Starševski čvek

Kako se znebiti gosta, ki noče odditi?

Default avatar
Pozdravljeni,
Na obisku je prijateljica in vedno znova ne dojema mojih namigov, da je čas da gre. (Npr. Ja jutri moram pa zgodaj vsati, o poglej koliko je že ura...). Kaj naj naredim da ne bom zvenela grdo?
Default avatar
Enostavno rečeš: draga moja, če ne zameriš, jaz bi šla spat, ker moram zjutraj zgodaj vstat, pa še glava me boli za znoret. Se še kaj vidiva v kratkem.

Tak način je kratek, jedrnat, ne daš možnosti izbire in ni nesramno.
Default avatar
Poznam problem, jaz imam take v familiji. Za manj kot štiri ure se njim sploh ne splača priti na obisk (pa nismo daleč narazen, da se zastopimo). S takim se najraje dobim pri njih ali zunaj, da lahko vstanem in grem, kadar jaz hočem. Včasih pa pač vzamem v zakup, da bom oddelala cel šiht obiska (8 ur), se sprijaznim.

Nimam rešitve, ne znam ti svetovati. Eni so taki in ne dojamejo, pa če namiguješ ne vem koliko. Jim pašejo doooooolgi obiski, kaj jaz vem. Meni je dosti, če se kdo oglasi za urico ali max dve, prek glave zadosti. Eni so pa drugačni in jih ne spremeniš.
Default avatar
Sem imela primer obiska (znanka je nekaj prinesla ) in nikakor , da gre. Nisva se že itak imeli kaj pogovarjat, potem sem ji rekla, da mora otrok spat ( 6 let) , ona pa, zakaj, saj ste na dopustu? Čez čas sem rekla, da jo bom pospremila do vrat, ker zvečer vrt zaklepamo.
Naslednjič bom vse na vratih opravila. Če slučajno po kakem ćudežu pride naprej, bom direkt rekla, da naj gre, ker smo utrujeni ipd. Če ljudje ne razumejo, je treba direkt.
Default avatar
Vstaneš in jo "lepo" ven vržeš:" Ful lepo da si prišla, lepo te je bilo videti, pozdravi doma".
Če še tega ne šteka, pol pa ni druge, kot "prosim da greš, ker bi rada šla spat".
Default avatar
Ne vabi je več k vam domov, ampak se dobivajta kje zunaj ali pri njej.

Drugače jo boš morala vsakič ti direktno odsloviti na način, ki so ti ga že drugi forumaši napisali. Tebi bo neprijetno, njej ne bo nič jasno in bo po možnosti še užaljena, spremenila se pa ne bo.
Default avatar
To je izredno zoprna situacija. Moja dolgoletna prijateljica in njen partner sta takšna. Drugače super človeka ampak na obisk v svoje stanovanje ju pa več ne vabim. Ne razumeta nobenega vljudnega namiga, ne da smo utrujeni, ne da je treba skopat otroke in jih dat spat... nič... še direktni midva greva spat je deloval šele čez kako uro ... v glavnem grozno.
Ni druge kot da vstaneš in prijateljico direktno pospremiš ven ali naredi kot mi in se z njo dobivaj samo zunaj ali pri njej v izogib slabi volji in takim zadregam.
Default avatar
Moja prijateljica je tudi taka. Zelo fajn druzba nekaj casa, a ne razume, da je treba enkrat iti. Po veckratnih razmisljanjih kako to izpeljati sem ji vnaprej povedala, imam toliko in toliko casa, pol pa moras iti ker delam to in to. Je rekla ok, in se pol ni skidala ven. Po nekaj casa sem ji prijazno rekla, da zdaj pa res moram to in to in je sla. Brez zamere, pozabila je, koliko je ura in se sama ni spokala. Od takrat naprej mi ji je enostavno rect: ti, zdaj pa /moram spat/moram delat/moram iti nekam/, tako da te moram prosit, da gres. In vedno razume in gre brez zamere :) se vedno jo pa vabim, ker je super za klepet
Default avatar
Napomoc je napisal/a:
Tako kot je Replika rekla "prosim, da greš, ker želim it spat". To je čisto vljudno. Če tega ne upošteva, pa kliči policijo, ker to ni več prijatelj, ampak vsiljivec.
Default avatar
Ne razumem, zakaj bi bilo tebi nerodno, če njej ni. Zakaj bi ti z namigi in v rokavicah z njo, če je šus babji brez osnovne olike? Takšnemu ne moreš nič dopovedat med vrsticami, je preglupo, da bi dojelo, če mu ni jasno, da ne more svoje riti zaparkirati za poljubno dolgo, kjer se mu sprdne. Torej - direkt. Vstaneš in jasno rečeš: dovolj bo za danes. In ker je preventiva boljša od kurative, se rajši dobivajta zunaj. Če sploh. Sama s takimi nekulturnimi kokodajsaricami ne bi želela imeti kaj dosti stikov.
Default avatar
Kakšni obupni asocialneži ste to? Vsak obisk vam je odveč, čepite tam v tistih svojih stanovanjih in greste drug drugemu na živce. Mora biti zoprno živet v taki familiji, kjer si stalno najedate, drgnete tiste površine, ker ne veste, kaj drugega v življenju počet, in drug drugemu gledate pod prste, da ne bo kakšna smet padla po tleh. Nevrotiki s kislimi ksihti.
Default avatar
Obleci se v pizamo:)
Default avatar
K nam je svoje čase večkrat prišla soseda. Povabila sem jo le enkrat, potem se ji je očitno zdelo, da je vstop prost. To se mi je zdelo....preveč. Enkrat, ko je spet tako uletela, sem ji rekla, da ravno kuham čaj ( ji ponudila), ker sem grozno prehlajena, se slabo počutim. Se ji je pričelo muditi.
Default avatar
grdo a učinkovito je napisal/a:
Ta najbolj zabiti ostanejo max pol ure.
Meni je žena od moževega znanca / sta prišla nenapovedana v času kosila/ celo rekla, da če sem prehlajena, moram ven iz prostora, da se kdo ne naleze. Uporabljala sem sicer zelo lepe izraze, a povedala sem svoje. Sta hitro odšla.
Default avatar
To je zelo, zelo težko. Nekateri ljudje se nikakor nočejo skidati nikamor. Sposobni so ure in ure posedati in se pogovarjati v prazno, na koncu prazne marnje in opravljanje. Joj, kako mi gre na živce. Sama imam rada kratke obiske, pol ure, maksimalno eno uro, saj potem si tudi nimaš več kaj povedati.
Nimam recepta, kako se odkrižati takih ljudi, saj, če kaj rečeš, potem je takoj zamera.
Default avatar
nič jim ne ponudi za jest in pit. ker taki, ki ostanejo nekaj ur, pride zjutraj ob devetih in ostane vse v popoldan, upa da boš dala kaj na mizo, da se naje in nakofetka pri tebi. ker v tem času boste zagotovo imeli kosilo, pa samo prisede, potem boš iz gostoljubja kavo skuhala in še to spije, še kaj daš za sladico na mizo. če gre vn jest ga to stane cca 10-20 eur, pri tebi pa je zastonj. potem pa v službi razlaga, kako oni za vikende ne kuhajo ampak gredo jest drugam. pa kako njih vsi vabijo na kosila