Starševski čvek

Ste pristaš tega, da otroci spijo s svojimi starši?

Default avatar
Otrokspizraven je napisal/a:
mislim, da bo ta mamin sinček hodil k vama spat tudi potem, ko bo že osem let poročen, po vsakem manjšem prepirčku z ženo, saj ga bosta gotovo sprejela "z odprtima rokama k vama"...
Default avatar
Ja tako, je na prvem mestu sem jaz.
Tako vsaj me ne rabijo poslušat tko kot jaz vas poslušam da nimate nic časa zase da vas vse boli, da ste neprespane, tecne
Ko je mama srečna in zadovoljna so tudi otroci
Zato imam jaz srečne otroke in ne tecne razvajene. Sem stala na repka a ne :)
Default avatar
Svašta peechka rodi je napisal/a:
Ja valda. Prvo njeno spanje in dobro počutje, če ostane kaka minutka, pa pride na vrsto otrok. Saj veš, če ni spanca je ženšče tečno, potem je dedc tečn, ker mora to tečnobo zijat, nasrka pa deca, z godzilinimi izpadi.

Ampak ta mati bo tulila v vrtcu, ko jo bojo klicali, da je njen otrok poreden, ta mati bo dobila histeričen napad, ko bo otrok v šoli namesto petke dobil štirko...ta mati bo zraven otroka samo takrat, ko bo morala branit svojo čast in dobro ime.

Vzgoja se začne od dneva, ko se otrok rodi in vsaj prve mesece dojenček mora vedet kaj je topel objem matere. Ne pa ga samo nahranit in odložit v posteljico. Verjetno si ga držala v naročju samo ko si ga hranila, ker če bi še kako minutko dlje, bi se razvadil (ker je soseda Francka rekla, da se jih mora potem skozi nosit).

Verjetno imaš doma celo polico knjig o prehrani, vzgoji, spanju, materinstvu...katerih avtorji sploh nimajo otrok.
Default avatar
Na žalost te moram razočarat. Vsi bili zelo pridni v vrtcu tako kot v bistvu ostali otroci.
Prav tako os.ce sodiš po sebi da ti mora otrok prinašat petke mi je zelo žal za tvojega otroka.
Ne vem o kakšni časti govoriš??
Mi je zelo žal če si konfliktna oseba in meniš da moraš branit svojo čast in dobro ime
Prav tako mi je zelo žal da moraš svoja dejanja drugim pojasnjevati in se braniti
No saj bo :) vsak dan je lahko boljše.
Default avatar
Aja samo zato, ker so otroci spali na svojem niso vedeli kaj je topel objem ipd.
Ti sis res neke scenarije delaš v glavi :)
Default avatar
hhm je napisal/a:
Ravno takšni otroci, ki v zgodnjem otroštvu pridobijo občutek varnosti, tudi s fizičnim stikom kot živalski mladiči, so kasneje bolj samostojni, samozavestni in odprti. V svoji podzavesti nosijo občutek varnosti.
Tudi naš je do tretjega leta spal pri nama, a brez problema tudi sam, če je bilo treba. Nikoli ni bilo problema s tabori v vrtcu ali šoli, spanju pri sošolcih. V primerjavi z vrstniki je bil zgodaj samostojen in se tudi kasneje v vsakem okolju (zasebnem in službenem, doma in v tujini) dobro znašel.
Default avatar
Nasprotno je napisal/a:
In vse to lahko pridobijo tudi brez tega, da spijo do 10 leta v isti postelji s starši. Preverjeno.
Vsak starš naj bi sam vedel, kaj je dobro za njihovo družino. Ker če se otrok premetava po postelji med spanjem, da noben zraven njega ne spi, ni v korist nikogar. Nekako pozabljate na to, da je spanje pomembno za vse. In v začetku tega kronično primanjkuje predvsem staršem.
Pa tudi to, da se vsake toliko najdejo primeri, ko je otrok pomečkan v spanju, ni zanemarljivo.
Tako da ne, jaz nisem pristaš spanja v skupni postelji. Zame in za našo družino to ni bila opcija. Otroka sta vseeno odrasla brez travm in brez težav s spanjem. Pa čeprav prečno, z glavo navzdol, včasih na tleh... :-) Zato pa s širokima posteljama in še kakšnim jogijem na tleh, ki je ublažil nočno telovadbo. Vedno pa naspana. Tako kot starša. :-)
Default avatar
Dojenček - košara v spalnici, itak je pa potem vsaj pol noči spal dojenček pri nama. Odvisno od otroka. Eden je kar naprej vstajal in nisem ujela nič spanca, če ni bil pri nama.
Kasneje so pa vedno šli spat v svojo posteljo in ko so se ponoči zbudili, pricapljali k nama. Eden je bil že starejši, mlajša dva sta pa zlezla vsak k enemu od naju.
Nehali so v bistvu sami od sebe.

Luštni časi.
Default avatar
Nasprotno je napisal/a:
nikoli ne bom razumel, kako žena lahko "odstavi" moža za tri leta, vmes po kakšnem ukradenem trenutku še enkrat zanosi in tako gre šest let zakonskega življenja k vragu, pa še otroku pokaže, da mu ne zaupa.

potem se jim pa še čudno zdi, če mož skoči čez plot...
Default avatar
hhm je napisal/a:
Tole si res po svoje zložil...

Žena ne bo nikoli "odstavila" moža, ki jo zna ogreti in nenazadnje je njena prva ljubezen. Če to si, se nimaš česa bati. Vajini trenutki ostajajo vajini - a obenem tvorijo odnos, ki je jedro družine, ki vključuje otroke.
Default avatar
preden grem je napisal/a:
Ampak zgleda, da večina tega ne zmore. Ker je veliko očetov, ki se (upravičeno) počutijo odrinjene. Ker če on ne more spati, ker je kup otrok v postelji, ki ga rinejo, brcajo kdovekam celo noč, na koncu pristane na kavču ali pa v kakšni otroški sobi. In to naslednjih nekaj let, ker žena pa nikoli ne bo dovolj odločna pri otrocih, ki pa ne bi spali, pa ne bi sami spali, tudi če so stari več kot dovolj za to. To, da mož ne spi pri tisti gneči in premetavanju, ženi ni pomembno.