Starševski čvek

Zdaj pa je vroče vam ateistom in kristjanofobom, a?

Default avatar
Zdaj pa je vroče vam ateistom in kristjanofobom, a? Bog je na zemljo poslal vročino zaradi pomankanja vere. Tudi pri nas je trenutno prevroče za spat, mamo hladim z obkladki, kmalu bom še zmolila, potem bom pa mirno zaspala, ker vem, da se bova že dopoldan z mamo več ur hladili pri dveh svetih mašah in potem še popoldan več ur v župnišču, ker morava gospodu župniku perilo presortirat in oprat. Mi kristjani vedno mislimo vnaprej, z mamo sva darovali, ko je gospod župnik zbiral prispevke za izolacijo in nova okna za v cerkev in za klimatizacijo župnišča; in to ne malo kot nekateri stiskaški ljudje, darovali sva skupaj preko 5 tisočakov za naštete namene, nekaj so še ostali farani darovali, zdaj se pa to obrestuje, skupaj nam je uspelo. Zapomnite si: Jezusova ljubezen te greje, ko te zebe, in te hladi, ko ti je vroče. Bog si vse zapomni. Obiskujte svete maše in velikodušno darujte, pa se boste tudi vi lahko hladili.
Default avatar
Pa od kje jih vlečeš?!! 😂😂😂👍
Default avatar
Jaz tudi verjamem da me bo kmalu zeblo. Čez par mesecev. Do takrat bom pa užival.
Ni je bolj trajne stvari, kot so začasne rešitve.
Default avatar
Z vsem dolžnim spoštovanjem, mi se hladimo s klimo. Sveta maša, tudi večerna konča predno eni končamo v službi, darove nam obere pa FURS.
V cerkev je enim za iti, ko ni gužve, samo mir in tišina. Vsako vero je treba spoštovati, ne pa izrabljati za take ali drugačne namene.
Lp
Default avatar
Kot ateist vroče dneve izkoristim in jemljem kot pripravo na pekel... glede na to, da me je kar nekaj babnic poslalo k hudiču. Tko da vse se da koristno izkoristiti, samo če se hoče. :-)))
Default avatar
Epic Fail je napisal/a:
In si šel na obisk k njihovim mamam?
Ni je bolj trajne stvari, kot so začasne rešitve.
Default avatar
A ni, da se gre večina vernikov poleti hladit in pozimi gret v nakupovalne centre , ker cerkve niso klimatizirane? Nakupovalni centri 'majo vas rad?
Default avatar
Saj res... verniki greste na hladno v božje hrame. Še zlasti ob nedeljah. Hm... jap, bi vam skorajda zavidala. :-)
Default avatar
sam fprašam je napisal/a:
Cerkve majo debele zidove, visoke stropove, zato so polet kar hladne.. So pa tud pozimi hladne za pop... Ampak malo se tud mora potrpet za gospoda župnika
Default avatar
wd40 je napisal/a:
Podnapise... Porfavor. :-)))
Default avatar
Epic Fail je napisal/a:
Ko te žena pošlje k hudiču, pa greš k njeni mami...?
Ni je bolj trajne stvari, kot so začasne rešitve.
Default avatar
wd40 je napisal/a:
Imam čisto drugačne izkušnje. Potencialne tašče so bile čisto OK. Niso one bile nič krive, da je bila njena hči jezna name. :-)))
Default avatar
Pozdravljeni gospa Majda!
Redno berem vaše izjemne poste in moram reči, da ste mi Vi in Vaša mama za vzor.
Solze dobim na oči, ko vidim kako nesebična in globoko verna oseba ste.
Vas bi imela takoj za prijateljico, ker je malo tako požrtvovalnih žensk.

Ne razumem Vas pa čisto dobro .... gospod župnik pravi da je tako soparno in vroče poletje zato ker smo ljudje tako grešni? Vročinski valovi so v bistvu kazen?
Je potem v nebesnih hladno?
Hvala in lepo nedeljo Vam želi.

Joži.
Default avatar
Majda1948 je napisal/a:
Se znajde tako, da dobi denar iz Katarja!
Allahu akbar!
Default avatar
naš gospod mufti je napisal/a:
Je gospod mufti uredil klimatizacijo, tako kot pri nas gospod župnik v župnišču? Mogoče bi lahko tudi naša župnija kaj dobila iz Katarja v imenu medverskega sodelovanja, imate kakšen kontakt, da bi jaz to posredovala gospodu župniku? Bog je velik! Bom molila za našo medversko solidarnost.
Default avatar
Joži iz Zgornjega Dupleka je napisal/a:
Hvala za prijazne besede, gospa Joži. No, to ni vnaprejšnja kazen, ampak bolj Božja preizkušnja. Kazen je samo za tiste, ki niso bili radodarni do svoje župnije, zdaj pa nimajo klimatskih naprav v župnišču in dobro izolirane cerkve in se cvrejo. Ampak nikoli ni prepozno za spreobrnitev, Bog odpušča, gospodje župniki sprejemajo!
Default avatar
Bog nima veze s histerično obsesivnimi ženskami, ki se imajo za globoko verne. V njih biva hudič :).
Default avatar
Jaz molim in vedno dobim. Sem molila, da naj bo hladnejše, ker je peklenska vročina in čez pet minut se dež ulije in ekola takoj nekaj stopinj manj. Ampak moje molitve so tudi jezne, besne, prosece, niso samo lepe in po nareku tako hinavske.
Default avatar
Medve z mamo imava v hiši dve novi klimi, so donirali iz društva ZZB NOB, katerega članica je mama. Vedo namreč, da sva veliko darovali za Cerkev in so nama nesebično priskočili na pomoč. So pa tudi ponudili mami delo, da bi čistila društvene prostore, jaz bi jo tja vozila na vozičku, denar pa bi direktno nakazali na župnijski TRR.
Default avatar
cerkve majo je napisal/a:
Na Primorskem se verniki v cerkvah poleti cvrejo oz. kuhajo kot v peklu. Debeli zidovi poleti akumulirajo in oddajajo toploto, pozimi pa hladijo kot hladilnik. Majdi, a ne bi prepričala ZZB, da donirajo še kakšno klimo za primorske cerkve. Na Vatikan ne gre računati.