Starševski čvek

Hčerka je iz MOJE hiše spodila mojo kolegico

Default avatar
še en nespoštljiv do otrok je napisal/a:
Torej odgovor na moje vprašanje: NE, tudi pri tebi. Na tak način se ne obračunava s prišleki!
Torej ima mati prav. Pustimo zdaj ob strani, da se je morda od nje naučila take dobrodošlice, čeprav dvomim, glede na to, da mati očitno dopušča prihod ljudi v hišo brez najave in brez trkanja. Prišlekov zagotovo ne sprejema na tak način, saj je zgrožena nad hčerinim vedenjem. Pravi pa, da je hči samosvoja, oštra, "se zna postavit zase". Niso vsega vedno starši krivi, veš.:) Otroci imajo svojo lastno osebnost, ni nujno, da jih vsega starši naučimo.
Še najbolj verjeten scenarij bi pa bil glede na avtoričin zapis, da je punca zrela za kakšen sanatorij, da si odpočije živce.:))
Default avatar
Zahojenci je napisal/a:
vzeti jo ne rabiš ji pa moraš prezivnino plačevati,ki nebi bila majhna.le še več stroškov bi imela z njo.hahaha
Default avatar
jajca je napisal/a:
otroci so taki kot se jih vzgoji.
karakter gor ali dol.ampak spoštovanja se naučijo od staršev.če so sploh vzgajali...
ni lastna osebnost,karakter razlog neprimernega obnašanja ampak vzgoja.
kdor ima vrednote ne bo kar tako zalil in metal iz bajte za brez veze.
Default avatar
resnicag je napisal/a:
Saj pravim, da bi bil še najbolj verjeten scenarij, da je punca zrela za kakšen sanatorij. Mentalne bolezni pač pridejo, pa si lahko super starš. Nekdo, ki na tak način opravi z obiski, je zrel za mentalno ustanovo.
Default avatar
jajca je napisal/a:
Avtorica pozna samo eno plat zgodbe in to je od njene prijateljice. Za kakršnokoli sodbo bi morala poznat še drugo plat zgodbe, torej od hčerke. In to na začetku brez obsojanja.
Mi ne poznamo njeno prijateljice in njenega karakterja. Tu je opisan samo od hčere. Prav tako ne poznamo situacije v kateri sta se srečali. Ljudje pretiravajo in zelo verjetno je, da je resnica nekje vmes.
Če bi npr. hči prišla izpod tuša zavita v brisačo in naletela na to prijateljico, bi ji lahko samo rekla piz.. ma.... a si normalna da tako hodiš po tujih hišah, skor me je kap. Marš ven. Prijateljica pa bi se užalila in šla tožarit da jo je žalila in jo fizično vrgla ven.
Da bi svojega otroka pošiljala v umobolnico, da si odpočije živce, na podlagi nekih govoric, je pa tudi ta zadnja.
Tako situacijo se bi dalo na zelo lahek način preprečiti z obratom ključa v ključavnici.
Default avatar
Hčerka ve, da bandit te posluša samo takrat, ko govoriš v njegovem jeziku.
Default avatar
Blokarska drhal je napisal/a:
Poznamo to krotkost. Ko pridejo študirat v mesto, se pa na polno strgajo s ketne. Cele noči žurke na polno, da policija pride tudi večkrat v eni noči, kozlanje čez balkon, prevračanje smetnjakov, ampak ko pridejo čez vikend nazaj domov, so pa mirni kot bubice. Pa mame seveda verjamejo svojim punčkam, da si izključno z delom prek študenta zaslužijo za fensi oblačila. Sploh pomislijo ne, kako prijazne znajo biti s starejšimi gospodi, predvsem tistimi z debelejšimi tošelni.
Default avatar
Slovenski papki je napisal/a:
Med vami je potem očitno modno, da kar vdirate v tuje hiše. Vaš problem. Med normalnimi ljudmi to ni normalno.
Default avatar
Meni pa se zdi, da boš hčerko nadrla "po uradni dolžnosti", na tihem si pa vesela, da je storila tisto, kar si ti ne upaš! Jaz ne bom tega nikoli razumela: dovoliti ljudem, da prestopajo naše meje na najbolj neverjeten in nezaslišan način, potem pa se še bati, da se jim bomo zamerili, če bomo kaj rekli. Bravo za tvojo hčerko! Pa preden se je "uradno" lotiš, se pozanimaj, kako je bilo s to silo. Če jo je od zadaj prijela za ramo in rahlo potisnila proti izhodu, je to nekaj čisto drugega, kot če jo je udarila, sunila ali celo brcnila. To se mi zdi pa v vsakem primeru nedopustno. Sporoči nam izid, ker težko verjamem, da je vse res, kar ti je povedala prijateljica.
Default avatar
Če bi bilo res.

Naslednjič, ko bi se zgodilo kaj podobnega, grem na hčerinem mestu lepo ven in pustim kolegico samo v tvoji bajti. Pa naj se ima fino v njej in ti vse prebrska brez smrklje.
Default avatar
Bodeča neža je napisal/a:
Joj, ste ene naivne. Pa zadeva je provokacija, nooooo. Se vidi iz aviona. Kaj naj poroča?? Aja, naplete še eno zgodbico? No, mogoče jo pa bo. Ali pa kdo drug v njenem imenu.:)))
Default avatar
Kako Pri vas je napisal/a:
Med vami pa je očitno modno, da ljudi, ki pridejo v vaše hiše pretepate, žalite in nasilno mečete ven. Med normalnimi ljudmi to ni normalno.
Default avatar
Kako Pri vas je napisal/a:
K meni je tako prišla ob 6. zjutraj soseda, pozneje sem izvedela, da je manično depresivna in da to redno počne, če nimaš vrat zaklenjenih. Jaz sem jih ravno odklenila, ker sem psa pred bajto spustila, šla v kopalnico, ona pa na vrata in not v stanovanje, pa me sprašuje ali jo lahko peljem, ker sem ravno v službo šla. Seveda sem se prestrašila, ampak po drugi strani mi je bilo jasno, da ženska nima vseh koleščk v glavi in sem jo prijazno napotila ven ter rekla, da lahko, ampak naj me zunaj počaka in drugič ne hodi več tako v hišo. No, kasneje sem izvedela za njeno diagnozo.
A da bi jo zbrcala in napeezdila?? Pa kaj dejansko to počenjate? Sicer je tale avtoričina štorija izmišljena, ampak tako kot naj bi njena hči ravnala, ne ravna noben normalen človek. Razen golazni! To, da naj bi tale prijateljica od avtorice kar šla not v hišo, glejte, ponekod, posebej na vasi, je to še kako prisotno. Ko so bili moji otroci majhni in so imeli prijatelje okoli, so ti prijatelji tudi kar not prišli brez zvonjenja in trkanja. Mi je bilo normalno. Pa tudi kakšen njihov starš se je našel, ki je prišel po otroka, je samo narahlo potrkal in prišel not.
Pa da bi ga nadrla in vrgla ven. Po možnosti po ameriškem vzoru še ustrelila, ker je nenapovedano prišel na mojo posest.:)) Pa a veste, da tudi če nekdo pride na tvojo posest brez povabila, in ga npr. tvoj pes napade, se ob tožbi fajn skeširaš. Ne glede na vse table okoli tvoje ograje o hudem psu. In isto velja, če ga ti premlatiš in obkladaš z žaljivkami. Gre samo za to, da po naši zakonodaji, pač "lahko pričakuješ", da bo kdo prišel k tebi in zato ne smeš imeti nevarnega psa na svojem dvorišču, prav tako pa ne smeš nikogar pretepsti, žaliti itd., ker je to kaznivo, ne glede na to, da je tip prišel nepovabljen k tebi. Po naši zakonodaji naše posesti niso naša svetišča, kjer si lahko privoščimo početi, kar nam pade na pamet.

Imejte to v glavi, ko boste naslednjič psovali in pretepali nekoga, ki pride k vam.
Default avatar
Dj mi pokaži kje to piše v zakonodaji. Ker po tvojem primeru, lahko grem k sosedu, pa če majo odklenjeno lahk kr vstopim, pa si sposodim nekaj stvari, pa lahko ta medtem se tušira ali spi.
Ker mi ni rekel, da nesmem, je to dovoljeno alka, pa a si ti čist prsebna/prseben?

To za psa je pa taka izmišljotina. Psa lahko imaš na dvorišču odklenjenega, če je dvorišče ograjeno. Pa ponavadi se tudi da gor znak, da je na dvorišču pes. Saj ti nimaš kaj delati na tujem dvorišču brez dovoljenja!
Default avatar
paličnjakii je napisal/a:
Med normalnimi ljudmi ni normalno, da nekomu kar vpadeš v hišo.

Če si nenormalen, pa se ti zdi normalno, da si lahko to dovoliš. Morda si celo vzameš kaj iz hladilnika, poiščeš udobnejše oblačilo v tuji omari, si še malo postrežeš z bingljem prijateljičinega moža, če se ravno pojavi na dosegu roke.

S takim nenormalnežem ne moreš komunicirati na normalen način. Če bi bil normalen, bi sam dojel, da njegovo ravnanje ni normalno. Torej ne preostane drugega, kot da se spustiš na njegov nivo in mu pojasniš v njemu razumljivem jeziku - glasno, odločno, slikovito - in mu vse skupaj še prikažeš in ga ročno usmeriš ven.