Starševski čvek

Zaradi korona natege pregledov praktično ni, ljudje v stiskah, zzzs blagajna pa v minusu

Default avatar
kako more biti zzzs v minusu če pa skoraj nihče nič ne dela pravijo ni kadra, poberite ves ta kader, ki leži po pisarnah pa po oddelkih ker pregledov ni pa ga sterajte v domove za ostarele pa tam, kjer vam pravite, da manjka. kogar vprašam, in tudi sam sem bil nekje, vse prazno, hodniki prazni, v celi bollnici v celem oddelku je čakal en sam pacient na pregled osebni zdravniki, če do njega spoh prideš, nočejo pisati napotnic v večini,kot je dejala gospa iz upokojenske zveze, ljudje so v hudih satiskah, kršena na je ustavna pravica do dostopa do zdravstva mafija pa laže o tem korona virusu in kradejo zadaj ko stekli psi.cela država ne more teh 25 bolnikov k seb spravt pa to je vse total propadlo
Default avatar
Naj naženejo prejemnike socialnih pomoči delat v zdravstvo, pa bo dovolj kadra.
Default avatar
preveč kradejo, zato ni denarja. V zdravstvu garajo samo še sestre in požrtvovalni zdravniki, ostalo se masti brez slabe vesti, saj ni nobenih sankcij-.
Default avatar
Ampak ne pozabijo pa vsakič pojasnit, da imamo zdravstvo na vrhunskem nivoju, primerljivo z najrazvitejšimi.
Default avatar
Ne vem kje ti živiš?
Že večkrat bila v zdr domu, bolnici, urgenci in ja je polno. Noddelki tudi
Napotnice in preglede dobim
Default avatar
Socialni paraziti vam na urgenci za socialko absolutno ne bomo brisali riti ko se podelate v gate.


Se cenimo!

Naj vam vlada riti brise ki je spravila v tako stanje vse skupi!
Default avatar
mafija na kubik je napisal/a:
Se strinjam, pa vso to zdravstveno osebje, zdravniki, sestre, ki so bili so in se bodo doma.. Naj gredo v domove pomagat, tam baje dihajo na skrge, zdravniki in sestre pa doma.. Poznam zdravnico in med. sestro ki sta bili za casa krize dva meseca na cakanju, po drugi strani so se pa baje domovi utapljali v pomanjkanju.
Da ne govorim o vseh storitvah ki so nam seveda kradene, jaz od treh specialistov, ki sem itak cakala vec kot pol leta do enega leta, nisem se k enemu prisla na vrsto.. Ko bo pac bo, so rekli, zdaj je taka situacija baje, da nic ne morejo fiksno rect, tudi ce mi zdaj dajo datum recimo oktobra, to ni 100%..
Pa ljudje imajo res resne probleme..
Default avatar
Lahko me pošljete za socialno podporo riti brisat, ampak bodo obrisane plačilu primerno. Če mislite moje delo plačevati po ukrajinskem standardu, bo ukrajinska tudi kvaliteta izvedbe.
Default avatar
mariannnne je napisal/a:
Daj mi povej, kje v zdravstvu garajo od pojava covida dalje?? Dejansko so bolnice prazne tam, kjer naj bi izvajali redne preglede in posege. Po treh mesecih sem končno prišla na vrsto za en usran rentgen. Nikjer nobenega, tu pa tam kakšen osamelec, pred korono pa je vrvelo od ljudi. Pridem na vrsto takoj, sem bila edina, opravim, pridem ven, še vedno nikogar. Očitno naročajo tako, da se dva sploh ne srečata med seboj, zato so pa take čakalne vrste, ali kaj?
Default avatar
Mogoče je odvisno od ZD, ali pa regije, a v Lj sem pri splošni zdravnici januarja (!) dobila napotnico za gastroskopijo. Naročili so me sredi junija. Zaradi korone so vsi termini odpovedani. Če bo bog dal, lahko naslednji termin pričakujem nekje septembra, oktobra.
Ne vem, če to glih kaže na to, da bi zdravstvo delalo.
Default avatar
daj povejjj je napisal/a:
Tocno tako, jaz sem imela oftalmologa. Prej se nas je ponavadi trlo v cakalnici, zdaj pa pridem, itak te ze na vratih ustavi in vse podatke, v cakalnici sem bila pa sama, ko sem prisla ven, je tam ena gospa cakala.. Datum sem imela marca, prestavljen, na vrsto sem prisla v zacetku julija.
Dvomim, da so vsi ti ljudje naenkrat skrivnostno ozdraveli..
Default avatar
Samoplačniško pa prideš do specialista takoj, pa nihče ti ne rine pod nos tistega vprašalnika o počutju, ki ti ga sicer vsiljujejo po ambulantah....
Ni to zanimivo? Če plačaš, korona strah ne obstaja.
Default avatar
Tvcoko je napisal/a:
Dvomim, da so vsi ti ljudje naenkrat skrivnostno ozdraveli..

Po moje čakajo, da jih pol pomre, pa da se čakalne vrste sprostijo. Zanimivo bi bilo enkrat za spremembo slišati številke ljudi, ki so umrli ali imajo hude posledice, ker niso dobili pravočasne zdravstvene oskrbe. Ne pa da vsak dan poslušamo o tem, koliko prehlajenih (ali pa niti to ne) so na novo odkrili.
Default avatar
hilary c je napisal/a:
Dogaja se to, na kar smo nekateri opozarjali že od vsega začetka.
Default avatar
hilary c je napisal/a:
to se strinjam, da bi morali te slišati. Je pa tudi res,da vsi zaradi nepravočasne in zamujene zdravstvene oskrbe ne bodo pomrli, so pa lahko posledice hujše in trejnejše in zahtevajo daljše, dolgotrajnejše zdravljenje - kaj za bolnika to pomeni in kakšne posledice nosi naše države itak ne briga, briga jo samo denar in to slednje je tudi mnogo dražje za naš zdravstveni sistem.

jaz sploh ne razumem te panike - če trdijo da je verjetnost okužbe z masko majhna - zakaj vse ne deluje normalno- itak moramo vsi nositi maske in torej četudi bi prišel kdo s korono na pregled je verjetnost okužbe majhna, pravijo zelo majhna. Torej sploh ni jasno zakaj ne delajo normalno - razen tega,da si s tem privoščijo počitnice na delovnem mestu, ki jih imajo plačane.
Default avatar
Robi... je napisal/a:
Res je, smo.
Spomnim se ene - googlaj ali kakšen nick je imela, ki je orgazmirala ob "eksponentni rasti okužb", pa kako se bo po dveh dneh podvojilo, potem samo še eksponentno raslo bla bla bla. Kot sem že takrat rekla, Švedska je edina prav ravnala, zdaj jo pa kaznujejo z rdečim seznamom.:) Da je edini pravi pristop Švedski, bodo nekateri ugotovili šele čez par let.
Default avatar
20. maja sem bila pri svoji osebni zdravnici, ja, naročena točno ob uri in takrat tudi prišla na vrsto, napotena na urgenco, kjer se je trlo ljudi, čakala 6 ur.
Naslednji dan bila naročena na polikliniko, dobila napotnice za slikanje pljuč, trebuha,
in pregled pri ginekologu, opravila vse v 14 dneh. Kontrola na polikliniki vsake 3 tedne.
Ja na polikliniki po hodnikih ni gneče, ker vsakega, ki je naročen spustijo notri samo 15 minut prej, pred naročeno uro.
K zobozdravniku sem se prijavila konec junija, dobila napotnico za slikanje.
9.9.2020 in 10.9.2020 opravim tudi tole. Nič privatno. Torej le ni vse tako črno..☺☺☺
====================================================
Bogat si šele takrat, ko imaš nekaj, kar se ne da kupiti z denarjem.
Default avatar
larix je napisal/a:
Na urgenci se ljudi še vedno tre, ker ponavadi pridejo brez napotnice in direkt na urgenco. Zdaj pridejo tja tudi tisti, ki po redni poti ne dobijo termina oz. je ta termin premaknjen daleč v prihodnost. Pa gredo na urgenco. Več jih tudi plača kot samoplačniki, ker so prišli na urgenco, čeprav niso imeli življenjsko ogrožujočega stanja.
Default avatar
larix je napisal/a:
Očitno si imela urgentno stanje, če te je zdravnik poslal na urgenco. Sploh ker so te vso pregledali.:) Najbrž se je zdravnik bal, da je kaj zelo resnega, zato si bila deležna tako hitre obravnave in zato imaš kontrolo vsake tri tedne. Tako obravnavajo tiste, pri katerih je možno, da gre za kakšno hudo bolezen.
Verjemi, da ostali smrtniki čakamo ko nori.
Default avatar
očitno si je napisal/a:
Točno tako. Pa najbrž je dokaj mlada. Starostnika kljub urgentnemu stanju pustijo čakat. Nikogar ne briga.