Starševski čvek

Dopust po kosih

Default avatar
Vsaka 2 meseca si vzameva prost teden. Potem greva za štiri, pet dni med tednom, ko je manj gužve, na oddih. Hribi, kmečki turizem, morje, toplice, izleti, kamor pač lahko greva glede na vreme in finance. Včasih je kakšna stvar dražja, si jo privoščiva pa samo za dva, tri dni, ravno toliko, da doživiva kaj novega. Tako se večkrat zresetirava ob napornih službah. Sva oba že blizu 60 in opažam, da mi bolj paše počitek večkrat, pa čeprav krajši.
poleti greva za kak podaljšan vikend v hribe, da se umakneva pred vročino, na morje greva junija in septembra. Tako se boljše počutim telesno in psihično, na bolniški nisem bila že leta.
Kako drugi starejši, ki ste še zaposleni, porabite dopust? Imate raje daljši dopust v kosu?
Default avatar
Bi z veseljem tako, kot ti, ampak nimam toliko dopusta.
Default avatar
Upam, da mi pri teh letih ne bo treba več delat. Ti še delaš, posledično imaš najbrž noro število dni dopusta, zato ga pač na nek način moraš pokuriti. Organizem se od napornega, stresnega dela začne odklapljati šele po enem tednu, tako da blagor tebi, da ti zadostuje dopustovanje po malih kosih.
Default avatar
Nedeljska je napisal/a:

Sem čez 50, mož blizu 60. Najraje poleti vzameva 3 tedne dopusta in te 3 tedne preživiva nekje na morju.
Tak način prakticirava nekaj let in nama zelo odgovarja. V treh tednih se človek lahko res temeljito spočije, ne pa, da prideš nekam za 1 teden, praktično si komaj prišel in že moraš iti.
Vseeno si pozimi (ker ne smučava) vzameva tudi kak teden ali vsaj 4 do 5 dni v kakšnih termah, to tudi paše. Ampak glavni dopust pa je 3-tedenski poletni. Saj bi šla tudi za 4 tedne, ampak toliko dni naenkrat pa služba ne dovoli.
Default avatar
Midva sva malo mlajša, imava službo "od doma". Tudi midva si na 2-3 mesece privoščiva kak podaljšan vikend, enkrat v letu pa potovanje za 2-3 tedne. Paše :)