Starševski čvek

Ločitev in majhen otrok

Default avatar
Mamice, kako ste preživele ločitev od partnerja? Kako so sprejeli majhni otroci, stari manj kot 2 leti? Čez koliko časa ste se počutile boljše?
Default avatar
Kaj spravljate revčke na svet, če še same niste sposobne živeti. V zakonu so vzponi in padci, ne pa ločitev ob prvem problemčku. Za naprej pa pamet v glavo.
Default avatar
Zdravo, otrok je bil star 4 leta. Mož je sel takoj k drugi živet
Otrok je slabo sprejel. Po enem do dveh letih se je ustalil in prilagodil
Težje je bilo z mano. Se po petih letih sem včasih zelo žalostna, da ni zakon uspel. Sem bila pa zelo zelo slaba, psihično in fizično v tem času
Srečno
Default avatar
Anton prvi je napisal/a:
Tone, da so v zakonu vzponi in padci, bi bilo dobro razsvetliti tudi očete. Vključno s pametjo v glavo. Da ne bi bili njihovi otroci tisti, ki se morajo prilagoditi novim razmeram.
Default avatar
Otroka smo obdržal, isto ko da stran vržeš 120eur otroškega in 200eur sociale na kos.
Default avatar
Anton prvi je napisal/a:
Avtorica se je znašla v stiski in res ne rabi tvojega moraliziranja. Ne veš, kaj se je zgodilo in zakaj je do tega prišlo. Najbrž se ne ločuje zato, ker bi ji bilo tako lepo.
Življenje je težko. Res je, da so v zakonu vzponi in padci, ampak včasih pride do problemov, ki so nerešljivi. Ne sodi!!!
Default avatar
Ker je bil otrok ob razhodu še zelo majhen, je zanj to, da z njegovim očetom živiva narazen, edina realnost, ki jo pozna. Najbrž je zato šlo precej lažje, kot če bi bil starejši in bi se spomnil, kako je, ko mami in oči živita skupaj.
Default avatar
Otrok sprejme cist ok ce ti sprejmes ok...je hudo za oba oz za vse samo to je zivlenje in ce ti jokas cele dneve bo tudi otrok slabo sprejel... pa daj zavedate se da ni edini dec in ne edina baba na svetu...uzvajte zivlenje ker je prekratko tko da razne travme zakaj ni uspel zakon in podobno je brezveze!!!
Default avatar
luna med temnimi oblaki je napisal/a:
v današnjih časih se na žalost ločujejo za vsak manjši prepir. Tisti ki pa vara je pa egoist in je le posledica nizkih družbenih vrednost, ker se vse gleda samo skozi denar in nimajo ljudje več nobenega sramu in vrednot. Varajo pa tako ženske kot moški, ni razlike.
Default avatar
1992 je napisal/a:
če so otroci potem se ne gleda več na stvar, da ni edini dec in ne edina baba na svetu... Tako gledajo na stvar, tisti ki se ločujejo za vsako malenkost. Za otroka je njegov oče edini dec in mati edina "baba". Samo nekaterim ki skačejo čez plot je očitno vseeno, če njihove otroke vzgajajo novi partnerji in gre življenje njihovih otrok mimo njih... Pa krivi so tako tisti ki varajo kot tisti ki vedo da so ljudje poročeni in potem razdirajo družine. Tudi te je lahko sram, posebej kakšne mlajše smrklje ali tudi smrkovce, ki se slinijo za starejšimi poročenimi.
Pri meni ko sem bil samski in je povedala da je poročena, do druge pijače ni prišlo, ker nisem razdiralec in tudi vem da tisti ki enkrat vara bo vedno varal. Enako je z lažnivci. Eni celo življenje lažejo soprogam, otrokom še marsikatere druge stvari, ki niso povezane z varanje.
Default avatar
Otrok, enako ob ločitvi star 2 leti, je sprejel brez težav. To pa zato, ker sva oba kazala pozitivno energijo, vedno lepo govorila drug o drugem, otroka spodbujala. Veliko smo se še vedno družili, otrok se je navadil na novo situacijo, kjer sta starša "samo še prijatelja".
Predvsem se je treba zavedati, da si kot starš, zaradi ločitve, najprej dolžan gledati na otroka, potem šele na svoje občutke. Tudi če ti je hudo, če trpiš, tega v pričo otroka ne kaži. Nadeni si veselo masko in igraj zadovoljno igro, saj otrok, sploh pri tej starosti, refleksira tvoje počutje.
S časom boš tudi sama "nasedla" tej svoji pozitivni igri in črne misli te bodo vedno manj bremenile.
Default avatar
987654321 je napisal/a:
Treba je sam sebi tako dolgo lagat da potem laž sprejmeš za resnico? Tako počnejo goljufi, ko tako dolgo in dobro lažejo sebi in drugim, da jim potem še marsikdo verjame.
Jaz če bi bila ločena, ne bi otroku govorila nič lepega bivšem partnerju, ne bi pa tudi nič grdega. Enostavno se o temu ne bi pogovarjalo, ko bi pa odrastel si pa naj sam ustvari mnenje.
Default avatar
Katjusa91 je napisal/a:
Otroku bo dosti lažje, kot šče bi bil že star naprimer 8 let... Ker bi se zavedal, kako je bilo, ko ste skupaj živeli kot družina. 2-letnik se tega še ne zaveda skoraj nič. Je iskren, nepokvarjen, tudi z njim se ne da tako zelo manipulirati, kot s starejšimi otroci.
Večji ko so otroci, težje je. Še najhuje pa je, ko so najstniki ali starejši najstniki. Ker ima še zelo manipulativne možgane in lahko tisti, ki poizkuša nagajat, to s pridom izkoristi.
Default avatar
vsak sam ve je napisal/a:
Potem očitno nisi starš, ker ne znaš v tem prepoznati višjega cilja. Tudi o božičku otroku lažeš, pa nisi zaradi tega goljuf. Če je tvoj bivši dober starš, naj otrok o njem posluša samo dobro, četudi ga ti kot bivšega partnerja ne maraš ali sovražiš. Pojma nimaš, kako pomembna je starševska vloga in brezskrbnost v tem oziru, za otrokov čustveni razvoj pri dveh letih.
Ko bo otrok tako velik, da ne bo več rabil verjet v božička ali popolnost očeta/mame, si bo pa ustvaril svoje mnenje, ja.
Default avatar
kako imate lahko otroke, ce niste za skupaj? Ali ste zanosile samo na svojo "zeljo"`?
Default avatar
dajte mi no povedat je napisal/a:
Pa kakšno pravico imaš ti tukaj levite drugim žugat?
Marsikdo se na pričetku zveze ne predstavi v svoji realni luči, zaljubljenost večini zamegli razume in realni pogled, zaljubljenost mine, pojavijo se težave, ki jih pred vstopom v zvezo ne vidijo in ne opazijo. Ker se jih niti ne da - nekateri tudi to znajo spretno prikrivati.

Nekateri se znajo tudi dobro pretvarjati. Ko se pa otrok rodi, pa sploh kasneje, ko shodi, ščeblja in se je treba čedalje več z njim ukvarta in ga tudi pravočasno vzgajat, se pa izkaže da premnogi niso kos in dozoreli tej nalogi. Otrok je preizkušnja za zvezo, zakon. In z vso pravico se neka zveza med dvema lahko konča, če se tako izkaže. Čimprej, tembolje za otroka.
Default avatar
a ti si s kom za skupaj je napisal/a:
Ne, pojavi se izključno kisanje babje betice, vedno brez izjeme, če ne sledi zmešankam, jo te hočejo živo požret.