Starševski čvek

dopust v stanovanju

Default avatar
Je še kdo letos na dopustu in nikamor ne gre, res nikamor?
No, pri nas je tako.
Default avatar
Kje pa piše, da je treba kam it?
A to je sedaj obvezno?
Default avatar
Nikamor iz stanovanja ali nikamor iz domačega kraja?
Default avatar
Seveda smo je napisal/a:
Nikamor nikamor, skoraj nikamor.
Default avatar
...in cemu je tako? Razlog? Ce ti tako pase, ok, meni ne. Kaksen dan doma, ok, cel dopust pac ne. Se pa, tudi letos, posluzujem par dnevnih oddihov, veckrat po par dni in ne v kosu vec tednov. Ob morju, balazam za duso, ko morski valovi oblivajo obalo, prijetno ozracje z vonjem borovcev, svoj koticek ob drevesu ... To je kulisa, ki sprošča telo in duha, ... Poletje brez vode & sonca ne pomeni najlepsega časa v letu - tudi letos ;).
Default avatar
še kdo tako je napisal/a:
Gibalno ovirana, finance ali se vam ne da nikamor?
Default avatar
Zame to ni dopust. V tem primeru bi raje delala kot čepela doma.
Default avatar
Goldfish je napisal/a:

Jaz tudi.
Če je človek zaprt doma v svojem stanovanju, to ni dopust. Potem raje delam. Celo leto delamo, da si lahko privoščimo počitek in uživanje. Mi smo se ravno vrnili s 3-tedenskega dopusta v Dalmaciji, bilo je čudovito.
Zdaj pa polni energije nazaj v službo!
Default avatar
AMPAK:
Jaz vsak dan nesem smeti v kanto pred blokom, ker podpiram rekreacijo ... torej zdrav duh, v zdravem telesu.
Default avatar
Pri nas takole je napisal/a:
Celo leto delamo, da si lahko privoščimo 14 dni počitka in uživanja.
Ravno toliko, da človek ne “krepne”.
Ja, lepo je biti suženj!
Default avatar
Na dopust, že več let nikamor ne hodimo, si, želimo zaradi otrok a žal finance ne dopuščajo
Tako pač je, se ne sekiramo. Uživamo skupaj tudi doma
Default avatar
Isjajia je napisal/a:
Pa vsaj te bone izkoristite, ker v gotovino jih ne morte pretopit. Jest morte doma, ali na dopustu. Pac gres v apartma in sam kuhas. Da otrok zamenja okolico in to skupaj s starsi. Teha si otroci zelijo.
Default avatar
Sem že vzela krajši dopust, naredila plane, a se tri dni nisem premaknila iz stanovanja. Nafilala sem si baterije, spala, ležala in lenarila, brala, uživala v banji ob glasbi in svečkah, brskala po starih albumih in drugih spominih. Čisti užitek, ker mi je telo takrat povedalo, da rabim točno tak dopust.
Sicer pa je tudi dopust v lastnem kraju lahko lep. Spoznavaš naravne in kulturne zanimivosti, odkrivaš skrite kotičke, opazuješ dogajanje, naravo, za kar velikokrat zmanjka časa. Marsikakšna prireditev je tudi brezplačna. Tudi skok do Obale, na kakšen hrib, do jezera ni nujno drag.
Default avatar
Žal jih, ne moremo, ker je bolniška do konca leta.
In ne smem nikamor
Default avatar
Ne vem, zakaj bi bilo za dopust treba spremeniti okolje. Zame je najlepši dopust doma. Nobenega stresa, norega pakiranja, nobenih zastojev na cesti, nobenega drenjanja po letališčih, na plaži med ponorelo množico ljudi, nobenih opeklin, nobene hrane, ki povzroča drisko, nobene naglice in živčnosti. Mirno lenuhariti na kavču, sprehod, jagode z vrta, hrana kot si jo navajen, počneš, kar si zaželiš in veliko počitka. To je zame daleč najboljši dopust.
Default avatar
a ni to grozljivo je napisal/a:

Sicer ta 3-tedenski dopust v Dalmaciji ne bo eden in edini, bo denar še za kakšne toplice jeseni ali pozimi, ampak ja, delamo TUDI zato, da si z denarjem lahko privoščimo dopust (pa hrano, obleko, čevlje, nov avto, kakšen koncert, kino ali gledališče...).
Če sem zaradi tega suženj, prav. Raje delam v službi in se kot suženj 8 ur dajem "na razpolago" svojemu delodajalcu kot pa, da sem na socialni pomoči, brezposelna, brez denarja za osnovne stvari, kaj šele za priboljške!
Default avatar
Jaz sem na dopustu in doma. Niso razlog finance, preprosto sem rada doma. Rada imam ležerna jutra, sprehode s psom, dooolgo kavico na terasi, kakšen obisk popoldne, piknik na vrtu, večerni špancir po travnikih. Ne maram pakiranja, hitenja, gužve, milijona turistov, obleganih turističnih krajev, prevažanje pet ur v eno smer in pet ur v drugo, stanja v koloni na meji, stanja v vrsti na letališču ...

Ja, smo taki.
Default avatar
Stara 25 let. Nazadnje bila na morju/dopustu s starši pri 15tih. Starši gredo vsak let. Jaz zadnje desetletje le šola/delo, domov, trgovina, zdravnik, pošta, banka, mogoče kdaj kaka kavarna (pa še to zadnjih nekaj let več ne). Sem ves čas doma.
Default avatar
Sicer sem v penziji. Nimam popolnoma nobenega veselja kam iti. Zapravim en kup denarja, če kam grem, kar je najhujše, kamorkoli grem, na drugi postelji ne morem spati (še doma spim slabo). Tudi mene moti dolga vožnja, vročina, ko pridemo na cilj, me takoj začne vse dolgočasiti. Najraje sem doma, da dopoldne skuham in še kaj postorim, po vrtu in okolici, popoldan pa mi neizmerno paše, da se uležem in se malo odpočijem. To je zame dopust.
Sem čudna, ja tako mi pravijo.