Starševski čvek

Znižane cene nepremičnin

Default avatar
Za prvi oglas ti povem, da se prodaja že zeloooo dolgo.
Je montažna gradnja, imaš skupen vhod skozi "prton" s sosedi. Prej je bilo to družinsko, sedaj staro hišo obnavljajo, so jo poceni kupili eni južni.
Default avatar
Ce oddajas stanovanje na dobri lokaciji za normalno ceno ga oddas v enem dnevu. Za garsonjero pri kino Siska me je klicalo cez 100 ljudi. Oddaja manjsih stanovanj res ni problem.
Default avatar
Kakšni tudi namenoma prikažejo "znižanje" cene, tako da postavijo visoko kot osnovno in znižano kot tisto, po kateri želijo prodati. To psihološko vpliva na kupce, ker vidijo, da kupujejo kao znižano.
Default avatar
Dva znanca, ki iščeta stanovanje pravita, da so cene višje.
Prodaja poslovnih prostorov je pa logična, da so cene padle, kar nekaj podjetij je zelo naklonjenih delu od doma, da s tem zmanjšajo stroške najema.
Default avatar
Fionnca je napisal/a:
Mene sta ze dva klicala, pa še ven nismo šli :) se izve pač, da se bo oddajalo. Ista lokacija.
Default avatar
Jaz spremljam bolj cene za najem kot prodajo. Zadnjih pol leta nove ponudbe skoraj ni bilo.
Kar je bilo sprejemljivega je šlo, ostajajo stanovanja za 600, 700€ na mesec. Izven LJ. Znotraj še kak € več.
Default avatar
Za garsonjero v Bizoviku (bivalne površine je 30 kvadratov, ne toliko, kot piše v naslovu oglasa) je treba najeti še parkirni prostor v garaži, 60 evrov, plus stroškov je 160 evrov, plus nočejo študentov, največ eno do dve osebi.

To stanovanje torej efektivno stane skoraj 700 evrov na mesec ...
Moj sin je ravno najel enoposteljno sobo v trisobnem stanovanju v Črnučah, najemnina za stanovanje je 600 evrov, cca 120 evrov je stroškov, parkiranje je za rampo. Notri bodo štirje.

Eno pravilo: kar ima primerno ceno, se hitro proda/odda.
Default avatar
Recesija je napisal/a:
Ne sa jajte. Spremljam nepremicnine z nastavljenimi filtri. Iz leta v leto je vse manj zadetkov, zadnje leto pa se verjetno ali niti ne prodaja, ali pa so šle cene gor. Ne vem, če v zadetkih najdem eno nepremičnino na teden. Dve let nazaj jih je bilo vsaj pet, pet let nazaj pa vse polno. Hranila sem v pdf aktualne ohlase. Kar si pred dvema letoma dobil za 150k, zdaj ne najdeš pod 200k. Seveda, vrednost je tista, ki jo kupec plača, ampak generalno se je ponudba v petih letih podražila za več deset odstotkov.
Primer kot je prvi link, za ta denar si pet let nazaj dobil podobno hišo v tesni okolici Ljubljane. Tri leta nazaj je bil na prodaj dvojcek v bezigradu za 165k, drugi del se prodaja sedaj za sto več.
Nikar ne sanjajte. Še v prekmurju je treba placati vsaj 20k vec kot tri leta nazaj. Prekmurju, od koder vsi grejo, ne da se tja selijo.
Default avatar
Prav danes sem iz zobozdravniške čakalnice gledala v sosednji blok in razmišljala, kaj je tu tako dragocenega? V bloku si omejen na tiste kvadrate stanovanja, balkon. Nato imaš skupno stopnišče in mogoče prostorček v kleti. Vsakič te čaka drug parkirni prostor pred blokom. Vse kar si nakupiš moraš prinesti iz parkirišča po dvigalu ali peš po stopnicah do svojega stanovanja.
In to stanovanje je več vredno kakor hiša mojih staršev, ki jo neuspešno prodajam, ker pač ni na atraktivnem kraju. Če razmišljam dalje. Preden začneš graditi hišo moraš kupiti zazidalno parcelo, pridobiti gradbeno dovoljenje, urediti komunalne in vse ostale priključke, kar te že stane nekje 100 ali več tisočakov. Nato se začne gradnja z vsem materialom in končno ureditev okolice.
Koliko več denarja se porabi za hišo, kakor stanovanje. Kje je potem poanta tega, da ob prodaji stane stanovanje, ker je v mestnem središču več kot hiša? Pa naj pogledam še tako. V hiši je veliko prednosti. Z avtom prideš do vhoda. Nič si ne deliš z veliko ljudmi( stopnišče, dvigalo, parkirni prostor, skupni vhod, zelenico, igrala...) Vse kar imaš je tvoje. Imaš mir in plačaš po lastni porabi, ne pa da plačuješ nekemu upravniku bloka neke iks stroške, pa dajaš v skupni fond...
Le zakaj ne morem prodati hiše? Ne ni predraga, 140 tisočakov. Je pa starejša in ima preveč zemljišča. Nihče ne potrebuje toliko zemljišča, ker ga nima časa obdelovati.
In tako bom mogla znižat ceno hiše, jo še bolj razvrednotit in na koncu bom vesela, če jo bom uspela prodati za veliko manj, kakor je vredno eno enosobno stanovanje v mestu. Na netu se pa napiše: Cene nepremičnin padajo.
Default avatar
Ajapane je napisal/a:
Zato ker hiša krade življenju čas. Čas da jo zgradiš, jo urejaš, da vsak dan prideš k njej in od nje. Življenje ni le prebivanje v nepremičnini, je še mnogo več in vse to več je v mestu bližje. Prijatelji, potrebščine, narava, služba, ugodje.
Default avatar
Dobro povedano. Hisa res krade zivljenju cas.
Default avatar
Prvo pravilo. Lokacija, lokacija ,lokacija. Ta je najpomembnejsa.