Starševski čvek

Zaradi korona natege pregledov praktično ni, ljudje v stiskah, zzzs blagajna pa v minusu

Default avatar
Enako kot larix. Sem navaden smrtnik
Če rabim zdravnika pridem do nje najkasneje čez 2 dni.
Prav tako ostali zdravniki specialisti.
In moje prijateljice tudi nobeden nima težav z tem
Default avatar
Bajjaja je napisal/a:
Napotnice se dobi brez problemov.
Pregledi pri specialistih pa so z zamikom 2-3 mesecev.
Default avatar
točno tttako je napisal/a:
Pa nisem tako mlada, čez par let me čaka penzija☺☺☺
====================================================
Bogat si šele takrat, ko imaš nekaj, kar se ne da kupiti z denarjem.
Default avatar
larix je napisal/a:
Mene tudi.:) Še vedno smo DOKAJ mlade. Tam nekje pri 60-tih se še potrudijo. Pri 80+ te pa nihče ne povoha več.
Default avatar
larix je napisal/a:
Ker si bila napotena na urgenco. Za takšno napotitev pa vemo, da moraš dobiti napotnico z oznako nujno. Imaš srečo, da imaš takšno zdravnico.
Default avatar
Uz trebuha uz srca. Pa ni nič nujno
1 m čakanja :)
Tko da...
Default avatar
Neučakana je napisal/a:
da imeti tako odgovorno zdravnico predstavlja srečo v našem zdravstvenem sistemu. Takšni, tako odgovorni bi morali biti vsi. Ne pa zgolj redke izjeme, ki pomenijo srečni zadetek za pacienta, če naleti nanje.
Default avatar
Neučakana je napisal/a:
točno tako, mafijska združba od vlade dol ti moli tiste vprašalnike pa bebavi varnostniki ki ne znajo si riti obrisat da en bi smrdeli, ti težijo tam za tiste vprašalnike pa kam greš kaj te briga kam grem, kamor čem smrad pof ukani, saj plačujem zdravstvo in lahko grem k zdravniju kadar čem da jim jebem me ter golazni pokvarjeni lopovski
Default avatar
larix je napisal/a:
čakalnice so PRAZNE, v UKC SO ČAKALNICE PRAZNE, pohlej si kokoš jedna kakšne posnetke izpred korone, če si že tako butasta da se ne spomniš KAKO POLNE SO BILE ČAKALNICE PO VSEM UKC da nisi mogel notri stopit v čakalnico, kje so sedaj vsi ti BOLNI ljudje, nimajo ne pregleda ne nič, že logika uči, če vzamejo enega na pol ure pol jih pregledajo 5 na dan in basta včasih so jih 50 ali 100 kdo ve koga si ti vse podkupila za tiste napotnice pa da si na vrsto prišla ali pa ležeš kot stekli pes teče
Default avatar
mafija na kubik je napisal/a:
Kvader je plačan, a dela na področju korone. Pregledi so samo na področju korone. Korona stane milijarde. Zato minus.
Default avatar
DRUŽINSKI DOHTARJI SE NE JAVLJAJO NA TELEFONE OZIROMA GA JE NEMOGOČE DOBIT. ČE GREŠ V BOLEČINAH NA URGENCO TE NAPIZDIJO ZAKAJ SI TAM. SRAMOTA!!!!


mafija na kubik je napisal/a:
Default avatar
družinski zdravniki sem nogokje ne javljajo a telefone, na napotnico čakaš še dlje kot pred korono, saj noben nič ne dela, država zdavstvo je v totalnem razsulu, cigani 20 bolnikov z kovidom ne zmorejo pošlihtat v ukc, kakšno zdravstvo pa je to, kaj pa dela tisoče in tisoče medicinskih sester pa dohtarjev ki so na mojih davkih pa prispevkih
Default avatar
v našem kraju je čez vikend dežurna služba v zd.. Mama ji otekel jezik, slabše je govorila, otekala ji je polovica obraza.. Dom zaklenjen, na trkanje, zvonec se nihče ne javlja, na vratih telefonska-mobi.. Odgovor reševalca je bil flegma- pa jo peljite na urgenco, ki je pol ure daleč..Na koncu je po 25 min čakanja na vročem soncu( ni sence zunaj, ni klopce), dobila inje proti alergiji in napotnico za urgenco v primeru poslapšanja.. Pacientov pa ni, ker vsem povejo da niso kritični.. lahko umreš pred vrati praznega zd.. pač korona časi...
Default avatar
Vse to je "brezplačno javno zdravstvo"
Povejte mi bi se privatnik s koncesijo tudi tako vedel ?
Default avatar
Ne poznam nikogar ki bi imel problem priti do zdravnika ali specialista.
So pa čakalnice prazne ja, ker ne sme bit 50 ljudi na par kvadratih! Ne vem kaj je tukaj čudnega?
Trikrat sem že mami (ki je 70 btw) peljala k specialistu in nisem smela notr. V čakalnici je rekla so bli štirje, vsi par metrov narazen z maskami. Bili so naročeni po urah. Če je še kdo prišel čakaš zunaj, tako kot sem morala jaz čakati na njo zunaj.
Ko sem šla sama na pregled isto. Si naročen na uro in ni dovoljeno da nekdo pride uro prej in čepi v čakalnici. Edini pregled, ki se mi je prestavil je zobozdravnik -privat :).
Default avatar
kakšne trosite je napisal/a:
oglasila se je še ena defektna kura, zaradi take gnojadi nam je vse propadlo. če ne veš in ne poznaš nikogar, ki bi imel tovrstne probeme napiši svoj naslov pridem k tebi te zagrabim za vrat in vozim od vrat do vrat k vsakemu ki zaradi korona natege ne more do zdravnika lahko pa si pogledaš včerajšnja poročila na tvslo ob 22 uri tam gospa iz zveze upokojencev in še ena gospa govoriti ravno o tem zdej pa kura pokaj pič ko pa spi zdi
Default avatar
ŠE ENA DEFEKTNA KURA je napisal/a:
BRAVO, točno tako!
Default avatar
brezplačno javno je napisal/a:
kot prvo nic ni brezplacno... ce orides k dohtarju brez urejenega zavarovanja, te ne bo povohal... moras imeti zavarovanje, da bo zavarovalnica to placala v tvojem imenu, ti pa zavarovalnici za to placujes... torej se enkrat PLACUJES MESECNO in to torej pomeni da NI NIC BREZPLACNO.

kot drugo privatnik s koncesijo je kot koncesionar del javnega zdravstva in je torej del istega sistema kot dohtar, ki deluje v zd.

cisti privatnik pa nima nic z zavarovalnico je pa druga stvar.
Default avatar
Ne vem zakaj delate take odgovore. Ali ste res totalno nerazgledani ali pa tako butasti, da prepisujete oz. govorite kar je nekomu drugemu zraslo na zelniku. Torej papige.

Pa poglejmo tako opevane samoplačniške zdravstvene usluge. Ja, se pravi rabim - odprem denarnico in je stvar rešena.
To bi še šlo za kakšen ortopedski pregled, dodatno mnenje......Redko kateremu smrtniku v SLO je " dano" da si lahko v nadaljevanju plača še dodatne preiskave ( RTG, CT, magnet........) in kasneje še operativni poseg in rehabilitacijo, fizioterapijo.

Če pa to prevzamejo zavarovalnice - je pa ( ameriški sistem ) da plačuješ mesečno in imaš tudi sklenjeno individualno pogodbo.

Ko ti bo mesečna ( letna ) premija narasla zaradi prekomerne telesne teže, sladkorne bolezni, narave dela ( blagajničarke v trgovinah, Mesarji v hladilnih komorah.....) se boš pa malo vprašala oz. obujala spomine o " dobrih starih časih "

In ko ti bo zdravnik, ki ga plačuje zavarovalnica prečekiral tvoj karton in na podlagi koliko x si bil pri zdravniku in zakaj in se bo to poznalo na položnici, ja takrat boš ŽAL pomislil, da za vsak flek ne rabiš urgentne napotnice in ni potrebno da se ti posvečajo trije zdravniki.
Default avatar
kakšne trosite je napisal/a:
Če ni ne poznaš nikogar, ne pomeni, da jih ni. Veliko več nas je kot pred korono!!!!
Ne vem več, kaj naj z mehurjem. Ves čas me boli, občutek kot da tišči na vodo, čakala za UZ dva meseca, našli nič, čakala 14 dni, dobila AB, ni pomagalo nič, pijem borovnice, razne sokove ... nič od nič, čakam na urologa že 8 mes, pa še 6 jih bom... Vmes pa ne vem kaj naj...