kako je lahko tako debela, ko tako malo poje. Še jaz sem imela več, pa sem mela takrat 55 kg, sedaj mam 56 kg... Ampak to je bilo že 10 let nazaj.... najmanj. Pol pa ženska začne hodit po hrano enkrat, dvakrat, trikrat - pa to vse glavni obrok. Med tem sem jaz že vse pojedla, od juhe do sladice in šla... on je še kar hodila po hrano :))

Debeli ljudje se nažirajo, drugače ne more biti debel, pa še ful mesa pojedo,.. ne moreš biti tak, če tako ne delaš, ker meso ima polno hormonov za debeljenje, ker jih dajajo živalim, da so debele...

Zato jest teh bajsik videti ne morem, ker točno vem, da zaradi takih pobijo ful več živali, ker se enostavno NAŽIRAJO z živimi bitji in jih koljejo še toliko več samo zaradi takih....
Default avatar
Jest mam tudi pco, pa mam 56 kg... 40+ Več kot 58 kg jih nikoli nisem imela.